Ние го имаме ова, го добивме на подарок, веројатно е 0+? На цуцлата има само една цртичка, веројатно е тоа 1. Ќе заврши работа за 2 месечно бебе? Спојлер: Слики
Здраво мајки, Потребен ми е совет. До сега близнаците ги ранев комбинирано мајчино со адаптирано млеко и користев медела шише со обична медела цуцла. Сега само адаптирано и време е да сменам шише. За чајче и вода користат бебенова ама не се стерилизираат во микро и не ми одговараат за млеко. Ве молам за совет какво шише да земам.
Томи типи се стерилизираат во микро имаат и пластичен сад за во микро. Со нив барем имам искуство а и само тоа шише ми го прифати искрено.
Незнам каде да пишам, оваа тема ми е посоодветна Да ми препорачате термос (мал,голем) кој држи топла вода подолго време. Јас имам еден, но не држи повеќе од 2ч. Дали има некој искуство со термосот од ДМ? За твистшејк ми кажаа дел дека се задоволни, дел дека не се задоволни. Не држел многу долго топло. Секој со различно искуство и се мислам каков да купам
Подобро побарај во скаут аутдор тоа ти е продавница за планинарење таму имаш секакви термоси што држат убаво топлина. Јас имав еден од Карес 1100 го платив држеше неколку часа топла вода ама не и доволно топла како што треба за растварање млеко.
Овој е одличен термос https://urbanlife.mk/product/термос-шише-со-спортски-додаток-946мл-bpa-free/ Лично немам искуство, ама другарка го фали термосот од ДМ
Јас го имам од дм, не на бејби лов еден сив мислам дека е 950мл, баш го исптобавме да видиме колку ќе држи топло. Ја загреавме водата онака да кркори и ја ставивме во термосот повеќе од 15 часа беше супер топла, нормално не како на почетокот ама таман топла. Е сега ако ти треба за повеќе сати можеби тие од банз се подобри.
Јас го имам од дм 600 и нешто го купив и сум многу задоволна ретко го користам ама топла вода да не речам жешка држи долго време и супер е за парите исто од дм имам ко торбичка исто е за држење на топла вода таа не држи долго време ама за кратки дестинации е топ 300 и нешто ја купив.
Мајки, чајчето бекутан со колкав проток на цуцла го пијат вашите малечки? Бидејќи ние сме со проток 2 и често ми се засркнува, па се мислам дали му е многу тоа и треба да земам со помал проток? Иначе бебчо има 1 месец и 2 недели.
Како да го научам бебето да пие вода од шише, кое шише би било најдобро? Засега пробувам но незнае да цица од шише, бидејќи е на природно млеко, цуцла исто така нема, не сакаше
Пробајте со шишињата на Philips Avent, јас кога прашував кој се најприфатени кај бебињата ми ги предложија тие. За учење од шише не знам, но можам да ви кажам нешто што мене ми успеа за да прифати цуцла, па вие пробајте така на врвот од шишето и можеби ќе сака. Јас пред да му ја дадам цуцлата капнав неколку капки млеко на неа и веднаш ја прифати.
4 дена имаше, само што дојдовме од болница беше тоа, првите неколку пати не сакаше да ја фати но кога направив така ја фати и од тогаш ја сака и неа и шишињата ги прифати без проблем.
На 5 месеци нема зошто да го учиш вода од шише да пие. Директно од отворена чаша. Или ако ти е страв јас ти го препорачувам шишето со цевка на Авент
Со проток 2 и го давам и јас, по совет на педијатар 30 ml и давам само од него, инаку 40 дена е бебуш