Шминка за на училиште, факултет, работа

Discussion in 'Лице' started by stefi556, Oct 11, 2012.

1. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Не се шминкам за на училиште, некогаш може сјајче или лабело. Немам потреба од пудри и такви работи.

2. Valentina.Vaki

Valentina.Vaki Популарен член

За на училиште не практикував многу шминка,на факултет се шминкав класично но не нападно а еве сеа и за на работа исто си се шминкам,некогаш помалку некогаш повеќе зависи како со времето стојам. :)

3. NicoleScherzinger

NicoleScherzinger Активен член

Јас користам маскара и сјај за усни понекогаш и пудра :)

4. QueenElena

QueenElena Популарен член

Не се шминкам за на училиште (и нема да е шминкам). Навистина ме нервираат НЕКОИ шмизли од мојот клас кои доаѓаат нашминкани на училиште.

eliesaab likes this.
  5. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Не се шминкам за на училиште. Само лабело Нивеа ставам и тоа е се. Не ја сфаќам потребата да се шминкаш за во училиште. Искрено ме нервираат некои гуски кои идат со 100 кила шминка на нив. Поготово кога сме прва смена :x Катастрофа :worried:

6. Anonymous996

Anonymous996 Популарен член

:!: Ја просто им се чудам на таквите. Не знам како им се стануе цел саат(или колку и да е) порано, само да набутаат едно 29188429кг пудра, па и туш, па и руж. :x
    Ја не се шминкам за у школо, дефинитиваменте. Ниту се иам шминкано, ниту ќе се шминкам.

richgirl998 likes this.
  7. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Ок за основно, па и за средно, ама зошто се буните толку за фах? Јас секогаш сум нашминкана, секако не со сенки и се, ама пудра, туш и маскара. Да тоа е образовна институција, ама сепак неможам да одам туку така пребледена цела, ко дух.

andrea-dea likes this.
  8. kristii

kristii Популарен член

Се согласувам со тебе.Сепак на факултет човек не може да оди како годе.По тренерки или нешто слично,ненашминкан.Секогаш се средувам за на факултет,шминка ставам пудра,руменило,туш,маскара.За основно мислам нема смисла да се шминкате сеуште сте деца,јас кога бев основно не знаев што се шминки,Почнав да користам од средно и тоа мн поретко малце маскара,некогаш моливче туш.А пудри само за излагање сум корстела.

9. swrcii

swrcii Нов член

А мене пак многу ме нервираат некој што одат како забаталени и без грам шминка, ни еден чешел на коса трзнат. Па женски сме,среди се, не ти вика никој да се правиш кловн, но малку пудра или коректор,маскара и моливче.. нарочито на факултет. Ако си од 9 на факс, стани во 8, пет до десет минути работа е сето стварно не сфаќам, и ако видат па некое девојче средено фармерчиња, блузе тесно, поднашминкани (не нападно) и одма почувате со буљање као несалам,но тоа е во нашата држава.

sercee, Camellie and Emotional123 like this.
  10. Savana93

Savana93 Истакнат член

Се согласувам и јас, зависно од времето ама барем пола сат одвојувам и обрнувам на изгледот и шминката на факлутет. А за предходните постови ''што ги мразат шмизлите од средно што одат нашминкани''. Зошто ги мразите или ве нервиаат? Сигурно има некоја посебна причина, ако вие можете да ја истакните вашата женственост и убавина природни тие можеби неможат. Па ако ве нервираат мој совет кажете им го тоа в лице, објаснете му колку е убав животот без шминка и обрнување на изгледот можеби и ќе ве послушаат ;) оти знаете лошо е да си нервозен во средно :D

11. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

За училиште користам само маскара и понекогаш сјај. :)

12. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Не користам ништо,можеби само лабело ако е ладно..Скоро никогаш не се шминкам..

13. sercee

sercee Активен член

Во средно користев туш, маскара, малку пудра и кармин во посветла боја...
    Во факултет секогаш се шминкам нормално не со нападни бои...Сакам секогаш да сум средена од главе до пете :D

14. Elence93

Elence93 Форумски идол

Во средно користев пудра, маскара и сјај најчесто, а сега за на факултет си обрнувам малце повеќе внимание и ставам и туш и малку руменило. Доколку се спрема некоја половина час и повеќе не значи дека ставила 100 кила пудра или дека изгеда како кловн, баш напротив, ќе си посвети повеќе време за да не изгледа нападно, а да е средена. Повеќе време и внимание треба за со малку да изгледа добро. Без разлика дали е женско или машко, треба човек да се посвети на себе за да остави добар впечаток. :)

15. Tinna.xD

Tinna.xD Истакнат член

Не се шминкам за на школо...насабајле незнам кај се наоѓам не пак да се шминкам...ко ќе сум попладне ставам пудра понекогаш ако имам некоја мозолка и маскара еднаш-два пати во месецот и лабело обавезно.. :)

16. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Јас ниту сум се шминкала во основно, ни во средно, а ни на факултет... Јас кога ке станам за на факултет не знам на кој свет сум,а не пак да се шминкам.. :lol: .И онака не одам на бендис.А колешките од на факултет претжно се шминкаат.Има некои кои ставаат дискретна шминка но има некои кои исто се шминкаат и за на факултет и за во диско... :x :^)

17. Roxana

Roxana Истакнат член

Во секој случај - нежна и ненападна шминка :)
    Најчесто крем, коректор, римел и лабело ( безбојно, само малку сјај остава ) или во краен случај кога не изгледам баш добро природно ставам и пудра и туш :)

18. Aryana

Aryana Истакнат член

Порано не користев многу шминка но во последно време почнав. За на факултет ставам маскара, моливче, малку руменило и кармин. За посвечени прилики - повеќе.

19. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Ставам ББ крема, малку камена пудра за да не ми светне лицето, малку руж и сјај за усни. Ништо посебно! :)

20. kathy-style

kathy-style Истакнат член

Никогаш не се шминкам за на училиште иако 70% се шминкаат.Секогаш одам природно на школо само некогаш ставам коректор на некое мозолче и ставам лабело.Ништо друго