Шминка и фризура. Кој ќе се погрижи за нив???

Дискусија во 'Свадба' започната од I.vana, 21 февруари 2012.

1. Saricko

Saricko Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.138
    за шминка би ти го препорачала козметичкиот салон "ДУКИ" ..а за фризура "EVA MARIJA" или "BONA"..во EVA MARIJA сум била и бев задоволна...а BONA не сум била но за фризури многу мои другарки биле и се многу задоволни :)

2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Доаѓа исклучиво дома, нема студио, доаѓа и за пробна шминка/фризура таа ја наплаќа посебно (зошто се случува невести да се предомислат во заден момент), незнам само колку. Во цената влегуваат трепките и целиот потрошен материјал. Бројче ќе ти пратам во лп ;)

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. jb82

jb82 Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    300
    И јас сакам број и која е цената за шминка

4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.488
    Ми го препорачаа Владимир Трајковски работел во салон во Лептокарија, Тропик.МС. Некое искуство со него? Фризури добри прават во салонот? Надградба на коса ставаат? Или пак некое друго студио каде што ставаат квалитетна надградба на коса? :?:

5. MissArte

MissArte Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Пријателка моја редовно се шминка кај него, презадоволна е.

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MissArte

MissArte Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Девојки, помеѓу Дадар и Владо Ѓеорѓиев кого би избрале? Јас не сум се шминкала кај нив до сега.. Држи ли нивната шминка?

7. lealealea

lealealea Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2013
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    267
    Јас би ти го препорачала Зоран Шурбевски или Ксенија Вангеловска и кај двата се имам сминкано ама сепак Зоран е беспрекорен,за невеста ме шминкаше Зоран и сум презадоволна ;)

8. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Јас се шминкав кај Владимир за свадба.Дечкото е топ, работи одлично, не шминка нападно и баш со вкус и усул.
    Шминката трае.

9. MissArte

MissArte Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Јас се мрднувам веќе, многу шминкери има кога ќе почнеш да бараш... И после кого да избереш?? Има ли некој искуство со Даниел Николовски, Зоран Шурбевски и Дарко Мишовски??
    А помеѓу Дадар и Владо Георгиев кого би избрале? Овие какви се во споредба со нив? Еден тон прашања имам, а време малку :D

10. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Зоран Шурбевски е беспрекорен само многу е зафатен треба да го најдеш, кога би го споредила со Дадар би го ставила на 100 нивоа повисоко. Кај другите немам искуство но за овие двата ова е моето мислење !

На MissArte му/ѝ се допаѓа ова.
  11. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.488
    Девојки, Владимир Трајковски прави фризури или само шминка? Гледав некои слики на фб па ми дојде како и фризури да прави или тоа само за неговите пријателици :lol:

И некое искуство со Сашо и Мики Есклузив салонот во Аеродром? Таму шминка Глигор Бадев и од слики делува солидно ама сепак ако има некој искуство .. :)

12. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    5.491
    Би го избрала Дадар, иако последниве 2-3 години почна шаблонски да шминка, сепак стојам до тоа дека има златни раце.
    Владо Георгиев е коректен, услужен, ама ми фали некоја магија и визија која ја има Дадар.

Сепак, и 2та ми се old school, Владимир Трајковски и Арменд Рамадани ми се фаворити веќе подолг период.

13. MissArte

MissArte Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Мое сознание е дека Владимир не прави фризури, ретко прави за негови поблиски луѓе, на една другарка и има направено, но многу едноставна фризура. Најдобро директно прашај си таму ;)
    Инаку, јас се имам шмикано кај Бадев неколку пати, супер е.

14. MissArte

MissArte Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Знае некој како да го контактирам Зоран Шурбевски? Сакам и кај него да прашам за шминка.. а дали некој знае каде работи тој? - има свое студио или..?

15. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Нема студио во Ск единствено на телефон ако го добиеш биди многу упорна и пиши му порака само то иначе не крева многу тешко се добива

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.605
    Допаѓања:
    108.877
    За мене се погрижи Даниел Николовски, прекрасен е, сум се воодушевила од тоа што го направи. Коментар на сите беше дека сум кко принцеза, а богами и јас не се препознав во огледало :lol:

На bile84 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bile84

bile84 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    95
    bas mi e milo sto citam ubavi komentari za daniel,jas zakazav kaj nego i sminka i frizura pa se nadevam deka ste vo pravo :)

18. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.488
    Девојки отприлика за фризура колку време треба? Во еден салон што сакам да правам ми викаат 45 минути, некако малце ми е тоа, па се двоумам дали да закажам таму се плашам да не не ми ја направат убаво :(

19. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.488

Ај пак да се цитирам , станува збор за друг салон, каде што прашував пред тоа ама немаа термин е сега ми најдоа термин ама во 7 сабајле :D Рано ли е многу? Ми рекоа дека 2 саата ќе ми треба и повеќе за да ме средат се со коса , шминка, ми гарантираат дека ќе ми издржи се ама некако рано ептен ми е ова :?:

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.605
    Допаѓања:
    108.877
    Мене ме среди Даниел за 2 саати отприлика, во 10 бев таму во 12 бев дома, ако го бива човекот и за еден саат ќе те среди. Јас кога се договарав со Зорица ми рече 3 саати за фризура, 2 саати за шминка :^) Дефинитивно е многу, а една невеста која ја видов како ја имаше направено, 3 саати демек ја средувала, боже мили, се разочарав и си реков сва среќа што нема термин, може се погодило само така пошто братучедкиве од маж ми што правеа кај неа фризура не беа лоши. Мислам дека е премногу 2 саати само за фризура, за 3 па да не збориме.