Моето бебе не знае да пие од шише или чашка со клунче. Ама сега мора некако да пие електолити и му давам со обична стаклена чаша. Си пие од неа без проблем, јас ја држам. Е сега прашањето ми е да го оставам со стаклена или да барам чаши за бебе? Каква отворена чаша се користи?
Магична или со цефка што се да пробаш Уствари вие помали бете ама пак пробувај си , за надвор коа ќе сте некаде мора водичка да си носиш пример , ајде дома кога ќе почните со каши ќе даваш и во чаша. Пробај помеко поцврсто клунче , магична .
Јас како што знам не постои некоја посебна чаша отворена за бебе, давај му од каква сакаш. Ако пие без проблем, супер. Не ти ни треба друго да пробуваш да му даваш, нешто во стил на шишиња, клунчиња итн.
@Oneo За ќерка ми вакво имам за вода и му дадов како на смеа од него да видиме што ќе праве , па шмука пие , малце тешко му одеше ама пиеше.
Има 5 месеци. Сакам да пие од некаква чашка за да можам да му дадам да ја држи. Вака ќе ја истура сигурно. Каква е таа магична ? Го пробав со цевка не знае да влечи, нормално мал е. Можи со шишево да пробаме, имам видено вакви во Џамбо. Ама незнам дали да нудам шише или да го оставам вака од отворена да си пие со моја помош
@Oneo Ги имам и двете оваа на Авент полесна за пиење му иде ама потоп се праве а на нук а глода поеќе си игра со неа Јас со чашка со клунче почнав од скоро 6м кога беше , и на старт незнаеше се нервираше , така глодаше само па за недела дена некаде почна да пие убаво , ама му ја нудев често , решена бев од 6м да нема шише со цуцла па сега од 8м со магичната си почна си пие вода кај мене околу 100мл дневно му се фаќа и си играм си мењам секакви @Oneo Убави се не се лоши овие на Нуби , пробај си , што и да нудиш ако сакаш да ти пие од нешто не се откажувај одма , дај му време недела две. Ако не големо дете нека биде , од чашка нека пие како што си сака
Ako vise ti pie od otvorena sto ke ti e sise ili klunce. Jas iam otvoreni od kids and co casi, seuste jas ja drzam neso plastika/silikon se. Imam i magicna 360 ko @Poppins sto ti stavila taa e ok za nadvor ne tece ama treba da smukne za da se napie. Zemi si edna takva i dosta ti e. A za drzenjeto ke pocekas rano e,ke drzis ti use nekoe vreme
@Oneo на oral essentials има силиконска мала чаша баш за бебе. https://instagram.com/oral.essentials?utm_medium=copy_link
После 38493 купени шишиња и чашки за бебе конечно почна да пие-од тие шишињата со цефка! Е сега прашање. Како и со што ги чистите цефките?
Дефицит се на цуцли. Само 1+ имаат и на шише и резееви. Успеав само едно до 4+ да најдам. А мене 6+ ми треба. Па дупнав со игла две дупчиња. И додека сум на темава да допишам дека воопшто не сум задоволна од twist and shake шишињата. Капат ненормално многу. Малце шишето да се навали и поплава. Земав и друго мислев да не е до цуцлата и тоа 2+месеци многу ама многу течат
Ќе ве молам слика од шишето од Нук со клунче? Дали е таа што е со рачки и што пишува 6-18 или е друга?