1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шминка и фризура. Кој ќе се погрижи за нив???

Дискусија во 'Свадба' започната од I.vana, 21 февруари 2012.

1. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    Мене ми рече 2000ден шминка (со трепки) + 1500 до 2500 ден за фризура во зависност од должината на косата за мојата 2000ден значи 4000ден комплет за невеста. Во друго студио и не толку познато ми бараа 100е за шминка со фризура, што е ептен претеризам,мн се револтирав со цените за невестинска ептен се занесуваат.

2. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.988
    Допаѓања:
    4.161
    па не е баш сеедно кога давам 2000 за шминка сакам со квалитетна шминка да сум нашминкана не со пудра од 130 денари :) стварно не ми е јасно зашто има таква пудра па колку е за никаде штетна право губре :|

3. tina28

tina28 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Девојки дали може некој да ми го прати бројот на Зоран Шурбевски и дали он прави фризури или само шминка ? Фалаа многуу..

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.594
    Допаѓања:
    108.834
    Мене ми стави Клиник мислам, лицето ми беше стакло до следниот ден додека не се истуширав, руменило имав како да ми ставил во моментот, а кога се измив и избришав со пешкирот не беше како да имам паштета ставено на лице. Презадоволна и не ги жалам парите ;)

5. kiki4kablondy

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    Сеа со коментариве ме плашите, наредниот викенд ми е свадбата неам време за предомислување. Тоа е што е. Сепак мислам дека Даниел е професионалец и ке оставам на него.

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.594
    Допаѓања:
    108.834
    Ич да не се плашиш, биди сигурна дека ќе бидеш опуштена, среќна и дека задоволна ќе излезеш од кај него, ко што кажа он е професионалец ;)

На kiki4kablondy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lattina

Lattina Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2014
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    44
    Девојки, помагајте! Ми се ближи денот, а јас за фризура и шминка 5000 не давам... Има ли некој да ми препорача некој добар,сигурен фризер,што ќе ми направи стабилна фризура не поскапа од 500-1000 МКД? По можност во Центар некаде или во близина... (шминкерка мислам дека си најдов...)

8. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.674
    Допаѓања:
    4.637
    Па не кажувај дека си невеста дента и нема до толку да те одерат ! Ако имаш и вел замоли некој од домашните да ти го прицврсти на фризурата

9. kiki4kablondy

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    Јас морам да го пофалам Даниел Николовски значи професионалец на ниво. За многу кратко време ме нашминка и фризура ми направи. Не е како кај другине фризери по 3саати да те прават. Али како изгледав тоа неможам да го опишам со зборови. Дефинитивно го препорачувам на сите, нема да згрешат, бидејки јас се мислев и мн ми беше страв али залудно било цело замарање.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  10. angella1

angella1 Нов член

Се зачлени на:
    5 јули 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Svadbata mi e za 3 nedeli... Imam zakazano kaj Dadar - frizura, sminka i nokti. Nekolku moi drugarki se sreduvale kaj nego i super bea, ama toa bese porano, pred 3-4 godini. Ve molam ako nekoj ima iskustvo od poskoro vreme neka pisi kako e sega - dali toj sminka ili negovi vraboteni i koj gi pravi frizurite?
    Odnapred vi blagodaram i ve molam za pobrz odgovor!

11. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Девојки имат некоја искуство со Арменд Рамадани, Art Fashion?

12. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    И јас со слично прашање, дали има некој искуство со Cool Cut, на интернет не можам да му најдам многу слики од изработените модели за невести.. Фала!!

и друго прашање, знам дека многу пати за многумина се зборува во темава, но да треба да го изберете најдобриот за правење невестинска фризура, кој мислите дека би бил?

13. nene88

nene88 Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    502
    Според мене, најдобро би било невестинската фризура да си ја правите онаму каде што одите секогаш, односно кај вашата фризерка. Мислам дека никој нема поубаво да те погоди од неа/него.

На KidA му/ѝ се допаѓа ова.
  14. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    Не знаеш колку силно се согласувам со ова мислење!! :clap: И јас за ништо на свет не би ја сменила мојата фризерка, и уште ми се чини дека кај неа ќе одам на крај, но проблемот е што треба да бидам во Скопје во неделата во 10 часот (9:45), и сите ме убедуваат да не одиме од Прилеп сабајлето, туку да спиеме во хотел во Скопје и после сабајлето од таму да се спремам и да одиме на венчавката.. Е а да си ја донесам фризерката во Скопје со нас не знам дали ќе успеам може треба да и предложам :)

15. nene88

nene88 Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    502
    Доколку и платите превоз и сместување, нема да направи проблем :) Јас за една свадба носев шминкер од Скопје во Охрид. :) А ако таа не е расположена за такви авантури, ќе ти препорачаме некоја фризерка од тука, не е проблем ;)

16. MajaDM

MajaDM Нов член

Се зачлени на:
    8 мај 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Devojki, pred eden mesec mi bese svadbata. Me sminkase Daniel... i bev sovrsena!
    Mnogu porazlicen nacin od toj na koj sto jas samata se sminkam. Zatoa prvata reakcija mi bes cudna... Ama koga dojdov doma, i posle... site moi najbliski mi rekoa deka toa e toa- definitivno. Bev nasimnkana, a sepak bese socuvana mojata neznost. Preubavo! Prezadovolna sum!
    Do sega od site kaj sto sum odela na sminkanje, definitivno najdobro me nasminka.
    Sminkata ne mi mrdna bukvalno. Od 09:30 sabajleto do... mozete da pretpostavite do koga :)

Od srce vi go preporacuvam Daniel!

