Дали уште ги имаш цуцлите и за колку месечно бебе се? Се отепав од барање по сите можни аптеки и нема. Бебуш има 6 месеци, а уште пие од цуцла 1+
https://drbrowns.mk/p/139/dlaboki-c...6VMRQJFeyaTESu-3QyjF1a7afpuNnJGIg3APSixYP2tE0 Ги има ли некој користено дали се ок?
И јас се отепав од барање...немале увоз. Сакав со шише ама не најдов... Земав само цуцли 3+ од еурофарм во веро џамбо. Драстична разлика, со 0+ пиеше 15 мин а сега со 3+ за 4 мин. пие иста количина. Ако најдеш некаде 6+ кажувај, дали со шише или само цуцли.
Ги чувам, да. Етикетите што биле залепени на пластичната кутија ми се одлепени па не можам да знам за која возраст се, не се ни сеќавам. Инаку на самите цуцли си стои ознака дека се со 2ка проток. Зимај, пробувај, можда ќе бидат таман.
Препорачајте ми цуцла која е добра за 4+ бебушка. Авент или некоја друга. Јас и маж ми сме рекордери во губење цуцли
Majki koristime cucla od chiko bebe e 3m vo poslednite nekolku dena ne ja saka a taa mi e zamena da stivnam od na cice sto mozi da e pricinata dali treba da smenam druga ?
Мамички јас ги купив сите можни шишиња, цуцли и 2 ндкапачки чаши. Бебе има скоро 7 месечи и пред 3 дена почна да пие од шише и тоа исклучиво водичка каде што го варам овошјето-компот. Пробував од 4 месеци да давам вода и чај и тоа постојано одбиваше. Ја грицкаше само цуцлата односно си ги чешкаше непцата. Јас бев упорна и последно само на една цуцла и другите скрос ги елиминирав. Гледав да е иста со лажачката. Ми фати од беби нова округла од каучук. Тоа мам,томи типи, нук, кај нас беше џабе. Здравје да се принавикне и ќе и понудам и водичка деновиве. Среќна сум
Мами ај проаветлете ме, за почеток земав авент пластично 120мл анти колик, се мислам дали да земам и авент стаклено 120мл? Имам ли потреба од две за почеток? Кое е подобро за млеко, чај, вода? Имаат ли овие шишиња замена на цуцлите? И до кога би ми вршеле работа 120мл?
Купив 2 шишиња и и двете не дихтуваа убаво, капачињата капеа нон стоп. За таа цена ти препорачувам Бејби Нова, јас и за двете деца купував авент, томи типи цели комплети за на крај само бејби нова да прифатат.
Пред да се породам, купувавме ствари од Џамбо и земавме едно стаклено шишенце за 99 ден. Дека нели не знаеш пред време дали ќе цица или ќе треба шишенце, си рековме, ае за 99 ден. нека имаме ако ептен итно затреба веднаш. Го пробавме тогаш и уште пие од него. Ги гледам овие Wee во Рамстор ептен ефтини се, па да си прашам, ама штом не дихтуваат убаво, не купувам. Фала на инфо!
Здраво може ли да ми помогнете за што не вреди пари да се фрлаат кога станува збор за шишиња за вода? Знам дека е кај секој индивидуално, ама на каков тип шише/чаша да дадам предност? За еден месец од сега планирам да почнам со водичка, па да се опремам на време И дали вода флаширана ја превривате пред да ја дадете?