Јас баш бев задоволна, може малце цената им е превисока ама на моиве им помогна за грчеви и добро си ја прифатија
Му давам и од двете ама Филипс ми се подобри, цуцлата на томи типи е многу мека и се витка на сите страни. Не знам колку видови има ама овие што ги земав не ми се свиѓаат.
Дали знаете кои цуцли се компатибилни на Medela шишињата? Некаде прочитав за цуцлите од dr. Browns шишињата со тесно грло. Има ли некоја искуство со таква комбинација на шише/цуцла?
Може ли некој да ми прати слика од чашка со клунче, ми треба за мојов не пијач на вода да се обидам може од тоа ќе се излаже да пие.
Ај ќе отидам до ДМ пак, ги гледав на НУК ама не се Ај ќе поминам пак до ДМ гледав денес и не се решив да земам, tnx
Девојки, ми треба совет. Деновиве ќе одам на пазарење на ситници како шишиња, цуцли и такви ствари па ме интересира кои се сега најквалитетни. И дали да купам шише за од 0+, зашто планирам да си дојам ако се биде како што треба, а ве читам повеќето купувате, ме интересира зошто??? И цуцли кои ги препорачувате, големиов нејќеше да види цуцла, ама ај ќе земам една ова може ќе сака . А да, може е малку глупо прашањево ама ќе прашам кога се одмозувате, во тоа шише што е на пумпата му давате да пие или префрлате во друго??
Јас користев авент натурал стаклени до 3м сеа мешано и авент и томитипи. Купив за секој случај едно да имам ако не биде со доењето да не трчаме да купуваме тогаш. Кога се молзев префрлав во др шише да пие..
Па ете у случај да не е потребна мала дохрана на почеток.. Плус некои од нас не успеваме од одма да доиме поради Х причини. Шишето ако не сега, понатаму ќе го искористиш.. Инаку ја префрлав во друго шише после молзење за да не и нудам од разни шишиња цело време. Цуцла, Авент земав 0-6, ги прифати. Вчера се пишуваше доста и за медицинските на Авент во темата за новороденче.
Цуцла лажавка ја користиме медицинската на Филипс. Е сега малиот е 4 месеци и докторката ни рече да му ја замениме, но синко не прифаќа др цуцла. Може ли да пишат мајките до кога ја користеле и со која продолжиле потоа.
Вакво нешто нема кај нас, немам видено. По тоа што го пишува не треба, ова ги стерилизира. Практична работа.