На kiki4kablondy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. angella1

angella1 Нов член

Се зачлени на:
    5 јули 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Незнам колку често се читаат и колку се одговараат прашањата на овој форум...
    Пред 1 месец сама го поставив прашањето за Дадар... а, сега еве сама и ќе си одговорам на истото, како би им помогнала на сите идни брачни двојки (иако мене никој не ми помогна) доколку се размислуваат за мое студио Дадар. Значи од мое горко лично искуство и големо разочарување ви кажувам на сите ДАДАР НИКАКО, ама НИКАКО!
    Јас го избрав невестинскиот пакет (шминка, фризура и нокти) кој чини 6000 ден. кај нив и ужасно се нервирам и каам за истото, посебно кога ги гледам фотографиите и очи ми бодат сите пропусти што ги направија.
    Во однос на ноктите - 2 нокти (гел нокти) ми паднаа, еден пред венчавка во црква, а еден после тоа.
    Во однос на фризурата Дадар воопшто не се ни замара, фризурите му ги прават двајца вработени Елена и Џорџ и има плус некои дечишта што им помагаат, ама буквално дечишта цицалчиња кои врска немаат од ништо (незнаат ни чешел да држат, а не фигаро или пегла во рака) гледаат само што побрзо да завршат и да му ја киднат дома. Посебно таа Елена човек може да ја помножи со нула и да добие резултат под нула. Значи не ја бива за ништо. Не те ни сослушува што би сакала за фризура, само зуе како некоја нервозна оса околу невестите, брзоплета е и нервозна и секогаш мисли дека е во право и дека добила фризура иста како на сликата, а тоа ни приближно не е така. Мене конкретно ми направи некоја минијатурна пунџа -топче и украсот ми го стави 2 цм. пред пунџата и иако инсистирав да е повисоко за да се гледа на слика, ништо од тоа. Цела фризура немаше никаква линија ни убавина - катастрофа. Тој Џорџ мислам дека е нешто подобар, но не е човек од збор. Јас сакав тој да ми ја средува косата, зашто претходно ме имаше шишано и бев задоволна и иако го замолив и ми вети дека тој ќе ми направи фризура не беше така - не дојде во терминот кога имав јас закажано.
    Во однос на шминка исто така не сум задоволна. Побарав нежна шминка со изразени очи, а добив ѓаволски изглед - не личев на себе.
    Значи идни невести кај ДАДАР НИКАКО.

18. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Иако немам никакво искуство кај Дадар досега, читајќи те воопшто не сум изненадена. Такви се тие познатите и прочуените стилисти, шминкери, фризери, што и да е. Мислат готово се прочуле и сега можат да се опуштат, да се прават дека се знаат (игнорирајќи ги желбите од клиентките), да прават се махинално и најважното, да вработуваат помошници кои се однесуваат исто како нив. :!: Јас имам искуство во Бубе Студио Ин (што се смета нели за елитно студио демек) со шишање и буквално имав огромна разлика во должината и густината од двете страни, како мало дете да ме шишало. Додека пак имам искуство со фризури и шминка по непроучени обични студија кај што шминка им кошта 500 денари, па сум презадоволна и од начинот на шминкање и од времетраењето на шминката. Така да и јас би рекла да не се зезнувате следејќи го името, колку пати човек може и некое парче облека да го преплати поради името, а да најде некое за нормална цена во нормална продавница 100 пати поубаво. Непишано правило. Вие си знаете, ама јас сега во сабота ќе одам на шминка за на свадба за 500 денари и знам дека и за мојата ќе одберам едно од тие студија. Дадар Мадар, Бубе - не фала. За матурата лично презадоволна бев од КА-ЕЛ во Кисела вода. :) Не гледам зашто за сопствениот најважен ден во животот (за мојата свадба) би експериментирала. Мила, жал ми е што си имала вакво ужасно искуство баш на твојот најубав ден. И да ти паднат гелни нокти за ден-два од правење бе еј, колку треба да не чинеле, тие некаде за 500 денари кај што ги прават не мрдаат цел месец, па затоа се гелни.... Требало да им отидеш и лом да ги направиш, заедно со паднатите нокти во рака. :x

19. angella1

angella1 Нов член

Се зачлени на:
    5 јули 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Па им отидов и ги направија за истите пари, но што дека...., моментите од свадбата не се повторуваат. А за моите коментари посебно околу фризурата не сакаа ни да слушаат - нивниот одговор е ние мислиме дека беше супер.... Ако и навистина тоа го мислат потребен им е некој добар психо третман!!!
    Немам начин како да го изразам мојот револт и незадоволство од нив, затоа сите вие што ќе го прочитате ова слободно и задолжитено пренесете го ова на секој ваш познат пријател/ка, како некој друг не би се изгорел како јас.
    Наравоучение: Кај Дадар никако и никогаш!!!
    Правете фризура кај вашиот вообичаен фризер/ка, само тој ве познава најдобро и сакајќи да ве задржи и понатаму како клиент сигурно ќе ви посвети доволно внимание и ќе ви направи некоја фризура што ви прилега на вашиот лик.

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Да го споделам со вас моето искуство со Арменд Рамадани,од Арт Фешн... Тој ме шминкаше и ми ја праеше фризурата за веридбата и презадоволна сум како испадна све!! Косата ми беше феноменална,ми стоеше цел ден и вечерта скоро до сабајле,а за шминката немам збор,едноставно и пренајубо! ниту се размачка ниту ништо,немам замерка ама баш за ништо.. Ви го препорачвам :) исто имам многу позитивно искуство и со Даниел Николовски