Офф ај има надеж дека муката ќе ги научи. Него, по 8ч одиш на работа? Како ти се градите? Колку пати цицаше преку ден пред да тргнеш на работа?
Каква чашка да земам за вода да и давам. Ова чудна е мојава. Пие ад, цица само за да заспие. Во последно време уплав има од шишето за млеко. Почнавме со вкусови а вода никако да почне. Ни од цуцла ни од лажичка
Taa cica vo nokta nekolku pati, sabajle pred da odam ja nudam ama ne saka nesto bas. Jas molzam pred da izlezam ostavam sise doma. Za cudo gradite ne mi se pravat kamen inaku da po 8 saati sum. Taa piela po okolu 30tina ml mleko vo denot, ne znae ne saka od sise. Stom si dojdam odma vo gradite mi se buta i se iznacicuva. Eve vikendov poveke cicase,dorucekot nekako nejkese da go jade bas. Pred da trgnam cicase pred sekoja dremka i use 1-2 zavisi od denot znaci 4-5 pati. Skrateno i e mlekoto realno ama jade, ne e gladna taka da toa e toa. Zatoa ne mi e jasno bas kako mleko treba da e glavna hrana do 1 god koga na rab se odi porano ili trebase bebinjava trebase od start i so sise da gi hranime ne znam...
Епа супер. Те прашувам пошто на иста мака сум. И мојава цица 4-5 пати, пред секоја дремка обавезно и тие 2та пати некогаш да некогаш не. Ноќе обавезно 2-3 пати. Од март тргнувам на работа ама со скратено јас ќе одам првиот месец а после така како што ми следува саат ипол порано ќе си одам.
Pa se mislev i za toa ama ako dojdam na sred den za doenje ke bidat placki posle. A toa e pauza za doenje ne odenje porano doma i posto ne sum ja davala na drugi nema ni jas taka da ja koristam
Не бе. Пауза што може да ја искористиш кога сакаш во текот на денот. Е пошто исто ја не сакам два пати да се разделувам ќе си одам порано. Мене ми дозволуваат.
Dur nema zabi casce za rakija ilk ako sakas moze silikonsko da sk zemes od onie oral essentials. Ne znam @kostovaivana dali zema. Inace steta ezpz nema nigde u blizina
Пробај со обична отворена чашка. Чашката треба да биде скоро полна со вода и кога ќе ја допре водата со устето, автоматски отвара повеќе усте и се напива. Моето почна со чашка на BabyLove од ДМ, од одма ја прифати, без проблем. Сега за време на оброк давам од отворена чашка и обично филџанче, а додека си игра и така од нога кога давам, користам магична на NUK, од Learn to Drink сетот. И неа одма ја прифати. Еве ја отворената чашка од ДМ. Learn to drink сет на NUK, од ДМ исто го земав.
Се извинувам што упаѓам вака во оваа тема... Сакам само да споделам една статија што налетав на неа, можеби е корисна за вас мајките и за вашите бебиња. Поздрав и секое добро. https://doktori.mk/2020/10/02/bebeshki-tsutsli-za-i-protiv/
Само kidsandco имаат од Bibs и Frigg цуцлите? Каде можам да ги најдам на друго место , out of stock се боите што ги сакам.