@MilaSs12 некаде ко да прочитав дека било препорачливо со клунче, ама нз какви се тие шишенца. Ако може да ми посочите. Инаку ние сме на доење плус ад, така да пие малиов од шишенце со обична цуцла.
Фала ти. А има ли такви стаклени шишенца или сите со клунче се со пластична чашка? На која марка зема и дали ја прифати малиот?
Може да се случи да не ти прифати од силиконско клунче, а може и да пие. Моето научено на цуцла од шише бидејќи пие ад, не сакаше со клун. Но пробај, не може да знаеш со што ќе пропие. После не знам колку купени чаши и шишиња, почна да трга од најобичната чаша со клун од Томи Типи, но не е некапечка. Ако од првата не пие, ќе пробаш со друго.
На бејбилов земав скоро 200ден од ДМ.Пластични беа сите али сите без БПА се и не ти треба стаклено зошто со рачки се од страна кога би го пуштило бебе не дај боже ќе се искрши.Најдобро е што кога ќе го преврти не капе воопшто, уште му е чудно вчера го земав али ќе се привикне пополека
Јас имам три со клун и се со вакум, некапечки. Ама најголема разлика е формата, цуцла е цуцла, овие се сплескани. Нема разлика реално. Давај вода од шишето за ад, не фрлај пари. Јас имам 10 шишиња и можам да ти кажам дека се џабе фрлени пари.
Како да ги стерилизирам шишињата и цуцлите на почеток? Ги земав за секој случај, се надевам дека ќе цица бебето, доколку не, би земала стерилизатор, ама вака без стерилизатор, по 5 мин во зовриена вода или како? Видов и некој сјај на фрош, ама не го купив, не бев сигурна. Тоа задолжително се става или може само во вода?
Прво се мијат со сјај па потоа се ставаат да вријат, не мора 5 мин. доволно е да почне да врие и вади ги. Но ако е на АД моја препорака ти е стерилизатор. Многу малтретирање е да ги вриеш, а и бигор многу фаќаат така.
Ставаш вода доле околу 180 до 200мл и во микро види по упатство на колку време да уклучиш гледам на кутијата од сликата што си ја ставила 4 минути стои.
Направив ама сеуште ми мирисаат на детергент шишињата, па си земав сега тенџери и да ги средам. Или не знам како се користи или за ништо не е..
Не знам зошто ти мирисаат стави ги на 7мин во микро...види според вати на колку можеш па пробај на подолго Ја обичен користам од Чико на него стои 5м а врска нема 15мин му треба. Затоа може 4м е премалку
Ѕирни во упатството, јас имам на томи типи и пишува според волтажа колку е микрото толку минути да се пушти.Јас на 4минути ги ставам со дестилирана вода.
Се спремаме за бебушот па да прашам дали треба да купиме цуцла сега и каква би ми препорачале за почеток? Или можеби не треба од одма да купиме, здравје после откако ќе се породам стварно не знам
Стаклени не фрлаш, а пластични се оштетуваат од стерилизација, можеби од сунѓер и треба да се менуваат. Стаклени се потешки, а и сум забележала дека во нив млекото одма се лади (ако шишето не е жешко) и побрзо е спремно за пиење.