Немаат воопшто избор за 0-6, и на двете страни се убаво е sold out, на kidly само големи останале, нема трета страна за порачка?
Овие се 0-6. https://kidly.mk/product/bibs-colour-2-pack-vanilla-blush-size-1/ мислам има и други бои. А од Фригг ми кажаа дека ќе имаат наредна недела на kidsandco.
Здраво мамички, дали некоја од вас користела Dr. Browns шишиња и колку сте задоволни. И дали е подобро стаклено или пластично за 7 +месеци?
Јас ги користам пластичните со тесно грло. Задоволна сум, во зависност од возраста на бебето користам и цуцли со различен проток. Со оглед на тоа што поголемото бебе/дете веќе сам пие млеко, стакленото би му било тешко за држење
Да, сега веќе сами си ги држат шишињата и јас мислам дека пластично е подобро. Досега користев од Авент шишињата, сега реков да сменам, бидејќи многу ги фалат.
Дали некоја мајка има користено Авент и др Браун шишиња. Кои подобро ги прифатиле вашите бебиња и сте позадоволни?
Lazhackata cucla e od chiko, malata napolni 7 meseci, kupiv 6 - 18 no ne gi prifaka se gadi, uste saka da cuca od starata... Kako da. Postapam dali da baram od 6 meseci... Ili da ja ostam so istata lazacka..
Jas na pocetokot im davav Chico lazlivka cucla, posle im smenav uste nekolku marki, najmbogu gi prifatia Avent ultra air. Posle 6 meseci im smenav so cucli 6-18, na pocetokot im bea cudnu, posle nekoe vreme gi prifatija.
Моево е со истата цуцла од петти ден во болница до сега веќе наполна една година..и тоа нашата не е ни за бебиња, туку е за предвремено родени деца така нешто, од истата цуцла има и 3+ ја купив уште кога имаше три месеци ни тогаш ја сакаше ни сега…едноставно не прифати ниедна друга цуцла освен првата
Моево ќе заспие ама тешко…со неа мн полесно заспива…за денски одамна ја баталивме ама за навечер изгледа ќе биде потешко
Девојки, малото ми е 3 месеци, на ексклузивно доење е. Маката е што не сака да пие од шишенце, имам канпол стаклено шише. Не можам да ја оставам на период подолг од 2 саати. Го пртка нанадвор со јазичето и на крај џабе молзењето ќе го фрлам млекото. Дали да купувам да пробувам други шишенца, што да правам? Ја нудам бекутан чајче, водичка... не сака и не сака... Не сака ни цуцла, пробав со нип
Да те "утешам". 8 месеци е и не научи да пие од шише. Сега вода пие од отворена чаша и се учиме со цефка. Јас секаде си ја носев/ам со мене. Поедноставно ми беше така него да гледам на саат или да чекам повик враќај се . Доени бебиња ретко прифаќаат шишиња. Мада од туѓи искуства ако бидеш поупорна со нудење ќе научи.
Пробај со друго шише, бебе беше 1ипол месец кога почнавме со адаптирано и му купив прво шише на авент како и цуцлата што му е ама не сакаше. Второто исто стаклено на babynova не го прифати и на крај на МАМ од прва фати.
Zeni tie sto koristite Dr.Browns shishinja kako ste zadovolni I dali izbravte so tesno Ili shiroko grlo, bebeto mi e 10 Dena kombinirame Moe mleko so adaptirano I koristevme Avent ama mnogu vozduh golta posto e nedtrplivo za jadenje.