MAM (шишиња и цуцли) и Chicco (шишиња) користам. Цуцлата на шишињата им е 90% иста, само што на чико е малку по широка. Одлично ги прифати
Не се брзај, посебно ако сте на комбинирано. Секако имаат брз проток тие. Моето пример на 2ка се префрли на окулу 5 месеци. Долго време од 1 цуцла пиеше. Самото бебе ќе каже, моето пример многу се потеше додека пиеше и знаев дека е време за смена Еве сега на 10мес пие од 3ка цуцла. И јас ги перам во машина
Моментално бебе користи медела калма (3.5 месеци е). Кое следно шише/цуцла да земам и со колкав проток тоа не ми е баш јасно бидејќи калмата е универзална тече колку што бебе влече.
Здраво мајки. До кога ја користевте болничката цуцла од Ремедика на Филипс? После нејзе на која преминавте? Болничката беше супер за да вежба бебе вилица, ама постојано му паѓа…
Ние веднаш дома и дадовме на tommee tippee оваа само за 0+ И ја фати без проблем. Имав земено и бибс, не ја сакаше. И уште си ги користиме на Томи еве 10+
Моето е 9.5месеци и уште со медела пиеме, до година ипол можеш со неа, за да не се научи на брз проток па да те одбие од цицање. Јас еднаш на ден давам АД, само пред спиење, на почеток по 3 пати во денот и немаше проблем со цицање, си влечеше и од цице и од шише.
Да да додека беше комбинирано одлична е меделата презадоволна бев меѓутоа сега е само на АД па читав дека всушност меделата не е наменета за АД наводно поради запушување на валвулата. Земав авент натурал се покажа добра комбинација сега тераме со нив.
4++ сме, пијат од медела цуцла М, 120 мл го пијат за десет минути, дали треба да ја смениме цуцлата или сеуште е рано за со поголем проток, најверојатно л?!
Какви стерилизатори користите? И дали одговараат да се ставаат внатре шишиња од различни брендови? На пример ако стерилизаторот е Чико внатре дали може да се стави шише на Филипс авент?
На кој принцип функционираат twistshake шишињата? Исто како калма на медела треба да влече за да пие или само тече?