Форумџика на годината

Шминка и фризура за полуматура

Дискусија во 'Тело' започната од bebushe, 30 мај 2014.

1. bebushe

bebushe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    19
    Епа вака ако темава е дупла, канта, ако не нека остане, ќе ве замолам заради тоа што на 9 правам полуматура сакам фризерка и шминкерка дома да дојдат да ми направат фризура и шминка ја мислам ако се најде некое девојче што знае да прави коса и убаво да шминка нека пише тука несакам да се мрцварам по фризерски салони и шминкерници...

Не барам ништо комплицирано пеглана косата и доле локни и некоја убава и свежа шминка пеглата и фигарото и шминката ваши, некој ке помисли види ја оваа мн бара ово оно ама не стекнувајте лошо мислење за мене :D :D

2. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    3.480
    Јас да сум на твое место ке си купам пудра, маскара, моливче и ако сакаш и некои светли сенки и се тоа нема да ме чини повеќе од 1000 денари (солидно квалитетна пудра може да се најде од 300-400-500 денари + маскара 200-300 ден. може и поефтина, моливчињата се до 100 денари не мора да е црно може и во боја и да си го ставиш на горниот капак) ако купувам прилично квалитетно и ќе си ги имам уште долго.
    И плус е навистина лесно да ставиш само пудра, маскара и моливче :) oва е доволно за полуматура.

3. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Што велите за ваква фризура,секако посредена
    или вака

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    3.480
    Оваа првава е убава но според мене не е за полуматура, пунџа некако не ми оди со едноставен фустан (каков што би требало да имаш за полуматура).
    Втората се вклопува.
    Еве ти и друг предлог, јас имав потполно иста ваква :)

На fighter му/ѝ се допаѓа ова.
  5. strawberry-cake

strawberry-cake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    14
    Супер е темава :D Најубаво за полуматура би било нежна шминка: пудра, кафеафкаста сенка за малку засенчување, кој сака може и тенка линија туш, маскара и лабело или сјај за усни. За фризура јас би сакала локни, па горниот дел може како што предложи naturally. ;)

6. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    ја читам темава и се чудам абе јас и на матура бев и на апсолвентска бев па ниту еднаш не с епотресив ни за шминка ни за фризура нема потреба од многу трошоци оти сепак тоа е само една обична вечер

На SV1911 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bebushe

bebushe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    19
    офф на 9 ми е полуматура а јас сирота уште ништо немам купено а незнам ни какви нокти фризурта ни сминка дајте некој предлог пошто јас ако се напраам сама има како вампир да изгледам

8. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    3.480
    ^Мислиш дека е тешко зошто немаш пробано, но сепак твој избор :) .
    Не знам каква шминка замислуваш за полуматура или пак фризура, но ете ти мој предлог пудра+маскара+моливче и некоја онаква фризура како што поставив.

Некои навистина претеруваат не само со фустаните туку и со шминката и фризурата и на крај изгледаат како 20 годишни а не како 14. Така да немојте премногу да се преоптерувате едноставна шминка фризура е доволна.

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Сериозно, и ваква тема ли се отвори? :^) Полуматура бе девојки, не е венчавка..... И плус се знае, нешто понежно, а останатото зависи од вкусот на секој поединец. Не ја гледам потребата од ваква тема, навистина.....

На kikav му/ѝ се допаѓа ова.
  10. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Ју сириоз грл? Нокти посебни за полуматура?
    Се заебаваш, така?

Додуша не ја сфаќам поентата ни на нокти наменети посебно за матури, апсолвентски, па со триста кичерај цветичи на нив у боја као фустанот, триљооон циркони испозалепени, али добро, самбади хас ту.

И од кај излезе бе ова дека морално е да имаш направени нокти за полуматури, матури, доете јас ќе ве излакирам еве, ако толку ви се фрлаат пари. :D

11. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Не ја гледам потребата од оваа тема, но ајде, некој можеби мисли дека е потребна. Еве и јас сум полуматуранка на 9ти и всушност, немам закажано никаде. Ни кај фризер, ни кај шминкерка, ниту пак на маникир. Сите девојки околу мене се опседнати со тоа, као вау, мора да се биде принцеза
    Само забава е тоа, не е свадба. :?: Јас ноктите црни ќе ги направам, но најверојатно некоја другарка ќе ми ги направи. За фризура, дома ќе ја испеглам косата и толку. За шминка, хев но ајдиа. Како мисли другарката на сестра ми, така. Но, не нешто преоптоварено. Од она кремастата сенка малку, лабело, моливче и ајм дан. Нема потреба од смоуки ајс или слично. :)

12. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Нас на 5ти ни е прославата.За фризура или плетена ќе ми сплетат наместо венче или па со венче :D За шминка едноставно нешто..не сакам на вампир или па на 18 години девојка да личам. :!:

13. CrazyCrazy09

CrazyCrazy09 Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    21
    Но сепак еднаш правиме полуматура...според мене не само обична вечер... :)

Имам некои идеи во главата :lol:

Прикачени фајлови:

14. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    3.480
    ^Оваа фризура никако не ми е за полуматура. Не знам како можете да помислите вакви да правите :x

15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    81.342
    Оти сега така мислиш, чекај да те видиме за неколку години како ќе смениш мислење и ќе се смееш на помислата за дроб-сарма фризурата која си ја постирала. :lol:

16. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Ви се чудам што се замарате воопшто, ама ај....

Инаку јас имав пуштена пеглана коса со венче плетенка, а од шминка малку моливче, маскара и малку сјај, по инсистирање на една постара другарка (и мајка ми) која ме шминкаше. Инаку не ни имав намера да се шминкам. :D

17. CrazyCrazy09

Се зачлени на:
    31 мај 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    21
    хах... епа незнам.. некако оваа ми остави впечаток..но сепак го ценам и твоето мислење :*

18. CrazyCrazy09

Се зачлени на:
    31 мај 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    21
    хм... шминката на очите баш ми се допадна.. но за усните некоја посветла боја :* :* :* :lol:

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      9,2 KB
      Прегледи:
      141
  19. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    И мене ми се допаѓа, па за усните не мора и кармин. Може лабело во боја или сјај. Но јас не сум за сјај, многу ќе свети. :)

20. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    ^Кон анабел-а. Е добро де сите ќе си ги направиме ноктите.Јас дома сама со лакчето,четкичките и другите ствари шо ги имам низ домче :).Само ми треба идеја.Фустанчето ми е цветно :).На него ги има сите боички,црвена,розева,портокалова,сина,лилава,бела,жолта,црна,кафеава.А бе све ми бое лепо стое :).И сега незнам како да ги направам ноктите :).Ќе може да ми дадете идеја?Инаку сакам ноктињата најубави да ми бидат :). Инаку некои мои другарки гел ќе си ставаат,ама тоа е нивна работа,не е моја!