Можеш да купиш кои сакаш, не можеш да знаеш кои ке ги сака бебето. Авент се прави, чико се сечени. Некои бебиња сакаат такви, некои такви. Може ич нема да сака цуцла. Јас имав на авент како долните, на мам, чико и бејби нова. Се на се, мам најприфатена беше, ама едвај две недели ја сакаше.
Cucli lazacki ni na edno ne sum davala,ne znaat kako izgledaat. Za vodicka imaa i za cajce po edno na babynova retko gi korisea,od casa si pijat od mn mali. Najmaloto ke vidime, lazacki i kupiv 2 od dm pred da se rodi ne mi se otvoreni... i ne planiram da i davam...osven ako ne se mora a ne se mora nikogas... za voda moze koga ke pocne da jade.(3.5 mes e). E sega jas bi vi rekla da ne im davate mn da se naviknuvaat odviknuvanjeto e mn mn tesko. Good luck!
Авент имам, нук,чико,мам.. ниедна не прифаќа. Така да зависи од бебуш, дали ќе фати, дали ќе прибира или нема да има проблем никаков што и да му дадеш.
Уште нешто да прашам дека прво ми е па незнам, дали треба уште од сега да ги стерилизирам и да земам барем една во болница? Или ко ке дојдам дома да пробам да му дадам тогаш?
Види вака, јас немав прво млеко, исто неискусна, се породив и во болница имав цуцла клаено на бебе, кога ме видоа докторките лом ме направија дека немаше беба научено техника, тоа во странство. Тука како е појма немам. Мене пошо цица не ми фаќа ни цицла ни шише.
Мене ми ја донесија со цуцла за 18м во уста, огромна. Бебе цуца ли цуца. Мојата града беше 3пати помала од неа, па си цицаше без проблем. Нема врска, секое дете си е различно
Се би дала сега да цуца цуцла..не знам веќе каква да купам можда ќе упали ама не верувам 4 медеци така, од сега нема шанса. За второ дете исто се би правела освен што не би му ја вадела цуцлата од уста.
Гледај не дека цуцлата е нешто здраво, посебно дека станува навика и многу тешко се одвикнува детето. Малата е 16м и знае при игра да почне да ја бара, како да кризира за неа. Лошо е што смета и на говорот, неможе да зборува нели додека и е во уста, а повеќе време и е. Али дека многу ми помагаше и ми помага уште околу успивање и смирување на детето, да.
Немаат сите исто искуство со цуцли. Синко не фати цуцла лажалка. Давав, купив повеќе видови, додека беше бебе така и така, ке се залажеше по 15 минути и толку. Сега цицката му е се. Ни лажалка, ни шише, плус се успива на цице.
И јас се тоа мислам дали пред време да ги стерилизирам и дигнам да си стојат , да си бидат спремни во секој случај.
Од шишињата авент од кој земате најчесто нетурал, антиколик или какви има други , кој се најкористени за новороденче 0+? Од колку милилитри? Исто за лажливки цуцли на авент од кои сте задоволни , од колку месеци ги давате . Ако може пуштете и слики.