1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шминка и фризура. Кој ќе се погрижи за нив???

Дискусија во 'Свадба' започната од I.vana, 21 февруари 2012.

1. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    лелее стварно фиторее најдобри се, се немам шминкано таму, ама сликите ги имам гледано и имам слушнато дека се стварно добри, баш денеска гледав слики и немам збор, како барбики ги прават, топ! ама затоа пак се баѓи соленки изгледа, еднаш прашав за невеста шмиинка и фризура 150 евра, сега незнам колку. уште е толку?
    10363100_436257583182482_5203469284220359949_n.jpg
    10525768_458642127610694_8908799985690928721_n.jpg

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    може некој да ми ја објасни разликата помеѓу невестинска и обична шминка? зошто ја не гледам ама баш никаква разлика, освен разликата во цена :D

На PUPICA, Ketchup, crazylady и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    лелее и јас за ова се нервирам, бог да чува како се научиле ако си невеста поскапо е, а да не кажеш дека си невеста ќе те нашминка пак исто ќе те нашминка а помала цена.

4. bussines-woman

bussines-woman Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    63
    Јас сум од Тетово и бидејќи свадбата ми е за 4 месеци си закажав за фризура и шминка од сега. Се мислев многу, се предомислував 100 пати, но на крај си реков еднаш сум невеста и сакам да изгледам перкрасно тој ден. Поради тоа си закажав во студио Chanel во Тетово и пакетот ќе ме чини 150 евра. Барем во Тетово мислам дека се едни од најдобрите, се надевам нема да зажалам...Има ли некој искуство да сподели?

5. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.178
    Допаѓања:
    12.453
    Јас пак, никогаш не би сфатила како комплимент ако некој ми рече дека како барбика ме направиле на денот на мојата свадба, или пак дека не личам на себе.
    Не викам не, свадбата е посебен ден, ама тоа не значи дека тогаш не треба да сме свои и да не личиме на себе, затоа што е свадба, сопствена. И што ако фрлам 150 евренца за некој да ме направи непрепознатлива? На крајот на денот пак ја миете шминката, пак ја растурате фризурата.
    Што знам, јас знам дека ќе си одам кај фризерката што ме средува цел живот, и за шишање, и за фризури, и знам дека така сто пати подобро ќе изгледам од Фиторе и слични глупости.
    А муабетот еднаш сум невеста, ми доаѓа како „што ми е гајле, еднаш се живее“ пред свесното правење глупости.

На eloves, joy1, PUPICA и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    9 000 денари за лак за коса, три шноли, слој пудра, два маскара, сенки и линија туш?! :o
    Абре луѓенца, нормални сте? На која планета живеам штом првпат слушам/читам за сумиве?

На stiki18, eloves, joy1 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    @Hipica Welcome to Brides World ! :D Инаку и јас потполно се согласувам со тебе, и ја не би дала толку пари! А сакав да прашам дали знае некој колку е шминка и фризура за невеста кај арменд - арт фешн? Гледав слики стварно се добро направени невестите па ме интересира ;)

8. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.793
    Допаѓања:
    53.455
    исклучиво Fitore :) живеам многу блиску до нив ,секојдневно ги гледам невестите,како кукли! да скапи се но тоа е најбитниот ден за една жена.. кога ќе дојдам јас на ред само таму :)

9. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163
    Nasle ovci pa ke strizat.....150 e za frizura I sminka e absurdno. Nekoi luge ziveat so tie pari cel mesec. Nikako ne mozam da go sfatam toj nasiot mentalitet, kolku pomalku imam, poveke trosam.

На eloves и Daydream им се допаѓа ова.
  10. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.793
    Допаѓања:
    53.455
    sekoj spored svoite moznosti ..

На Aleph му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Една свежа информација за Фиторе што ја дознав денес од сигурни извори...Не закажувале по телефон, прво ти викале лично да се појавиш таму. Буквално пребирале кој може да биде нашминкан од нив, значи ако им се свиѓаш, имаш убава фаца, ќе те шминкаат. Епа поздрав! :hai:

Арменд исто 150евра наплаќа.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. purple.world

purple.world Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2010
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    7
    Јас да си го кажам моето искуство со студиото на Дадар...
    Закажано 3 месеци пред свадба. Ми се јавуваат 2 ДЕНА пред свадбата- Дадар замина на летен одмор, има замена за него една девојка, дали ке остане истот термин?:worried:
    Јас се запрепастив, толку се радував што имав закажано кај него и ништо. Бидејки беше многу касно за да закажам на друго место сепак отидов таму.
    Девојката убаво си шминкаше, ама тој однос на Дадар кон една невеста која се надева да биде најубава за свадбата стварно е (n)..

13. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Знае ли некој да препорача некој шминкер што асалано шминка, ама цената да не му е астрономска? Не ми одговори никој колку зимаат Даниел Николовски и Зоран Шурбевски за шминка? Ако е некоја до плафон, одма да ги шкртнам од листа :D

14. Isabeli

Isabeli Активен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    Daniel zema 2000 za sminka, a Zoran ne sum bash najsigurna, ama mislam bese okolu 2500 den.

На MissDaisy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Elena*

Elena* Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    8
    Znae li nekoj kolku zemaat vo Fitore za sminka i frizura, ama ne za nevesta

16. Aleph

Aleph Нов член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Арменд за шминка и фризура зема 200 евра ама нема баш никаква конкуренција човекот е врв ,а инаку за Арт Студио Естетика убвво шминкаат и фризурите ги прават перфектно на изглед ама од мое искуство фризурите не им се толку издржливи.. јас се шминкав и правев фризура за свадба(не за моја) и кога се вратив дома од фризер предниот дел од фризурата ми падна,а на сестра ми цела пунџа:@за нивниот однос не знам што да кажам никаква комуникација,никакава љубезност. За Фиторе немам лично искуство но имам другарка за свадба ја шминкаа и беше перфектна.

На t-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Aleph

Aleph Нов член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    4500 ден.

18. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Уште како девојче знаев дека еден ден кога ќе права свадба кој би сакала да ме шминка, а тоа е Дадар. Ете ми предложија на неколку места но јас сум малку тврдоглава по карактер и не сакам да слушнам за некој друг. Си закажав уште пред месец и пол, и баш се јавив вчера за да потврдам. За денот на свадбата не сакам да бидам премногу јако нашминкана, но не сакам ни да не ми се познава, некоја златна средина. :)
    За фризура закажав во фризерски салон КА-ЕЛ, се наоѓа во Кисела Вода, имам веќе идеја што сакам, и ја покажав сликата на фризерката и ми кажа дека е изводлива и ќе ми одговара на венчаницата. Не сум од тој тип на невести кој одат на пробна шминка и фризура, многу лесно сум одлучна и си стојам до крајот на моите одлуки. Тоа ми е супер особина, но ако во случај за нешто не сум сигурна што сакам е тогаш е проблемот кај мене. :D

19. lealealea

lealealea Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2013
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    267
    Идни невести јас би ви го препорачал Зоран Шурбевски многу пати се имам шминкано кај него и секогаш е перфектон и за невеста се шминкав кај него многу сум задоволна.Сликата е последната шминка што ми ја правеше за на една свадба,знај да го истакни најдоброто од тебе ....Бар јас така мислам

Прикачени фајлови:

20. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    А колку е цената кај Шурбевски?