Да и јаас така си мислам дека и забчиња и носат нерва па и тоа со цуцлава ме плаши да не има проблеми покасно со вилицата( на една роднина сега девојчето има проблеми со зборувањето бидејки беше долго со цуцла) Па ништо ке оставам сега за сега така,немам намера да ја нервирам и плачам бидејки и така има нерва што почна забчиња да се спрема. Ви благодарам за советите
Штом ти било страв требало од почеток да не ја заучуваш со цуцла,а за тоа со вилицата мислам не е исто кај сите, еве јас сум жив пример до сега немам слушнато за друг да има цуцано цуцла по долго од мене,дури ми е страм и да кажам дека до 7 год. Сум била со цуцлата во уста па вилицата ми е во ред. А пак керка ми никогаш цуцла не фати,беше плачка голема и се мачев и ја давав на сила да ја фати цуцлата ама не ја сакаше
Се надевам нема да имаме проблеми иако не сме големки до толку,она никако не се миреше уште од почеток само чучлаа и сеуше е така,малце по малце натака ке ја тргнеме некако
Во Џамбо се најевтини. Јас земав две (стаклени) по 350 денари од таму. Има и во Карфур и горе во една продавница во Сити Мол (истата ја има и во Лептокарија)... Инаку ние уште пред да имаме цел месец пиевме од шишенце, а сега сме заборавиле и еве веќе цел месец се мачиме да фатиме. Жеден е за водичка а врска нема од пиење. Цуцла никако не сакаше да фати, сега исто е и со шишенцето.
Од раѓање до пред два мееци користевме пластично шишенце на бејби нова а сега користиме големо шишенце во крушковидна форма ( неможам да најдам исто или слично ) кое ни го препорача аптекарката за полесно и поудобно држење , исто така пластично само цуцлата си ја сменивме неможеше да пие од таа многу големо дупче имаше и се засркнуваше . Лажалка имаме како оваа на сликата ( зелената ) за сокче користиме мало шишенце до 75 мл пластично и округло како топче е и со поширока цуцла поради густите сокчиња .
Мајки дали има некоја искуство со цуцла со обллик на НУК а е од латекс, на маж ми му реков со облик ама да е од каучук како и предходните две ама он неможел да најде и купил од латекс, а имаме 6 месеци иако ја гризе за заспивање си ја бара цуца.
Jas imam od nuk i super e. Imam i od baby nova i da ti kazam nemaat nekoja razlika. Moze poretko voda malku da se sobere no ce ja stisnes 2-3 pati i nema gajle.
Не знам кај да прашам па ќе прашам овде. Сакам да и купам на малата чашка со клунче ама не знам од која Од кои чашки Вие користите и дали сте задоволни?