Спојлер **[ img]http://vev.ru/uploads/images/00/01/64/2013/01/07/936full-lily-cole_original.jpg[/img]
Идеи за шминка Јас нејќам да ви досаѓам ама морам да ве прашам за совет.. Една моја многу блиска другарка се мажи(постара е од мене),ама не знам како да се нашминкам.Фустанот ми е сино-виолетов.Ги гледав сите предложени комбинации за очи и не можев да се одлучам.Ако може мала помош? Бај да веј не сакам да изгледам како некоја обоена вештерка со премногу шминка на неа
Идеи за шминка Апсолвентка сум,па нареднава недела треба да се сликам. Имате некои идеи како би се нашминкала,пошто планирам сама да се шминкам
Идеи за шминка Ќе носиме бела униформа,со зелено на ракавите. Најчесто ставам бела сенка и туш,но се мислам да не испаднам премногу црна во очите.
Идеи за шминка Не знам каде да го поставам прашањето но бидејки е поврзано со шминка решив да го поставам тука.Да скратам сабота сум на свадба и имам долг фустан (иста боја како што е тој на сликата)па не знам како да се нашминкам? што велите девојки ?
Идеи за шминка боја на штикли,ташна?? иначе на се највеќе одговара она задимени очи со црно сива бела комбинација немора секогаш по тоа што го имаш облечено да ти бидат боите. п.с ако не си користела сенки досега поубаво ќе ти е да си пробаш сама да видиш дали се бендисуваш па после официалното шминкање
Фала ви што ми помогнавте .Кее носам златни алки (како на сликата) , и чевли на плута (моделот како на сликата ,ама крем боја и како превртена кожа се) и да не заборавм златно каивче на фустанот бидејки таков му е моделот т.е. така го купив. ташната е исто така кремава иста боја како чевлите, а обетки не носам кузнај какви златни цветчина,мали и слатки бидејки сум алергична на бижутерија, и ланче исто така не носам бидејки каивчето ми е дома под градите па да не сум многу накитена бидејки каивчето е како синџирче и многу свети.(ама објаснав се степав барав слика ама не можам да најдам таков модел на фустан па да биде појасно.
Шминка значи имам 14 години и не сум премногу возбудена за полуматура, не ми дошло ден да се сосредочам на неа... фустанот ми е некако бебешко розева боја, но за шминката никако неможам да се одлучам, ако можете некои совети да дадете?