@FreeMind да те прашам како сте задоволни од цуцлата со силиконско клунче на Nuk? ја купив оваа на chicco Не сме ја пробале уште, изгледа од понеделник ќе почнеме, па се мислам дали да и земам да има уште некоја ете на Нук...
Одлична е Нук. Само и од тоа пие до ден денес и никако поинаку. Мека цуцла/клунче супер за почеток. Препорачувам.
Ние сме 2 г.и 2месец.постојано ги кине цуцлите незнам веќе каква да земам треба секој ден да менам цуцла бидејќи ја прегризува. А и сакам да го одвикнам нзз како пие сокови, млеко,водичка ама само од шише сакаа. Хелп?
Уште малку ке си го гушнам сонцето мое. Нестрплива сум почнав со купување.Купив за почеток две шишиња едното Nuk а другото Tomme Tippee. Ги анализира и нешто не ми е јасно.На T.Tippe како функционира цевката против грчеви дали треба да се засечи долниот крај,а на Nuk на цуцлата приметив странично има дупче а на врвот на цуцлата има точка но не е дупнато па прашањето ми беше дали треба да се дупни или бебето ќе се храни од страничното дупче. виолетова боја кај што е таму има дупче а кај зелената боја има само точка која не е дупната (дали треба да се дупни). А на T Tippee ќе треба ли ова долу да се дупни,ивла вака како што е си функционира . Извинете на ваквите прашања прв пат се среќавам со бебешки шишиња изгубена сум.Се плашам дека бебко ке ми биде гладно жедно,па со време да се припремам
За цуцла на нук не треба да се сече од горната страна и е дупчето од каде што ќе тече. А за томми типи не знам да ти кажам ги немам користено нивните шишиња.
Фала многу,тоа не ми беше јасно дали од горното дупче доволно ќе се храни, бидејќи дополнително ме збуни тоа на врвот на цуцето арно што не го дупнав За Томи ке прашам во аптека кога ке идам.
Во врска со цуцлите за различна возраст има цуцли со различна големина на протокот. Сега ти ќе земеш од 0м и таа е со најмал проток, после тоа како што ќе расте ќе менуваш.
Да да од 0м зедов и шишиња и лажливка цуцла.Баш и во аптека приметив на едни пишуваше од 6+ тие за понатаму. А зедов од различни производители бидејќи незнам кое повеќе ќе и одговара на госпоѓицата