Toa brojkite ne gi gledaj na avent cuclite. Gledaj kolku kapki ima. Zemi so dve kapki cim e malo bebeto. Toa e kolku mlazovi ima, t.e kolku dupcinja na cuclata. Mojava e veke 5+ pa so tri kapki se davi si pie sto tie od dve kapki so malite sisinja so idat. A za drugive sisinja neznam dali ke odgovaraat nekako potesni se tie. Inaku nemas utka so natural.
Da be stvarno Razlicni kapki imaat i natural i klasikot na philips. Inaku moze da se kombiniraat, samo ti treba barem edno sisence klasik da imas, zaradi prstenot okolu cuclata.
Го има ли некој шишенцево од Твистшејк? За 8м бебе. Ми треба со пластично клунче но да има капаче како ова.
16 недели сме користиме шише на Авент 1+ и гледам проток на цуцлата 3ка .. Дали да земам 3+ шише или да си продолжам со 1+ ? Кога сменивте ?
На првото не му ни менував колку што се сеќавам со 0+ беше цело време со другите се давеше. Јас го имам тоа доле и цуцлата ич не капе додека не повлече за тоа горе не знам какво е али сите се антиколик. Јас би ѕоа доле да го земам. И најефтини по редовна цена ти се во ДМ.
Јас па дека на акција во зегин мислев од таму да ги земам , ама ке отидам и до дм Да и јас ова второво ги користам цело време ама малку трапава па ги искршив сите , а пластика ич не ми се зима ахахаха
Зошто јас имам 3 пластични и топ ми се. сега ти се поефтини во зегин иначе 599денари е пластично во дм редовна и 719 денари е стаклено.
Го сака ли бебето,пие вода од него? Имам и со меко клунче,ама не му е баш по кеиф. Додека од пластична чаша со пластично клунче пие вода,но нема капаче за затворање таа.
Па кога како не е фан на вода,а кога ќе ставам малку чајче или ако сум варела јаболко водата ја пие работи на принцип ако влече тогаш тече, но може да има и слободен проток ако се извади "дел" под клунчето
Мајки, како ги научивте бебињата да пијат вода? Пробувам со цевка(чашка на munchin купена од грчка), имам и некапечка на нук. Не сакам да користам чашка со клун ниту да му ставам со цуцла. Моментално давам со лажичка, нудам често, секој ден, веќе една недела. Бебе утре е точно полни 6м. Не знам дали јас имам големи очекувања или негде грешам, хелп
Мајка 6 месеци е бебе да не очекуваш и дека само ќе ја држи чашата и да си дотура вода од шише? Земи со клунче или пак со цефка од дм. Рачунај дека и млеко пие ако знае од чаша да пие ич не му ни давај шише. На томи типи големиот само ја прифати и тек покасно на 12 месеци со силиконско клунче пиеше ама пак не беше фан на тоа ова од томи типи ептен му легна.
Tie se. Ama mojov ne gi saka. Debeli se mnogu.Klasicnite Avent natural gi koristime, gi topi od smukanje Probaj so ke upali.