Jas imam na avent od koe sum prezadovolna I malata odlicno go prifati, aimam I na tomi tipi I voopsto ne sum zadovolna a gledam I malava nesto mn mn ne go saka, pa I go davam toa vo krajna situacija I taka go kupiv kako rezerva.
jas na tomi tipi imam nekolku sisenca mislam deka poubava cucla nema od taa, imam sisence i na nuk ,i nekoi od dm na baby love, i na baby nova , niedno ne mi saka, a i cuclite mi se bas cudni na izgled. Mislam deka cuclata na tomi tipi e najblisku do majcinata bradavica.
cuclite se menuvaat na mesec do dva najkasno,zaradi higienski i bezbednosni pricini, ke i kupis ista cucla i gotovo, i jas ne mu menuvam na maloto drug vid na cucla ama redovno mu kupuvam novi od istiot model
мами ние имаме лажливка на canpol. babies е сега формата и е како на цреша значи исполнета...не е сплескана е сега не знам дали доколку му сменам цуцла синко би ја прифатил таа сплесканата ? и кои се подобри за бебе 4м?
Од кое поконкретно Незнам кое да го земам да се најде за чајче или слично бидејки се надевам бебуш од мама да цица Се мислам мегу најмалото пластично или стакленото поголемко бидејки стакло мало немало
Веќе сме 2 месеци и од старт не ги сака цуцлите лажливки. Од нив веќе се откажав. Шише купив на томи типи некако го прифати,се одмолзував и пиеше секој ден по малку. Но 4-5дена не му дадов да пие од шише, имаше грчеви, многу плачеше па само на града знаеше да се смири, и готово сега никако не сака да пие од шише, плаче вришти. Некој совет како повторно да го засака шишето?
А oти фoрсирaш шише aкo си цицa убaвo? Сaмo прaшувaм. Мoјoв не знaе штo дa прaви сo цуцлaтa, a прoбaв дa му дaдaм лaжливкa зa нoќе дa сврзи некoлку чaсa сoн без дa се буди зa цицaње, aмa никaкo не фaќa.
Сакам да се научи да пие од шише,кога ќе треба да излезам и да го оставам дома, да не остане гладен. Пред некој ден мајка ми го чуваше 2 часа едвај се напил малку со сила и со плачки.
Сакам да ги прашам тие што користат шишиња на авент дали имаат проблем со затварањето На шишето. Јас имам две и на двете ко да ми шлајфува не можам убаво да ги затворам и многу пати ми се десило на сред цицање да се отвори и цело млеко да истече.
Дали има некоја мама што користи производи на МАМ? Почнав да размислувам на оваа тема, па ајде некој совет од поискусните? Поздрав
Со МАМ немам искуство, ја до сега со двете користев Нук и за мене се незаменливи. Има доста голем избор зависи што ќе ти треба. За почеток можеш да земеш една лажалка за новородени и почетното шишенце за дохрана ако доиш. Моите беа доени двете само ми требаше дохрана првите неколку дена со малиот. Ептен ретко сум го користела само за чајче за грчеви. Регуларно почнав да им давав од 6-7 месеци. Според мене ти треба само едно шише и една лажалка и заштитно кутивче (имаш во Дм), зошто бебе може и да не прифати па за џабе да не ти се. Освен ако не планираш да го доиш.
Дај боже да е период, не можам ни на пола саат да го оставам, често цица. Купив и шише на Нук си реков можеби од него ќе сака ама не. Кога е сонлив знае малку да се напие инаку нема шанси.
Јас имам ама мојов не ја фаќа, се дави од неа и не му ја давам. Денес од авент ќе земе мајка ми и ќе ми донесе.