Шминка и фризура. Кој ќе се погрижи за нив???

Дискусија во 'Свадба' започната од I.vana, 21 февруари 2012.

1. Emi2521

Emi2521 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    10
    Фала многу за одговорот. Баш ми е жал што ти направил така. Посебно пред свадба...ама се надевам дека сé ке ти испадне како си замислуваш. Искрено ги гледав неговите слики на фб и не ми се баш нешто посебно свиѓаат. Може грешам...Посебно насловната што му е моментално. Некако ми доаѓа како антиреклама, ама тоа е мое мислење, може он е стварно добар.

2. Emi2521

Emi2521 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    10
    Баш така!

3. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Леле луѓе, на толку пари шо бараат, шо е далеку повеќе од дневница на било кој, уште и пробна да не е вклучено! Се знаеше отсекогаш, за невеста таа е цената и имаш пробна и фризура, не сега збеснале! Ќе почнат сите сами дома да си прават или да ги оставаат пуштени.
    А кога сте правеле пробна (за фризура и шминка), колку време пред свадбата?

4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Работата е што после пробната се случува муштериката на главниот датум и да не се појави. Работникот мора некако да се заштити. Никој не побарал да се плати авансно зарем не? А пробната шминка не кошта повеќе од 300ден.
    Кој сака пробна, ќе си плати.

5. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    95.142
    Абе да,нека си плати ама цената да е дел од тој невестински пакет..пример ако е 5000 да наплатат 1000ка за не толку фиксирана фризура и шминка.Јас луѓе искрено само за тоа се плашам,ај налет пари шо ке дадам,никој не ме принудува,но се плашам дане ме утнат!Абе еден куп девојки знам,во секојдневието кукли,за свадба унаказени-и тоа како феномен не можам да си го објаснам,дали сами бараат така или стилистите сакајќи да напраат нешто повеќе и поинакво грешат...јас ко шо пишав поназад кај Даниел ке сум на средување,знам дека има консултација само не класична пробна,па ке видиме:/

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    @Kitten Епа почнаа да земаат аванс, не се секирај. Ама да, во право е @dunika , нека биди во склоп на цената, не 2000-3000 повеќе, на шо личи? Во еден ден тие вадат значи 600-700 евра само од невести, а кај се другите. Кој бе во државава зема толку многу? Немаат осет. Исто и црквата, 7000 за венчавка. Ако немаат толку за тоа баш? После немало верници...ќе нема ни верници ни муштерии за овие со шминката.

На Cinderfakinrella, Kitten, kala21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    95.142
    Моја прогноза е дека за 10 год ке нема ни класични свадби во Мк,ке си бидат само интимно обележувани во најтесниот круг на семејствата.Се менуваат новиве генерации а со тоа и нивните сваќања и погледи,и искрено ме радува тоа:) се извинувам за офф

На Simona999, Kitten, kala21 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Nellie

Nellie Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    1.327
    Палада никако,еднаш и никогаш повеќе, кич и далеку од убаво, крајно безобразен и некултурен, среќа се појавуваат нови млади, поуметнички души па имаш можност и да направиш разлика меѓу ваквите ко Палада, за оние од Паинер може, мое искуство ,а и на мои блиски :puke:

9. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    Какви се цените во Диор Штип? Се мажи другарка во Септември и размислува за таму, па ако некоја била таму, да ми каже како се движат цените :) Тенк ју вери мач :D

10. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    441
    Некој за во Велес да ми предломи за шминка и фризура?

11. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.903
    Допаѓања:
    7.633
    Мене ми правеше фризура како замена за Бубе кај кого имав закажано. Инаку задоволна бев. Малку ми се подрастури ама тоа заради велот кој ми го газеа. Инаку колку зима он за фризура?

12. Emi2521

Emi2521 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    10
    Фала за одговорот. Мене ми побара 250 евра за шминка и фризура со вклучени патни трошоци (дека не сум од Ск.). за останатите девојки пакетот е 3000 ден. А ти ја направи фризурата како што сакаше ти?

13. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.903
    Допаѓања:
    7.633
    Јас искрено и немав конкретна замисла за фризура туку му покажав неколку слики и му кажав дека сакам лабава фризура. Не ја погоди баш каква што си ја имав во глава ама сепак си се допаднав, убава излезе. Инаку многу малку лак ми стави па дома доставав сама. Јас платив 4500 за фризура која требаше Бубе да ми ја прави, и искрено бев задоволна ама не заслужува толку многу пари. Мислам дека и 250 евра се премногу, не знам кај живееш и какви трошоци има он од 2000 евра.

14. Emi2521

Emi2521 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    10
    Искрено не му ни кажав кај живеам, така да мислам дека километражата не игра некоја улога. Цената му е најверојатно дека ќе му одземе цел ден т.е дека доколку си е во Ск. ќе има повеќе муштерии, што донекаде е ок. Ама дека немам искуство со него, а вака слики на фб со имам гледано ми се свиѓаат па уште се мислам. Фала ти уште еднаш ;)

15. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    Od Fitore sum zadovolna,sminkata ne se mrdna od 8sabajle do posle polnokj.. Za frizurata ona sama mi
    pozajmi nadgradba i frizurata bese super. Samo sto e dosta drska ne te ostava da razmlis saka ona po nejzino da te pravi,i sungercinjata cetkite se e uzas koj znae od koga nemieno.. iskreno vooposto ne vredi za 150 evra :D

16. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Жално е што толку наплаќаат, а не нудат и услуга според цената :|

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    Eve slikav koi pudri koristat, inace mene mi stavija kryolan i mac kamena. Molivcinja obicni i sjaj od H&M . Nisto posebno :)) image-0-02-01-0ff17093db38124574fe0a968b2310c87a5d92dc8cff12d0d3dc2080b2c479b2-V.jpg

На Artemission му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LeleD

LeleD Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    234
    Бидна и мојата свадба па морам да си ги пофалам стилистите. За шминката беше задолжен Васе Доковски, еден млад дечко со златни раце. До тогаш секогаш за секоја пригода сама се шминкав, а и не се шминкам којзнае колку, па си бев чудна првиот пола саат ама немаше кој не искоментира колку супер изгледав. Денес ги гледав сликите и немам зборови. И си издржа шминката машки до 4 сабајлето. За косата се обратив кај Бојан Сејменовски и имам само пофални зборови и за него. Дечкото е супер профи! Му отидов без никаква идеја, ме среди, изгледав феноменално! На цело скокање, и фризурата си издржа без проблем и без да изгледа излепена со лакови и други ми ти средства. Претходниот ден он го шишаше и маж ми и не можам да му се изнагледам колку ми е убав :)

19. *katja*

*katja* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2016
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    969
    Фала што сподели и честитки за бракот! :)

Може да ни кажеш колку земаат? Бојан го исконтактира преку Студио Ин или приватно?

20. LeleD

LeleD Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    234
    Бојан има сопствено студио сега, Студио Сејменовски, зад Броз Кафе. Соработува со Доковски, он шминка карши Сејменовски, во студио Драма (или Драма Студио). Најдобро е лично да ги контактираш за цена, не знам дали зависи од она што го бараш. За мене беше да речам исто колку што бараат добрите професионалци во таа област, а далеку помалку од она што го читам тука за Фиторе на пример.