Тогаш смени си ги, има врска шишето. Млекото пред спиење му го прави мм во стаклено. Грее вода на 43-44 степени, ја турива во шишето, става млеко, мучка и спремно е за пиење, станува 36 степени. Ако се загрее водата на 45, после млекото на крај после мучкање е 37. Станува збор за 170 ml млеко, за повеќе не знам, можеби потопло ќе биде поради поголемата количина.
Јас купив стаклени со широко грло на NUK (со цуцли Nature Sense) задоволни сме, бебе е на комбинирано хранење, доење плус ад, мислам дека се многу добри.
Многу има врска. Најмногу ми е мене за ноќта. Вчера ја прегреав водата додека да ја оладам под чешма зајде, утрово со стакленово за пола минута бев готова.
Не го кревам, кенкаше така до 4ти скок и да прегреев имав време да направам смирено оброк, но сега во скоков се буди и веднаш плаче за јадење.
Моево синоќа малце скенка и ги отвори очите, јас лампата ја запалив и само ме гледаше, ниту да плаче ниту да скенка повеќе, така си ме гледаше додека го греев млекото.
Кој има од Томи типи шише али со термометар внатре што е, дали млекото го мучкате или со лажица го растварате? Збунка сум бидејќи гледав на видео на јутуб таа го меша со лажичка дека не требало да се мучка
Јас колку што читав не требало да се мучка за да не се ствараат меурчиња ги голтало бебетои грчеви имало. Едно време не го мучкав кога имаше грчеви сега си го мучкам пак не знам како е правилно на кутиите пишува да се промеша
Ако се прави пена од млекото, откако ќе го измучкате убаво, вртете го во круг шишето со млекото и ќе ја снема пената.
Со двојкава и не се прави толку пена како со кецот али ептен на видеото дека зборуваше таа да се меша со лажица па механизмот да се стави .
Аптамилот си прави саглам пена и кец и двојка, сега кај да е ќе видам и тројката каква е. Ама се зборуваше тука за меурчињата, некако чудно ми е низ тоа минијатурно дупче да поминува млекото како меурчиња. Не сум мешала никогаш со лажица, само енергично мучкање и малиов немаше мака со грчеви.
мајки кога почнавте да им давате лажачки цуцли на бебушите моите се 2++ и едниот бебуш ми е многу плачлив па си велам да не треба цуцла иако сум против, а не ги знам баш кои се предности а кои мани на лажачките и какви бими препорачале
Почнав да давам после втората недела пред ноќното спиење, како превенција од СИДС. Сега давам и за дневни дремки. Почнав со ултра софт на авент, одма ги прифати. Од денеска пробувам со класик на авент. Многу мајки тука се задоволни и од мам цуцлите.
Добар ден мајки, да прашам, имаме шише на томи типи, малиот ми е скоро 3 месеци, треба ли да сменам шише, да купам ново или да терам со старово. Може глупаво е прашањево, извинете. ☺️❤️
Може на кратко искуство да споделите со цуцливе на медела? Многу бев заграна да ги земам, ама по коментари нешто нема многу задоволни...