Шминка за на училиште, факултет, работа

Дискусија во 'Лице' започната од stefi556, 11 октомври 2012.

1. Gremleenka

Gremleenka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    19
    За на факултет.. пудра, туш, маскара и лабело. Ако се успијам се случува да отидам и ненашминкана :)

2. beliver

beliver Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    59
    Средно сум и ставам течна пудра,камена пудра, маскара, бронзер, понекогаш туш и кафена сенка али и тоа ретко. И да станувам цел сат порано И НЕ за да наставам 100000 кила пудра туку да се потрудам да не изгледа нападно. Да имам време убаво да размачкам се за да не изгледа нападно. А ако го правам сето ова за 15 минути ќе бидам ко со паштета на лице.

На 3m43 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Јас почнав кон крајот на втора година на факултет да се шминкам секој ден.
    Во средно ставав креон и маскара најчесто и тоа 3та и 4та година.
    А многу ретко , ако имав голема желба и време ставав и пудра.
    Навистина нема потреба девојчиња на 16 години да се шминкаат толку многу бидејќи немаат потреба.
    Туш почнав годинава да ставам и тоа не секој ден, понекогаш ако имам желба.
    Се знае за на работа и на факултет подискретна шминка, малце течна пудра креон и маскара, а за излегување може да се експериментира повеќе.

Мене опсесија ми беше косата во средно, многу време поминував да ја средам. Мораше секогаш да ми биде права. Мало-будало.
    Не дека сега не ја средувам, ама знам да си ја фатам или да ја оставам виткана.

4. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Пудра не преферирам, лицето ми е доста чисто и немам потреба. А маскара и лабело користам секојдневно.

5. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    912
    За на училиште само пудра ставам и лабело.

6. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Но грам сминка не ставам понекогас лабело стаам а понекогаас ни тоа

7. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    мм ставам пудра, креонче или туш-ама двете заедно не, маскара, и руменило бидејки сум многу бледа во лицето па малце боичка да стаам :$

8. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.847
    Допаѓања:
    23.618
    За на училиште ставам само маската со сјајче и можеби некогаш пудра и руменило,ама ретко. :)

9. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.757
    За на училиште ставам коректор малку само кога ми се познаваат подочњаци ако не сум убаво наспана,потоа маскара,лабело и за крај се прскам со парфемче и тоа ;)

10. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.765
    Исто, исто. :lol: Не знам како не ги мрзи, толку да се тинтрат на сабајле бе. :D
    Јас трета година сум, средно, и ставам лабело и малку пудра понекогаш. :)

11. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Па зависи од денот, од колку саат почнувам со предавање, зависи дали планирам да одам на кафе после тоа и сл.

Коректор ставам обавезно, течна пудра, моливче за уста + кармин, моливче за веѓи и зависи од денот, некогаш ставам само маскара, а некогаш и маскара и туш.

Вака кога набројав од што се се состои моето шминкање за на факултет, изгледа многу нападно ама воопшто не е. Ве уверувам :wasntme:

12. summer-lover

summer-lover Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    1.265
    За на училиште ставам малку коректор на акните и обавезно сјајче :*

13. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    за на факултет мислам дека треба барем минимум шминка да се користи, јас лично кога одев на факултет и во 06.30 да станев, едвај очите ги отворав и на крај памет ми беше да се шминкам, сепак наоѓав барем неколку минути да ставам црно моливче, 1 слој маскара и сјај за усни....ништо повеке. е сега имаше и девојки што идеа со фризури виткани, пегланаи и со впечатлива сенка на очи, туш, руменило хехех како за на свадба, а не за факултет, сите се чудевме кога девојкиве стануваат и имаат време да се средат до тој степен........сепак треба да се има некоја граница на се, па и на шминката која се користи за одење на училиште, факултет или работа. Jас сум за поприродна и не нагласена варијанта на шминка во овие случаи.

На kikiviki32 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    За во основно не се шминкав воопшто,а за во средно сега ставам коректор,малку пудра и линија туш.
    Се дешава и некогаш сјајче да ставам,ама ретко,претпочитам лабело. :)

15. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    Никогаш не се шминкам за на школо не затоа што несакам затоа што ме мрзи :lol: :lol: :lol:

16. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.522
    Допаѓања:
    92.139
    Не значи дека ако некоја се шминка станува половина час или час порано за да се среди.
    Мене за да се нашминкам целосно ми се потребни од 5 до 10 минути, иако знам тоа да го направам и многу побрзо.

Од 7мо одд. се шминкам постојано. На моменти го одмарам лицето од шминка, како сега одреден период, но сепак мислам дека шминка е потребно да се има за на некои места. Не може некој да ми каже дека тип топ дотерана девојка/ жена со шминка и без шминка изгледа исто средено.

Во основно ставав понекога пудра, но маскара и моливче постојано.
    Во средно се шминкав фул, со пудра, руменило, сенки, туш, маскара...
    На факултет ја намалив шминката, почнав да се шминкам понежно.
    Сега е најчесто малку пудра, руменило, туш, маскара и кармин. Понекогаш само коректор, маскара и лабело.
    Мислам дека маскара и кармин/ сјај не одзема многу време, а може многу да го смени ликот, па и коректор :lol:

На Lovely93, Emotional123 и Mishela им се допаѓа ова.
  17. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    Мислам дека треба понежно да се шминкаш за на факултет,работа или училиште.

18. davidof

davidof Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    12
    Основно не се шминкав воопшто.
    Па и во средно, сега последнава година почнав да ставам маскара, моливче, пудра и сјајче. :)

19. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Секако дека да, а зашто да не? Основно неее, ама од втора средно до денес да. Поготово за факултет и за на работа, не гледам зашто да не. Секоја девојка изгледа поубаво со основна шминка, сакала да признае или не. Ако гледаме така треба само за свадби и слични прилики да се шминкаме. :D

Со причина постои и дневна и вечерна шминка, односно шминка за прилики. Да не требаше секојдневно да се шминкаме, ќе постоеше само свечена шминка. :D Се си има свое, за каде и кога како и колку треба, ако човек има осет ќе ја знае границата. Не е финтата се или ништо, или без грам шминка, или ми дошле у школо со дреч розев кармин и сенка. Сенката за мене не претставува дневна шминка, поправете ме ако грешам. Сум пробала најнежна кафена да ставам преку ден и пак се приметува и добива понападен изглед, може е до мене. :lol:

20. lobenickaa97

lobenickaa97 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    38
    Во прва год не ставав многу само пудра и маскара некогаш и туш, а сега во втора ќе почнам да ставам малце нежна сенка маскара пудра и моливче за веѓи. :$ Ќе сум шминкана колку без ич, ама лицето ќе ми изгледа природно.