Ептен сакам козметика,кога ке отидам во парфемерија неможам да се воздржам сите пари можам да ги потрошам Не се шминкам нешто нападно,не ми ни стое,имам потемен тен па од сенки ништо живо не ми се познава Ставам некои кремасти,сребрени и други посветли нијанси. Исто пудра,маскара,сјајче или посветол кармин обавезно,а за руменило зависи како ке ми текне. Инаку ова е за навечер,преку ден доволна е само маскара и сјајче
I jas obozavam kozmetika i sminka.Super mi e koga se doteruvam.Se sminkam sekoj den koga sum izlezena nekade a isto i za vecerni izleguvanja,ama ne preteruvam nikogas nesum napadno ili premnogu nasminkana.Koga se sminkam stavam prvo hidratantna krema,potoa samo malku tecna pudra(samo takva i koristam).na ocite stavam crno molivce i maskara,senki voopsto ne koristam nekako neznam ubavo da gi stavan nemi se ni poznavaat,potoa satavam malku perli i na usnite za preku den labelo i nekoj nezen karmi a za navecer nekoj pojak karmin i toa.A za posebni priliki za svadbi i sl idam na profesionalno sminkanje i togas sum kompletno nasminkana
sminka mnooogu sakam najgolem merak mi e koga ke si iznakupam se i sesto,ama pak se znae dnevna i nokna sminka kako i dali e na rabota ili fakultet ili pak na kafe i slicno
Скоро секој ден ставам маскара.. пудра многу ретко. За навечер си ставам пудра + маскара + моливче (црно/кафеаво) на горниот капак (складно нанесен) + црвен кармин = и готова сум Го сакам ваквото шминкање, без многу сенки со прелевање на нијанси и слично. Ваквата класична комбинација ми е секси
:up: :up: :up: se soglasuvam so tebe i mene mi e poubavo so ednostavno nasminkani oci i usni so jak karmin bez senki tusevii takvi stvari i mislam nema nisto poseksi i od toa izgleda privlecno a sepak ne si natrupana so mnogu sminka
сакам шминка ама не сум опседната со неа, сепак мислам природно си е природно.. обожавам да купувам и кога влегувам во парфимерија ги трошам сите пари што ги иам за шминка.. иако сета таа шминка и не ја користам баш.. и некој ден од дома ке ме иселат заради купување работи кои само ги преполнуваат фиоките иам 18 години и за научилиште или воопшто не се шминкам или ставам само маскара..а лабелото е секогаш покрај мене дури и кога спијам.. а за вечерните излегувања, ставам малце пудра, креон, маскара, сјај и перли.. зависи од местото каде што одиме вечерта знам и да не ставам пудро..перли маскара креон и сјај и така изгледа навистина добро.. барем мене и на дечко ми ни се свиѓа тоа
Шминката ми е оспесија! Често си купувам нови и нови ствари.Пудри моливчиња маскари сенки за очи руменило се се се! Лицето ми е чисто ептен и убава сум и без шминка(така ми викаат) и свесна сум за тоа ама едноставно обожавам да се шминкам и се осеќам многу убаво коа ќе се видам со измиена права коса со совршен тен на лицето и истакнати црни очи со црно моливче и уште поголеми трепки од природно што ми се и се останато Шминката ми е навистина голема опсесија и неможам без неа хахахахаха
Јас мислам не си зенско ако немас барем малку сминка на тебе, така да јас секој ден сум насминкана не излегувам од дома без сминка.Знаци обозавам да се сминкам претезно користам пудра од макс фактор најдобра е а и римелот е добар и ставам секакви бои на сенки во зависност од облеката. Не мозам да сватам како некое девојце мозе да излезе од дома без сминка, ама тоа е тоа , секој има свој вкус... Позз од мене
Обожавам да се шминкам и да се средувам...колку и да брзам и колку и да немам време, секогаш постигнувам да се средам и да заличам на човек... А тие што мислат дека шминкањето е губење време, очигледно не се прави дами...па мислам алоооо...сепак женски смее...треба да внимаваме на себеее....Позз
Не е шминкањето губење време, но некогаш мислам дека едноставно не ми е потребно, како на пример за до продавница, за до на кафе кај другарка ми или за на училиште.
Секоја девојка треба да биде средена и соодветно нашминкана за соодветна прилика.Меѓутоа не се согласувам и не ги оправдувам воопшто девојките кои се шминкаат за да седат по дома,на кафе кај другарка или на џогирање.
ja obozavammm.....no vo NORMALNI KOLICINI SEKAKO ne koa ke vidam nekoja so 3kg sloj pudra hock: duri i onaka potemna od nejiznata prirodna boja ilent:
i jas obozavam sminka ali ne preterano , mnogu sakam da koristam maskara , i senki za oci plava , bela , kafeava boja najcesto se sminkam samo koga odam nekade , za doma ne
сакам шминка,но само за вечерни излегувања и тоа не се шминкам мн нападно ставам пудра,руменило римел и моливче и кармин. сенки не ставам.преку ден не користам, евентуално само ставам римел и моливче
Обожавам да се шминкам!Значу буквално,нема ден за мене а да не сум нашминкана не само што дава дополнително ниво на самодоверба туку и сметам дека секоја жена и воопшто девојка треба да е секогаш средена макар и да станува збор за минимална шминка со природен ефект.Креон сенки маскара сјаеви кармини добра квалитетна пудра.Ах,не би можела да си го замислам животот без тоа hock:
Сакам да се шминкам,само да не биде претерано не сакам баш многу јака шминка затоа што и не ми ни стои,секој ден употребувам течна пудра малце руменило и маскара за на факултет,немам проблем со лицето чисто ми е али кога ќе си го видам подочњакот на сабајле неможам да замислам да не си ставам пудра ,за излегување ставам или моливче на горниот капак црно или лилаково или малце светки и нормално руменило и маскара, а за по дома и за на вежбање секогаш чисто без ништо,
не сум целосна без шминка , како дел од мене е нормално , само на кеј и во теретана ја немам на мене .. И по дома .. Иначе , секогаш и секаде сум нашминката
за излегување на кафе редовно ставам пудра, маскара и сјај, а за во диско обавезно и сенка за очи,руж и кармин црвен или лилјаков(потемен) во последно време