Шопинг во Бугарија

Дискусија во 'Мода и стил' започната од belieber, 18 октомври 2011.

1. nata38

nata38 Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    35
    Оди во Поморие или Царево таму е навистна евтино.Или пак во Велинград.

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Еди, такс фри нема во Бугарија,еве одам во последно време релативно често и викендов бев и секогаш се правам на луда :lol: и ги реметам зошто како членка на Еу не даваат поврат на ддв,ме гледаат ко од марс да сум падната.
    Инаку слушнав муабет од нивни кои работат во полиција дека мнугу дубари правеле и затоа не давале,што искрено мене ми е доста сомнително... Во последно време им направив фин цех за таа сума до сега од Солун ќе добиев добра сума на такс фри,но задоволството понекогаш кошта:)

@referentka не би се сложила дека секогаш е скапо,зависи кој период се оди,но еве се изненандив се што им е останато од летната сезона сеуште им стои во посебен дел од бутиците и е на попуст во доста бутици, за разлика од Солун каде што се беше тргнато крајот на август. Имаат доста избор и може да се најде за сечиј џеб што на пример кај нас е тоа реткост. За квалитетот се знае некогаш поскапото незначи и квалитет. Јас уживам да купувам во Софија како една од поблиските дестинации, некако ми е порелакс од Солун,можеби зошто имаат доста трговски центри па нема толкава кужва како во Солун. Некако па и секогаш си наоѓам по нешто на попуст поготово.

На sugarlips, ph.orhideja, Edie.S и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
    Мама ќе им го испринтам ова http://flipfloppeople.com/Tax-Free-Shopping-in-Bulgaria-151 и со мене ќе си го носам :) Мора да даваат како членка на ЕУ. За дубарите воопшто не ме изненадува - бугарска работа!
    Мене дилемата ми е на кои продавници има поставено вакво лого зошто не сум била во Софија може едни добри 10 години :)
    Глобал Блу ми е сигурно, низ цела Европа го има, али ете бугарите ги нема на листа посебна агенција си имале они.

Тенкс енивеј :*

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222
    Koга се попустите во Софија ,колку мола има , како се викаат и што е муабетот погоре со такс фри?

5. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Јас бев во понеделникот, попусти има во одредени продавници на зимска и летна гардероба. Што им останало не го тргнале. Инаку попустот им почнува од утре така ми рекоа во еден бутик за машка гардероба. А за после нова не спомнаа.
    Трговски имаш неколку јас најчесто одам во Сердика некако ми е најпрегледно ама таму неа Сефора па одам и во The Mall. Има доста молови, Paradise Center е на крај на Софија,така некако му доаѓа и е најголем за таму ти треба цел ден да го рашеташ цел.

Што се однесува до такс фри јас се откажав и не сум ги чепнала пак се некако немам време. Поентата е дека се вадат дека немаат а зошто и како не е испитано :rofl:

Ако треба уште која информација,ти стојам на располагање:)

На Haritiela му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Јас често патувам за Софија и ги посетувам моловите. Попусти има уште од пред месец дена. Од 50 до 70%. Paradise & Serdika ако сакаш да купуваш од моловите. Другите се гола вода. Тие два најако работат. Тој новиот што е најголем на Балканот, Ring Mall Sofia, ама нема никакви попусти и продавници, а најлесно се наоѓа затоа што е на околоврстниот пат. (заобиколницата)
    Значи само тие два мола. Другите ич не ги гледај.
    Ако сакаш подетално пиши ми во лп.

7. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    Каде е поисплатливо, Софија или Солун за шопинг ?

8. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Епа зависи. До Солун има околу 300 и нешто км од Скопје. А до Софија 240 км од Скопје. Што ти е поблиску и поефтино ако си од Скопје. Патот до Паланка е крш. Прво треба да видиш за патот како повеќе ти се исплати.
    Потоа, во Солун имаш ефтини продавнички низ градот, имаш Космос и има нов огромен аутлет центар.
    Можеш и таму да најдеш ефтини работи, ама со избор и продавници незнам како се во тој трговски.
    Во Софија имаш 20 молови. The Mall, Galaxy Mall, Paradise Centre, Ring Mall Sofia, Sofia City Centre, Serdika Mall и уште многу други. Вистинските попусти ќе ги најдеш само во два. Paradise & Serdika. Таму имаш големи попусти и многу поголем избор на продавници од сите останати молови, па и од Солун. Другите молови немаат попусти, некои можда имаат ама тоа да се во 2-3 продавнички.

Јас сепак би ти препорачал Софија.

На sugarlips и Outlook им се допаѓа ова.
  9. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Конкретно од бутиците незнам за такс ф.дали даваат како што викаш, а ианку еве од икеа (ние сме често овие неколку месеци тамузначи зборувам за уназад некое време) и не ни прават пробелм ни даваат секогаш.

10. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    За Икеа незнам од Солун претежно купуваме. Ама за бутициве до сега не сум начекала. Најинтересно е во H&M во Софија ако плаќаш со картичка ти бараат да се индентификуваш дали е твоја како доказ инаку неможе да платиш :!:

11. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    :DИсто ми се случи и мене во H&M,како и да е има доста поволности во Бг, од тоа што нема гужви како во Солун и тоа што има доста евтинија :Dпа си се наоблечеш за евтинко , нормално кога е на попуст.

12. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222
    Во Сердика и Парадајс има ли попусти
    од кога до кога се?
    и дали во други молови повише се исплати

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Има попусти. Највеќе се исплати во Парадајс и Сердика. Јас често одам во Парадајс. Имаш попусти сега моментално и траат до крајот на февруари. Попусти има од 50-70%.

На ines.h му/ѝ се допаѓа ова.
  14. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Има ли организиран превоз за шопинг во Софија?

15. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.097
    Допаѓања:
    19.947
    Има почесто на групер понуди за превоз до Софиjа, а и Македониja сообракаj исто често имаат понида за организиран превоз

16. ivancekitty

ivancekitty Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    6.539
  17. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    Јас утре идам во Парадајс, па ќе ве известам за попустите :)

На Marick14 и Mayyya им се допаѓа ова.
  18. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    И има ли попусти?

19. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Попусти има стално пред и после Нова Година. Има попусти до крајот на февруари. Реални попусти. Не како кај нас нешто има попуст нешто нема. Јас често одам во Софија и трговските обавезно ги посетувам. Ако те интересира некоја продавница или било што слободно прашај ме.

20. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    Jas iskreno od popustite ne vidov nisto posebno osven vo 2-3 prodavnici.. i tamu kade sto imase popust nemase izbor, spored mene sekako:)