Шминка и фризура. Кој ќе се погрижи за нив???

Дискусија во 'Свадба' започната од I.vana, 21 февруари 2012.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Има некои и за присуство на свадба каде што се обични гости даваат и по 50 евра за шминка, така да ништо да не те чуди.
    Јас не би. Сама ќе си се нашминкам :)

На Monch и Elen4e89 им се допаѓа ова.
  2. Golden Rose

Golden Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    174
    Ние со мм ќе се регистрираме во матично идната недела, се прашувам што да носам, а за шминка и фризура ќе и се препуштам на другарка ми ме шминкала и порано и задоволна сум, Си купив сукња широка и долга до колена е сега за горе е проблемот. Предлози од некој ќе ве молам. Поздрав :D

3. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Искуства со Глигор Бадев ?

4. jessicaalba1234

jessicaalba1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    7
    Девојки дали имате искуство со студио Lejla&Thuki во Чаир?

5. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Ми треба шминка и фризура за свадба ама несакам да бидам како со малтер по лицето. Значи од шминки не користам ништо освен лабело во боја :D. За некои посвечени пригоди само пудра, маскара и карминче и тоа позајмувам од мајка ми :D. Затоа ми треба некој што ќе користи квалитетна шминка а не многу шминка, за да личам на себе. Ако знаете некој во Скопје што може тоа да го среди и притоа да не биде 350 евра кажете.

6. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Јас бев во Фран и се разочарав кога видов дека употребува Импала од 100 денари.За шминка со трепки и фризура платив 2 500 денари,девојката се гледа дека има талент знае да шминка ама ако веќе земаш толку пари барем по квалитетна козметика.Кажав да ми ги истакне очите и така и беше (не видов какви сенки употребува),маскарата беше Мејбилајн лаш сензејшн,трепките не се познаваа воопшто дека се вештачки,ама вечерта во ресторан ми се направија како брчки на челото и под очите од пудрата.

7. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Штом ти се насобрала пудрата, девојката дефинитивно не знае да шминка. Тој што знае да шминка знае и да одбере добра козметика, без разлика дали пудрата коштала 100 или 1000 денари.

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Не знам Китен до што ќе да е ама веќе таму никако.Пудриве јас што си ги употребувам за секој ден ми стојат на лице и по 12 часа па никогаш не ми направиле такви "брчки",ќе заборавев да кажам после тоа едвај го средив лицево од гнојанчиња.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  9. frosyGrc

frosyGrc Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.886
    И јас се шминкав за мојата свадба во ФРАН па бев задоволна како сето тоа издржа цел ден на температура од 40 степени. Тоа беше летово, месец јули, а свадбата на другарка ми беше во мај. Тогаш се шминкав сама со тестер од Есте Лаудер и од тогаш па навака не можам да си го средам челото. Заклучок: воопшто не е битна цената на козметиката туку имаш производ што ти годи и обратно. Брчките ти биле од камената пудра која ти ја ставила за да те фиксира и е подобро отколку да светиш на слики верувај.

10. Butterfly26

Butterfly26 Нов член

Се зачлени на:
    29 декември 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Колку наплаќа Даниел за шминка и фризура?

11. frosyGrc

frosyGrc Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.886
    Околу 4000 мислам бараше

12. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.112
    Според мене,ќе се измамиш лошо кај нив.Само погледни ги тие двете сестри,како транвестити изгледаат и таква ќе те направат.Грозни се и двете

13. angrypepper

angrypepper Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    123
    Фран според мене е катастрофа.. Еднаш бев и ич не бев задоволна. Дома морав да се преправам..А ми рече дека Импалата била една од најдобрите пудри :D Ај важи..
    Инаку за мојата свадба се шминкав кај Шурбевски и немам коментар, само него и Арменд ги признавам кај нас за шминкери, се друго нема врска. Шминката чинеше 3000 денари и мислам дека од цела свадба за тоа ми беше најмерак. :)

На glittergirl и kala21 им се допаѓа ова.
  14. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Незз само од каде муабетите на форумов дека Импалата била лоша пудра:DЗа тие пари треба да работи со по квалитетна козметика,ама ај памет за следниот пат.Колку е обична шминка кај Шурбевски (не невестинска)?

15. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    Јас во Фиторе си закажав и тоа едвај ми закажаа..Секој детал посебно ми е смислен, па никако не би сакала шминката и фризурата да ја утнам. :?:

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  16. India

India Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    15.688
    Дефинитивно и јас Фиторе би го одбрала, за таков ден, не 50, 500 би платила, само да биде како треба...

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Феминки после подолго време разгледување на студија за шминка и фризура за мојата свадба уште повеќе сум збунета. Ќе ми кажат за некои дека се добри а после некој близок што отишол се разочарал и ми вика се најлошо за истите. Вистина е дека се работи за вкусови ама навистина сега незнам за кој да се одлучам. Ако имате некој предлог ама навистина некој добар што може да ме среди за свадба кажете. Искрено се надевам дека ќе ми помогнете зошто не барам нешто специјално само некоја нежна шминка и едноставно собрана коса, тоа е се.

На hanny му/ѝ се допаѓа ова.
  18. hanny

hanny Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    61
    Дaли имaте искуствo сo студиo гaгa oд сaрaј, невестински пaкет зa кoсa и шминкa чини 6000,00. Кaкo инфo дoкoлку требa нa некoј

19. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Како да ви кажам дека јас шминка и фризура направив за 2200 ден. кога гледам какви суми спомнувате. :D

20. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Каде тоа, во Скопје?