За излегување без разлика дали за преку ден или навечер се шминкам и обично ставам , коректор, пудра, руменило, моливче, малку црна сенка и маскара
Ја сакам шминката, но во онаа мера што кога е нанесена да не се губат целосно природните црти на лицето. Лично јас, не користам.Преку ден, ништо.За навечер кафени нијанси на сенка+маскара и/или кафен кармин.Пудра не користам, само коректор ако треба да скријам некоја акна. Омилен ми е темно црвениот кармин, ама ептен ретко носам (за свечености).
Многу ретко се шминкам, најчесто зошто немам време или не сакам да се задржувам шминкајќи се пред да излезам некаде. А и ме мрзи да ја вадам шминката после, а ми тежи на лице. Како и да е, сепак мислам дека голо лице е најубаво, сакам да си ја покажувам природната убавина, макар имала и најголеми подочници. Кога веќе се шминкам, најчесто ставам ББ крем, римел и понекогаш ги пополнувам веѓите. Варијации на ова може да бидат ако додадам руж и ставам некој кармин. Во принцип, обожавам темни и кармини во специфични нијанси, како сини, црни и виолетови. Сенка и туш не ставам зошто не знам да ги ставам, а и мислам дека не ми стојат. Ама, сепак се воодушевувам на убаво нашминкана и средена девојка, но во некои несекојдневни нијанси на кармин и сенка, зошто денес повеќето девојки ми се ко извадени од калап во однос на шминката.
Јас не можам да излезам без шминка, сакам средена да сум си секогаш. преку ден не толку со сенки со руж, ама пудра,римел,веѓите обавезно
Ретко се шминкам и несакам да се шминкам дека кога се шминкам ме чешаат очите,образите,устата се ме чеша
Не обожувам многу шминка и ретко ја користам. Комплетен изглед на лицето преферирам исклучително за некоја пригода. Секојдневната рутина ми е константен избор од Цц крем, коректор, маскара, молив и неутрална боја на кармин. Ако не би имала потреба да го покријам црвенилото на образите, сигурно и овие производи не би ги користела до степен на неизбежна постапка.
Здраво девојки. Можеби ја утнав темата, но не знаев каде да пишам...веројатно ќе ви биде чудно, но имам 22 години и досега не сум користела шминка за преку ден воопшто а кога излегувам навечер ме шминкаат други. Е сега морам да почнам да користам пудра за да ги прикријам флеките што ги имам на лицето, па ме интересира како треба да се шминкам за преку ден, што треба да користам? Дали со пудрата задолжително мора руж или не? Ви благодарам
Како најосновни работи користи си некоја полесна пудра за преку ден, маскара, и некој нежен сјај за усни или кармин. Руж или бронзер можеш минимално, не премногу.
И преку ден, и навечер, секогаш сакам да сум средена и со light шминка, моливче, сенка, маскара, руменило и кармин. Обожавам!
Носам нежна шминка за секој ден (маскара, коректор, кармин), а повеќе ретко се шминкам, за излегувања само или некои поводи.
Се шминкам секој ден уште од тинејџерските денови. Купувањето шминки и шминкањето ми е една од омилените активности во животот.