Jas na pocetok uste 5 mesec srekna ke pocne dete da mi pia od sise zatoa sto 5 meseci bevme má doenje bez kvapka voda ili bilo sto drugo i si otidov vo zegin i si kupiv na ciko kako majčina grada sto se more nejkese da ja fati za živá glava. Ok farivme sisence na godinka kupivme od dm edno plasticno super se pokaza no najveke si gi koristam od dzambo staklenite samo so drugi cucli
Mamicki jas seuste imam vreme no sakam da si kupam edno sisence sega za sega, pa sakav da ve prasam dali nekoj ima iskustvo so chicco sisencata, vaka mnogu interesni sarenki izgledaat, no dali se dobri i dali ne propustaat?
Јас 2 имам стаклени на чико.Пластични не купувам некако шубе ми е да ја вријам пластиката плус остануваат флеки на неа .Гу купив од енци менци околу 300-400 ден беше едно и се со силиконски цуцли.Супер се,не протекуваат (бар сега за сега).Цуцлите почесто ке ги менуваш.Тоа е сепак потрошен материјал .
Da da bas gi gledav staklenite, a ne se nesto poskapi od plasticnite dali za 100 den poskapi se, baska ubavki se sarenki, prvo sakav eden komplet na avent mislam bese, ama plasticni bile tie, a staklenite se dosta poskapi, a i izgledot ne mi se svigja Fala, kje si zemam edno od chicco za pocetok
@joy1 и јас имам стаклено на Чико и сакам да сменам цуцла, па да не знаеш дали мора да биде баш таа фирма или ќе пасува било која друга? Немам искуство со ова, а бидејќи до 6 месеци не знаеше да пие од него, дури сега гледам дека може да ја смениме. @mariz дај боже да не ти треба одма шише, нас ете така ни стоеше, дури сега почна да пие вода. И моја препорака е стаклено, полесно е за миење и одржување.
Незнам,бидејки немам пробано Купив пак од чико и ги ставив.Но можно е да може и други,зошто да не.Битно е големината-ширината да се совпага .Ние едно за вода користиме другото за сок или чај по потреба.
Ние имаме пластично шише на Авент,стаκлено на Нуκ, и подаρоκ шише од Iiamo,од ниедно не саκа ни вода,ни соκ ни чајче почна да пρифаќа вода и чајче од чашκа со меκо κлунче на Чиκо,шише не саκа да види ни цуцла само κога патуваме во κола фаќа лажливκа...
Abe daj boze da si imam mlekce pa da ne ni treba odma cucla, no za sekoj slucaj da si imam ubava so preporaka kupena, da ne bide posle maz mi da trca da kupuva barem i da treba da kupi, da znaeme kakva... Nie sakavme na avent, toj vo prodavnicata ni go ispofali kompletot, a ne ni kaza deka ne e staklo... dobro sto ne go kupivme
Барав во неколку ДМ маркети од цуцливе и за жал веќе не ги добиваат излгеда. Добиле некои нови. Сега сум страшно исплашена, мојата не прима други цуцли а се навикна на оваа од ДМ. Ја користиме таа бебешката е сега веќе ни треба и поголема 6-12 месеци. Дали случајно му има на некој останато неискористена ваква цуцла да ми ја продаде??
Pa prasaj si tuka na forumov direktno vo DM,neli imaat nesto kao posebni temi,akcii,promocii...Bar da si znaes za sigurno,ako ne ke se ucite so druga.
Дали има стаклено шишенце со силиконско клунче и ако сте виделе некаде да ми кажете каде? Пластични шишенца имам ама никаде немав видено стаклено. Мислам ме свативте што барам
devojki ke ve molam dami kazete dali majcino mleko moze da zatopluva vo grac za shishina.imam na avent greac ama vo upatstvoto ne e naglaseno za majcino mleko.bebus ne cica se odmozluvam pa malku da si olesnam so greenjevo
Мами дај кажете некоја добра цуцла за дохрана ние цицаме но и се дохрануваме поради недостиг на мое млеко мораме и дохрана но моево бебе кога му давам од цуцла многу се засркнува и од памет се вадам ,купив цуцли еден куп и пак исто се засркнува ако знаете некоја добра кажете со помало дупче или незнам веќе и јас каква.
Најзадоволна од стаклените шишиња на NUK 240 ml, цуцлата е во форма на мајчина брадавица, дизајнирани да спречуваат премногу голтање на воздух, со широко грло, погодни и за подготовка на адаптирано млеко. Ги има во ДМ маркет ( барем ги имаше до пред неколку месеци) и во продавниците за производи на NUK. https://www.nuk-usa.com/all-bottles/?sz=12&start=24 Исто имаат и добри лажалки.