На колку време купувате нови лажливки? Јас имам од Avent 0-6м. Секој ден ги стерилизирам.Кога е време да се фрлат и купат нови? Бебе е два ипол месеци.
За почеток сакам да земам едно стаклено шишенце и најмала цуцла, па се мислам помеѓу Авент, Томи Типи и Чико. Совет?
Малце помош, моето бебе не сака лажливка. Кога беше помал ја сакаше. Сега кога му ја давам ја гризе не ја цуца. Ако му ја пикнам со сила се дави како да ќе поврати. Знам дека многу мајки викаат демек супер што не сака цуцла. Ама мене градата ми ја користи како цуцла. Заспива на града и кога ќе му ја тргнам одма станува. Плус ете сам ако седи на под макс 10мин и понува да плаче, а ако му подадам цуцла се смирува само што не ја цуца и треба цело време некој да му ја држи за да си ја гризе. Дајте идеа каква да му земам, некоја што е најблиску до мајчина града. Имам на чико и томи типи, силиконски и од каучук.
Зегин, еурофарм, дм.. Авент цуцлите скоро секаде ги има. Моево бебе soothie не ја сакаше баш, оваа да.. Секое е различно
Јас ја имам и soothie ама одма му паѓа и се буди, моментално ја користи flexible, ама оваа по интересна ми е сакам да ја пробам. Фала ти
Јас користам и шишиња и лажливки од Avent. Бебе не се буни, супер му е. Кога му ја ставам лажливката му велам брм, брм и тој се смее и ја зема. Пред да се одлучам од која марка да земам читав дека овие од Avent биле добри и дека бебе со нив нема да се одбие од цицање. Имам и од чико шишенце, но не сум задоволна. Многу е гломазни и капачето тешко се отвора и затвора. Тоа е мое искуство.
Здраво мајки ми треба мала помош Од кој шишиња и цуцли лажливки сте задоволни и која цуцла лажливка ја прифатија вашите бебиња се мислам околу Avent i Nuk ve molam Mislenje
Мајки има ли некоја искуство со nip колекцијата шишенца и лажалки за новороденче? Гледам има интересен дизајн за анти колик без цевки и тие со широк отвор многу ми наликуваат на томи типи и мам. Би зела едно со широк отвор едно анти колик и две лажалки ете ако затреба не е многу ако не ми ги прифати.