ја откривте мојата слабост многу сакам да се шминкам и дотерувам плед огледало ... инаку повеќе преферирам природен изглед (за поприроден изглед користам сјај за усни, креон, римел и малку руж )
Уште сум мала но сакам шминкање,ете така сум се навикнала.Без шминка се чувствувам голо За на кафе,школо,до град онака со два збора кажано преку ден користам течна пудра или некогаш само коректор,црн креон обавезно,маскара,руменило исто обавезно поради тоа што имам буцкасти обравчиња и сјај.Можеби не треба олку шминка за на школо,ама поубаво се чувствувам кога сум вака нашминкана. За викенд излегувања истиве работи + сенка или туш,ги исцртувам очите,појака шминка ставам и слично.
Можно е твојата кожа да е презаситена од пудрата што ја употребуваш. Затоа пробај со некоја друга пудра и на твоето лице е потребно мала масажа со некоја помрсна крема или масло.
Може ли некој да ми ги објасни постапките при шминкањето во однос на ставање течна и камена пудра , како се нанесуваат , која пред а која потоа . Досега користев само течна пудра пред излегување и кога се вратам лицето ми е како воопшто да немам шминка , бледо ми е и ми се познаваат црните кругови под очите
Epa little.piggy ke si kupis na seventin pudra tecna i ke nemas potreba od kamena.Kamenata pudra samo ti go pravi liceto kako brasno da imas stavano...Toa ti e sovet od mene,a na primer jas veke 3meseci ne sum stavila pudro na liceto i nemam nitu edna bubalicka ako mi veruvas si stavam samo nivea krema i nisto poveke...Dobro sega i 1kg rimel pozz
При шминкањето,во однос на ставање течна и камена пудра,прво се нанесува течната,а потоа камената пудра,и двете во умерени количини.Со добра подлога и пудра која одговара на твојата кожа,лицето ќе ти изгледа прекрасно.поззз
Па сакам да се шминкам , ама без претерување.Не ми се допаѓаат девојки што претерале со шминката Ништо премногу , секогаш се предводам според ова.За школо ставам само малку коректор , маскара и сјајче ...за излегување секако и пудра, често знам да експериментирам со боите , користам и туш но никогаш не се шминкам пренападно
Сакам да се шминкам, и се шминкам...најчесто за излегувања. Ја обожавам шминката. : Не сакам премногу нападна шминка, секогаш шминката треба да одговара со пригодата, и со облеката, нормално... Најчесто користам: маскара, креон, сјај, итн...
Ја сакам шминката, и навистина ми е интересно да се шминкам. Но преку ден и за на школо не користам никаква шминка освен коректор (по потреба) и сјајче, и мн ретко малку маскара. А за излегување, а тоа е посебна приказна. Си се шминкам и се трудам секогаш нешто ново да смислам. Но сепак никогаш не претерувам со шминката, и се водам од правилото само еден дел од лицето да биде потенциран пр. очите или усните .... Ма обожавам шминка
neznam kade da pisam i da prasam valjda ni treba tema koristite li ruz? dali e nekoj koristel na bourjois ubavi li se?
Не ја обожавам многу шминката, имам темен тен и чисто лице и не се трупам со шминки... Ставам ептен ретко само за некоја посебна ноќ (нова година, свадба...) што значи 4-5 пати годишно ...
Не знаев каде да го поставам прашањето, се надевам дека е на соодветно место, ве молам предложете ми некое добро руменило за лице, само да не бидат руменилата во топчиња од Авон и Орифлејм ги имам користено, сакам да сменам малку..
Обожавам да се шминкам За секоја прилика соодветно, без претерување, за преку ден само пудпа, римел и некои мат сенки во земјени тонови. А навечер може и малце по нападно... Сјаеви несакам многу. Римел секогаш имам, ама баш секогаш Пудра, коректор... Ахх најубаво е да си женско. Многу ми се свиѓа кога ќе видам убаво нашминкана девојка со стил И да не заборавам дека шминката на Kim Kardashian ја обожавам секогаш ми е прекрасно средена
Шминки...шминки...шминки..аа која не обожава да се шминка? хехе секогаш сакам да сум нашминкана(соодветно се разбира) веќе и дома ме заборавија како изгледам без црн ајлајнер, преку ден може да користам и нежни сенки, а за излегување најчесто експериментирам и со појаки тонови
Има и такви...што заборавиле дека се девојки...извинете малце сум оф топик, ама кога ќе ги видам така запуштени и несредени ми се плаче