Мајки користам шише на Авент за млеко. Купив цуцла 4ка за 6+. Проблемот е што некогаш убаво си пие, брзо, а некогаш се собира цуцлата и нон стоп се трга за да се врати цуцлата во првобитната положба и се изнервира и не сака повеќе да пие.А со претходната бројка не беше така Од што може така да се собира цуцлата, а некогаш не. Можеби некој ќе ме просветли каде грешам
Здраво ме интересира на шишето chicco што го има отворот на цуцлата настрана долу дали треба да биде отворена или затворена?
Imame sisinja od wee baby, baby nova i canpol. Cucli imame od canpol, dm, baby nova i wee baby. Od site sme zadovolni ne primetuvam nekoja razlika da ne gu saka ili da gi odbiva
Мами вие што го користите шишенцето на авент 0+ стаклено До која возраст се користи таа цуцла и дали има замена за поголема возраст?
Цуцлите натурал се универзални, на секое натурал шише одговараат, има 0+, 1+, 3+, 6+. Менување на поголем број зависи од бебето, ако почне ептен да се мачи додека влече, да се вцрвенува и поти, тогаш еден број поглем земи. Јас со 0+ терав до кај 4 месец, после 1+ до кај 7 месец, после 3+ земав и еве 10 месеци е уште со 3+ пие. 3кава има многу брз проток, можам да замислам каква е 6+.
Мами, имам шишиња и цуцли од авент антиколик (веќе не нервира пиењето од таа цуца), авент стаклено натурал со цуца 0+ (дали да мењам поголема цуца), медела со цуца с сега користиме моментално ( но стално на 50мл застануваат и несакат да пијат, од кога цуца М да ставам)? Инаку сме 2+++
Јас со М почнав од почеток о до сега еве 4ипол месеци немаме никаков проблем. Користам НУК first choise.
Фала мами. Значи да мењам М ваљда нема да ми прават застој на 50 и нема да се задавуваат!? Едното ми е по лакомо побрзо пие Али другото еден саат 100 мл, може нешто е до бебе може и до цуца а.
Здраво мамички... Ново ми е сé, па така и ова со шишенцата и цуцлите. Сеуште се подготвуваме за бебето, и купив до сега две цуцли само + една цуцла со шишенце што ја зела баба му (секако деновиве ќе приземам) но ми рекоа да не купувам одма многу цуцли бидејќи бебето некои ги прифаќало некои не. Како и да е, прашањето ми е пишуваше кога ги отворив да ги вријам 5 мин (преведував на гугл транслејт). Дали само со вода, или со некое средство специјално да земам па со него? Дали само цуцлите се вријат, а шишенцата дали само да ги измијам како и секој друг сад ? Благодарам
Не купувај уште, ако ти треба ќе земеш. Инаку и цуцлата и шишето се вријат само во вода, без никакви додатни средства. Не ги стерилизирај сега, ќе ги стерилизираш пред употреба.
Вриење само со вода пред прва употреба, да. Јас и шишињата ги вриев на почеток. Сега само премивам со фрош сјај за садови за бебиња и ги вријам еднаш два пати неделно И за цуцли, доста ти се за почеток. Да не си правиш залихи непотребно
Од мое искуство, пред да се породам зедов една цуцла од 0-2 од Mam од кејф ама бебе не ја прифати како да се даваше поради формата. Потоа зедов од Avent од 0-6 таа е многу помала. Искрено многу ретко ја сака цуцлата, некогаш за во транспортер за утеха додека се навикна да патува во него.