Ја сака само во сон и со татко му за заспивање некогаш. А во сон му ја давам ноќе, трга 2-3 пати и си ја пушта,продолжува да спие. Мене доволно ми е ова, досадно ми беше навечер, плачеше за на цицка и така стоеше. Вака со цуцлава се залажува.
Значи еве го и сега спие дури му е цицето во уста а не влече Ќе го тргнам и се буди го бара Ја незнам што ќе правам ако не ја фати ни авентот има уште едно детенце што сакам да му се посветам барем за време на дремките ама вака нема шанси
Каква цуцла да земам? ..месец и пол сме.....на ад сме, нејќеме да цицаме....сакаме цице само кога сме најадени пример за залажување и смирување
A da probate so ovaa. I mojot bese ist 24/7 cel den na cicka ako go trgnam korne place na drugoto dete nemozev ich vnimanie da mu obrnam duri i pocna da ljubomori sekakvi cucli probav niedna nejkese da ja fati osven ovaa dali deka mu e meka nz ama samo ovaa ni bese spas se nadevam deka i kaj vas ke pomogne
Имаат профили на социјалните мрежи. Незнам дали прават онлајн нарачки, ама сигурно ќе ти кажат каде ја има.
Pred nekoj den beba bese mnogu nervozna i se spie nejke da spie nejke cicka i nemav sto drugo probav so cucla....skoro 5 mes e ne mi sakala do sega...ja fati poveke ja grizese nego sto cucase ama barem se podsmiri zaspa...od togas use nekolku pati taka koa ke e nervozna mislam deka zabi moze da se pocnati bap cuce ja podsmiruva. Na regular zaspivanje i site drugi situacii mi ja pljuka odma. Ednas duri so race ja fati i me mavna deka nekolku pati i ja vrakav
Хахахаха... мојот па само така ја држи и се смее. Не знае што да прави. Јас ако шетаме сами и не можам да го кренам а плачи, му ја давам. Се нервира и ја плука ама барем ќе прекини со плачење
Јас ја имам, ја купив кога беше бебе 6 месеци да и давам вода дека почнавме со дохрана тогаш. На цуцлата има силиконски додаток кој ја прави некапечка и бебе треба да влечи/шмука за да пивне. Без силиконскиот додаток млазот е многу јак. Тој период не ја прифати чашката, плус и клунчето е цврсто па чешаше непца со него само. Сега е 9 месеци па ќе и ја понудам повторно да видам дали ќе ја прифати.
Клунчето не ти е многу тврдо? Јас ја земав али многу беше тврдо клунчето, бебе не може да гризне од него и веднаш го вратив штом го видов.
Да да многу и беше цврсто па само ги чешаше непцата со него и играше со чашичето. Сега дека е поголемка и има запчиња ќе и ја дадам пак да видам дали ќе ја прифати. Имам чашка со меко клунче од Мам, супер пие од неа.
@IChika Ќе се самоцитирам, и ја дадов пред малку чашката (со силиконскиот дел) со водиче и супер ја прифати, се изнапи вода. Можеби полесно им е кога ќе се поголеми. Мојава пред еден месец сите шишиња што ги имав купено ги прифати, не прави проблем сега за со ни едно, од сите пие вода.