Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шовинизам

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Peanut Butter, 14 јули 2021.

1. Lengerda

Lengerda Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2021
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    12
    Едно е што ти си мислиш
    друго е она што велат дека смееш.

2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.798
    Женски шовинизам имало во песнава? Каде? Женски шовинизам имаше во една песна што победи на Евровизија пред некоја година... Друго е фркава со песнава од Карди, туку има пострашни песни од машки изведувачи...

Имаме проблем со шовинизам, да. Можеби повеќе од било кога. Како против шовинизмот? Со воспитување дома. Од дома иде се'. Научете ги децата што е (не)правилно и дајте им т.е. бидете им пример. Вас ве следат тие.

Последна измена: 21 јули 2021
  3. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.923
    Во која песна к***ата нагласува дека би спиела со маж во брак?
    Колку ја мразам оваа одвратна фаца. :devil::D

Иста е како Карди Б и Ники Минаж. Уште една таква грозотија не ни фалеше.

4. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    3.337
    Во "Need to Know" пее за тип кој што има жена, нешто во стил дека she doesn't give a fuck about the wife. Вообичаено рап песни се секогаш over the top sexual. Така да рап не е за секого :)

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Знам тешки шовинисти.
    Се лупаат у гради као Ау Македонија, и само брача Срби ги признаваат.По сѐ друго со дрва и камења, никој не чини, Македонија е најдобра, Македонија е света земја блабла
    Ја па сум скроз обратна.Ја сакам земјава би се борела за нејзе, ама далеку сме од најпаметни, најдобри, вакви такви.Ја сум реална барем

6. Anah

Anah Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    1.380
    Машкиот шовинизам е премногу застапен на Балканов, посебно го почувствував тоа кога се зачленив на еден ултра шовинистички форум каде што женското мислење се рамни со 0 а машко да лупне и најголема глупост се вреднува, набрзо потоа напрвив нов профил како машко чисто за тест и одеднаш сите мислења ми добиваа позитивни реакции, значително повреднувано отколку да се пишев како женско.
    Исто и на you tube кога пишувам под машки ник добивам многу повеќе лајкови отколку како женско. (не се однесува на странски канали, само на Балкан)

На Аргентина * му/ѝ се допаѓа ова.
  7. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.366
    Допаѓања:
    126.288
    И женскиот шовинизам зема замав.И на форумов се гледа.
    Жена ѝ верува на жена само ради тоа што е жена и минимизира или негира насилство врз мажи.