@NewMama ние 7+ 1 недела сме па не пие ништо од шише. Смешно е што до6 месец додека не почнавме со вкусови пиеше молзено од секакво шише. Се смеев тука на форум, пивско да и дадев ќе пиеше. А сега не сака да го види се гади и плука. Вода со клунче и давам. И таа не ја сака многу. Ама затоа пак цица ко смок. До година не И треба нешто. Стави на игнор се околу тебе.
Здраво Ме интересира доколку некој има користено греач за шишиња на Нук дали е универзален за секаков вид на шишиња или само на Нук?
na tolku vreme priblizno popustaat,primat vozduh ili se potrosuvaat.sama pokazuva koga e za menuvanje
@An-na Видов твој коментар многу поназад 2016. Имаш зборано за чашка од Нук, без капачка. Можи да ми кажиш мислење? Јас имав земено чашка со клунче на Мам и не пие бебе. Па ја гледав оваа твојата како опција.
И јас имав купено со силиконско клунче од Бејбилов не сака вода да пие од него,ми прави фаци бљак демек се гади... вчера му купив обично пласично чашче од зегин,сега па се смее интересно му е и 80% од водата оди во врат... и мене ме интересира за некапечката чаша
Една од најискористените работи. До лани ја користевме, а ќе полни 6 години сега. Моја топла препорака. И Авент имаат слични, нив не сум ги користела, така да немам искуство.
@Sofi.ja ете ни сподели искуство Ана, ќе биде и добра за нас најверојатно. Јас ќе ја купам. @An-na фала за споделувањето.
Мајки ако може совет која е најмека цуцла за шише, не прифака ништо, единствено што птифати од цуцла беше зелената лажливка на авент,а таа е доста помека во споредба со други. Па каква да барам најслична на неа
Пробај со шишињата од Авент штом ти фатило нивна цуцла. Ние и лажливки и шишиња од Авент без проблем прифаќаме и само нив ги користам.
Колкаво е бебето? Ако е над 3 месеци не се мачи. Залудно. Мојава 3 месеци фаќаше секаква цуцла и шише. Од Томи Типи, авент, Нук до најобични стаклени евтини шишиња. Наредни 3 месеци беше на ексклузивно доење, па почнавме со вкусови. Од тогаш шише не сака да види. Се што е можно пробав. Нити молзено мое млеко не пие од шише, а страствен цицач е. Ниту во сон не можам да подметам. Среќа цуцлата лажливка на авент ја сака. Вода ни од клунче не пие. Не дај боже од шише да и дадам. Од обична чаша пие. Се додека ја научам со цевка. Не знам за млеко како ќе биди кога ќе ја одбијам. Ќе цицаме до на школо.
7 месеци е, прво бевме на ексклузивно доење, потоа со лажичка и пробувајќи секакви шишиња и чаши наполни 7 месеци, немам веке идеја што да правам,за вода и чај,исто за излегување. Уффф
Потполно исто. Вода му давам од оние шишиња со цуце, од јана, на такво цуце муслам. И тоа не пие, туку отвара уста а јас му сипнувам.
Здраво, уште ме сум породена но на поклон добив цуцли од BabyNova, а јас сакам да му земам од Avent. Кои се подобри?
Ништо. Големи сте биле. Ние за излегување едно шише си делиме. И подобро нема сокчиња да пијат вака. @MilaSs12 колкави сте вие?