Нема. Мм ми вика сигурно така треба да се користи како што е купено бидејќи ако требало да има засечено така и ќе го продавале одма ја реши дилемата Сепак сеуште имам време додека да се роди госпоѓицата,ќе прашам во аптека или на фб на страната ќе им пишам. Од мерак ги купив,а од радозналост ги анализирав и проучував.
На томи типи антиколик доколку на тоа како вентилаторче доле на пупката не е засечено треба да се засече. Пишува во упатството дека треба да биде засечено малку. Има како линија и по таа треба да се засече
Да да такво е шишето но нема во кутивчето упатство,а внатре тоа што е на цевката на врвот не е засечено,значи ќе треба тоа како пупка што е да се засече поточно разделено на два дела Вака како што е зеленава линија на сликава?
Тоа вентилаторчето се вади од стапчето, ќе го земеш, ќе ја стиснеш пупката не надолу туку странично со два прста и ќе ја видиш линијата и ќе ти дојде како на два дела пупката ама немој премногу да сечеш, да не отиде цела
Фала многу. Има линија да,па колку што е линијата толку ке засечам. Него да те прашам уште нешто кога го миеш на секое миење го вадеш ли вентилаторчето од стапчето,и стапчето од горниот дел кај што се прицврстува цуцлата.
Гледам пишувате дека треба да се засече вентилаторчето, зошто? Јас почнав да го користам уште сме во болница немам упатство со мене. Бебе го прифати одма инаку.
Го среди шишето мислам вентилаторчето?Незнам зошто треба да е засечено вентилаторчето ваљда преку тој отвор излегува воздухот што е во шишето. Јас им пишам на ФБ на Томе Типи и добив објаснување дека е фабрички пропуст ако нема засек и ми кажаа слободно 5мм да го засечам и редовно пред употреба да го стиснам за во случај да не се има залепено од млеко,сок,чајче. Еве ми пратија слика колку и како треба одприлика да биде засекот.
Само го дупнавте мало дупче или треба во хоризонтала со ножички да се исече да дојде поголемо дупчето?
Требало хоризонтално да се направи рез (можеш со ножички или нож) нема потреба од големо дупче.Треба како на сликата во претходниот пост што ја постирав доволен е толкав рез да се направи на мембраната на вентилаторчето. Јас направив рез исто како од Томи што ми пратија слика,па кога ќе почнеме да го користиме ќе видам дали е успешно иссечено.Мојата пеперутка уште малку ке се роди ама мама е нестрплива мерак ми е и почнувам веќе со припрема