Јас си земав едно стаклено шишенце на nuk од помалите со силиконска цуцла и плус купив каучукова па ќе видиме која ќе ја искористиме. Сакав на т.типи ама тешко е да ги најдеш,освен во бебесупермаркет што не ми е ич успат затоа се решив за nuk, бар ги има на повеќе места.
Здраво, мене ме интересира дали некој од вас знае да ми објасни за бројките 1, 2 што значат на цуцлите со шишенца и дали има правило на колку месеци се менува, гледам има разни. Користам томи типи од 150 мл и на цуцлата има бр.1 и едно друго шишенце имам на нуби таму собира 210мл ама цуцлата е поразлична и во аптека ме прашаа колку месеци има бебето и ми дадоа цуцла за тоа шишенце. Бебуш сега е 4 месеци, не цица само од шишенце.
Цуцлите имаат мали дупчиња низ кои тече млекцето/водата. Со едно дупче е за новороденчиња и помали бебчиња, за да не им дотекува по многу, да не се засркне. Потоа се преминува кон цуцла со две дупчиња.
Мојов долго време беше со број 1 (едно дупче), на Чико шишенцата се со две, три дупчиња, но Томи Типи како што се сеќавам се со пошироки дупчиња, секое наредно бројче има поголемо дупче Иначе мојов долго време беше на број 1, зашто беше лаком и се давеше со повеќе дупчиња и пошироки... пробај наредно бројче, но ако си нема проблем и со 1 не му го менувај
ние користиме томи типи е сега поштп сме 3+треба да ја земеме 2цуцлата бидејќи е со две капки т.е поширока дупка...таа се користи до 6м а потоа се зема со три капки со уште поширока дупка.
Jas imam shisinja na Mam i Nuk.Nesaka ni dvete da gi vidi.Za voda se borime so lazhica.Za toa na Nuk shto e 6+ dadov 600 denari za dzabe.Predlozete nesto kako da go naucham da pie od shishe.Da napomenam deka ni lazhacka nesaka da vidi.Samo dojkata
а лажливка цуцла фати? велат дека скоро секое дете на 3м се одбивало да цица моето се одби од шишиња и цуцли....па со лажливка го залажувам прво неа па ставам шишето да пие водичка или чајче на др начин никакоо..
Nikako nesaka lazlivka.A deka zapce izvadi na tri meseci i koga ke mu go dadam shisheto ja grizi cuclata nesaka da pie.A go dojam.Aj ponatamu so klunce nekoja chasa neznam
И јас истите маки ги имав. Не знам колку шишиња имав купено и не фати и не фати. Ни цуцла фати ни шише, само на доење додека не се одби. Тие шишенцата со гумено клунче, каде треба да влече, исто не беше успешно. Со лажиче буткав, малку по малку... Спас за нас беа чашите со обично клунче, една од бејби лов од дм и од тие магичните чаши, на нук мислам каде треба да се гризе гумата за да протече водата.
А лажливките цуцли на колку време ги менувате? Од почеток ја прифати и еве 4 ипол месеци ни е таа цуцла, не знам кога да ја сменам, само ја стелизирам редовно.
на паковката треба да пишува до колку месеци е нашата на canpol babies e најобичната околу 100денари беше пишува од 0+ до 6м
Zdravo majki edno prasanje ,kakvo shishe i cucla da kupam?Za prvoto imav na Nuk no sega se mislam za chico ili kazete vie nekoj predlog ,za shishe isto i za cucle,dodusa za prvoto cucla ne mi najde primena no sepak da ja imam, nikogas ne se znae
За цуцла пробај со најефтина ако ја фати фати ако не да не офат џабе парите јас со canpol babies почнав а шишенцe tommee tippee (новите антиколик што се) пошто го дојам и само вода давам или чајче од тоа шише и ги прифати од прва
Prvoto go doev se nadevam i ova sega belkim ke mozam da go dojam ,ama nikogas ne se znaj taka da mora da bidam spremna so dve sisinja edno za mleko edno za caj,e sega bas gledav na stranata na chico imase ubavi ama neznam dali se dobri