Јас во ниеден Зегин немам најдено Бибс во Скопје, дури ми се чудеа што е тоа Бибс. Има барано во гтц, и сите низ Аеродром што се. Можеби ги има во тој на железничка. Инаку @Tedyyy може да порачаш од зегин, ани фарм или kidsandco.
Да онлајн ги има ама по аптеки не. Во гтц ми рекоа во некоја поснабдена… амммммм вие не сте една од поголемите?
Можно е само онлајн да ги има ама јас кога нарачувам онлајн на сметката ми стои Зегин Маџари. Не сум била во Маџари да видам колкав Зегин е или може само некој магацин им е таму
https://www.zegin.com.mk/index.php/mk/avent-natural-silikonska-cucla-so-4-otvori-6-m-21 Еве ако збориме за истите, јас пробав еднаш два пати ама бидејќи од секогаш лакомо пие млеко и со оваа неколку пати ми се закашла, си вратив на 3ка
Јас прво пробав со 360 пошто од 7 месеци почна да пие од обична чаша ама не сконта што треба да прави, пробувам еднаш во месец да и ја увалам ама не. А со цевка одма фати.
Што да кажам..од обична чаша пие се што е друго гриза само. Пробав така како @Tiny Love што пиша, ама после се влече по обичната цевка не го сака шишето и пак не пие само џвака
Mojata e 7 i pol meseci, uste sme na dvojka. Koga i davam od trojka i zaletnuva i odbiva da go dopie mlekoto. Koga pocnavte vie so trojka?
Нема правило, секое бебе различно. Јас највеќе следев кога ќе почне да се мачи, да влече а да не голта после секое, да не се поти кога ќе пие... Ние "касниме" спрема авент ознаките, односно бебето ми е година, а пие од 3ка како што спомнав од 4 се задавува.
Isto i moeto...mu zemav i nekoja caska so 3 otvorcinja od Ikea ama ne znam ja griza, a od obicna casa si gi cuka zabite i ke goltne nesto hahah od sise pie inaku. A kakva e taa 360? da zemam i jas da probam 7++ sme
Јас ваква имам А имам и такви со клунче и пластично и силинконско, ама го џвака само не знае да се напие. Од шише со цуцла исто
https://www.encimenci.com.mk/shishe-plastichno-sino-250ml-silikon-cucla-chicco-286232000 Дали знаете од колку месеци е ова шише?
Мајки, зелената цуцла до колку месеци може да се користи и што после неа? Сега е 3 месеци, на месец дена ја менувам (така ми кажаа) но не знам дали сега после 3 месеци треба да проба некоја друга или со оваа да продолжиме? Гледам некои цуцли имаат ознаки 0-6;6-12 на оваа нема ништо па тоа ме буни
Сакам да земам за почеток за новороденче едно стаклено шише од 120мл колку да имам е сеа ги гледав на авент, чико и на нук сеа не се разбирам има натурал и антиколик што е разликата и да ми кажете какво да земам.
Каков е тој У отвор. Јас имав и 6+ месеци и ја пробав ама не сакаше, различен е дизајнот на цуцлата. И баш земев пред извесен период пак 3+ ама не е дизајнот на цуцлата ист како на првичните цувли 3+ што беа. Ако некој земал скоро натурал 3+ да ми ја сликне цуцлата.