Мамички синчето ми е месец дена и почна да ми се закашлува кога пие од шише. На комбинирано ад и доење сме. Претходно ми се закашлуваше ама почнав поисправено да го хранам и се среди, но сега ништо не помага. Искрено страв ме фаќа, знае на еден оброк и по три пати да се закашла. Користиме шишенца на авент 0+. Медела калма ја земавме ама не ја сака и од неа се дави. Сега се мислам да земам 1+ цуцли на авент slow flow. Некоја што има слично искуство да ми препорача некоја цуцла со послаб тек. Мислам дека е лакомо и одеднаш влече, затоа се засркнува
@mace89 Пробај ги шишињата и цуцлите на Dr. Brown’s. Цуцлите за шишиња со тесно грло се компатибилни и со медела шишињата, а оние за широко грло со авент.
Ние само со томи типи 0+ цуцла немавме проблеми. Пробај ги имаш во бебе супермаркет и еурофарм аптеки.
Од кога почнавте да користите чашки, оние со клун? Бебе е 6+, и давам водичка од шише, скроз ги изумив чашкиве...
Овде ми ја кажаа чашката на Нук со клун и бебла конечно почна да пие водичка иначе од 6 месеци почнавме
Ja imame nie, pie skoro od bebe. Kako magična e, patem taka i pisuva na kutijata. Koga ja dopira do muceto tece voda. Ako ja navednes ne teče
Мора да шмукне од чашата за да тече инаку нетече И она што е со клунче на нук нетече и од нес треба да повлече Чашата со клун е од 6+ Магичната од 8+
Zdravo majki,malata mi e 8+ i nikako ne prifati cucla i sise,na doenje sne no sega e zesko vremevo i sakam da i davam vodicka no neki da pie od sise,od mala casa i davam no si brci i ja pluka,isto zedov kako so klunce na babynova no silikonsko e i nego ne go prifati,go pricka i ja drzi vodata vo usta i ne ja golta tuku ke ja plukni,neznam sto da pravam kakvo sise da zemam za nekako da se nauci da pija,se plasam i koga ke ja odbijam za nekoj meseci kako ke pie mleko i kako ke ja zaspivaat koga ke ja ostavam samo na grada zaspiva,nema sansi drug da ja zaspie ni so niskanje a da faka od sise ili cucla si velam ke zaspie taka. Ve molam za sovet i nekoj so vakvo iskustvo Ubav den
Пробај свари и некое овошје и водичката дај и ја можеби повеќе ќе и се свиѓа. Обично на почеѕок ниедно бебе не сака вода си играат со цуцлата или ја гризаат.
Само да ви кажам, ќерка ми е 6месеци само на цицање е, и сега ги прифати цуцлите на Авент тие како мечиња Само ги цуцка
Не се медицинските, овие баш се во форма на мајчина града, идат по 2 во сет мислам дека се 500 ден две Јас веќе пратив маж по розеви иначе фала тиии