Шопинг во Солун

Discussion in 'Мода и стил' started by maja8, Jan 11, 2010.

1. duffi

duffi Форумски идол

@Rubiii мислам дека зборуваме за истиот :)
    Мега Аутлет, однадвор е со црвена боја , на три ката е .
    Во Салоника не сум била, тој е во градот.

Rubiii likes this.
  2. Quincy

Quincy Популарен член

Бев и јас неделава и од тоа што очекував дека ќе купам ништо, си дојдов скоро со празни раце. Избор никаков, а од тоа што имаше ништо не ме воодушеви.

Aschenputtel likes this.
  3. Mana9

Mana9 Активен член

Пасошот ми истекува за месец дена. Може да ме вратат на граница, има некој искуство со тоа? :(

4. Mracna

Mracna Истакнат член

Не. И мене ми истекуваше и на граница не ми направија никаков проблем.

Mana9 likes this.
  5. Mana9

Mana9 Активен член

Многу ти благодарам

6. Elfie

Elfie Нов член

Ми треба свечен фустан како за матура пример,дали има во Солун избор по пристапна цена и ако има на кое место?

7. victoria7

victoria7 Истакнат член

Дали некоја од вас знае каде биле тие евтини патики во Солун што купувале. Другарка ми вчера слушнала како разговарале некои девојчиња ама и било незгодно да ги праша :D

8. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Незнам што е евтино за тебе. На пример во Адмирал имаше патики од 17евра па нагоре...
    Инаку друго се скапо! Се вратив со подвиткана опашка, каков попуст нема врска!

victoria7 likes this.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Во Мега Аутлетот, од 25е, па нагоре.

victoria7 likes this.
  10. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Може малку касно ти одговарам, но пак :D Оваа соработка беше пуштена на 5 Ноември низ продавниците ширум светот, истовремено и онлајн, и за час сето тоа заврши, бидејќи се веќе беше продадено, така да, одговорот е не, нема да ја најдеш, бидејќи беше само дизајнирана во тие мери, а не да си постои forever :D
    E сега, истовремено дел од облеката е купена и од оние што не ја многу ценат модата, ама нашле начин за бизнис, при што ги купиле евтините парчиња и сега ги препродаваат на Еbay за дупло, а и трипати повеќе од пробитната цена.

fighter likes this.
  11. Lollipop7

Lollipop7 Истакнат член

Јас си земав адидас патики 30€ преубави во Оne Salonika
    Патките биле 79€ па 49€ па 30 многу се цврсти удобни имаат дел како превртена кожа.
    Ептен сум задоволна

victoria7 and duffi like this.
  12. BarbaraMorii

BarbaraMorii Популарен член

За попусти има попусти само многу е расфрлано треба да си отидеш порано и трпение...Ја од пул ен бер си купив чизмички за 20€ намалени од 45€.Си купив палто светло кафено превртена кожа со бело крзно на јаката и на ракавите за 24€ преубаво е.Значи има попусти само некаде повеќе некаде помалку....Е сеа зара општо е скапо и тоа шо е од понова колекција имаше попусти ама не многу али имаше и за од таму да си најдеш убави парчиња на попуст со онака прилагодлова цена ...страдивариус имаше фармерки за 10€ бершка имаше исто така многу попусти....

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Еве нешто од мене. Кога бев во Космос прво влегов во H&M таму со другарками си најдовме убави фустанчиња за 7евра, кошулки по 5евра, нешто плус некои така летни маички по 3евра. Броеви има само треба трпение и внимателно да си барате. Извадена им е новата колекција, има прекрасни работи но за жал скапи се. Нешто околу 20 и нешто евра платив ми дадоа купон картичка со -25% попуст од 15ти до 28м месецов за некое палто или јакна по мој избор.
    Потоа влегов во Сфера не си бендисав ништо, сакав да си купам класични панталони но материјалот или краток или тесен. Се ниски и преслаби Грци има :rofl:
    Страдивариус најмногу имаше гужва, фармерки по 7 евра и се расфрлано и мали броеви. Ги прегледав сите и немаше број. Си купив ташничка за 3 евра. Не е ни чудно, што последна ја зедов.
    Бев во Kely's видов имаше прекрасни кошулки бордо боја 7евра имаше и црвена боја, една величина супер стојат ама во ракавите ми беа кратки.
    Bershka имаше преубава нова колекција, но имаше убави карирани кошулки по 12,99евра и пак проблемот е во броевите.
    Има XS,S,M поретко може да се најде и L.
    Во Страдивариус видов патичиња по 12 евра криво ми е што не ги зедов.
    Подоцна во градот Солун во некои продавници може да се најдат убави работи. Мајками си купи за неа прекрасен џемпер, посвечена блуза која беше поскапа 30 евра, но материјалот е убав.
    Во бутикот Angel можете да најдете преубави кратки сукњи по 5 евра, се опремив јас. Прекрасен елек за само 6 евра со каивче.
    Паркингот се плаќа 3,5 евра за 2 часа.

Во петок одам пак, во план сум да посетам еден дуќан каде што видов дека 1 пар патики е 10 евра, 2 пара 15евра.

За граница ни се погоди, тракторите стојат,но луѓето ги нема. Којзнае дали денеска имаше и штрајк воопшто. Рано тргнавме па бевме рано на граница. За назад исто само по автопатот имаше мигранти.

И не е лошо и времето ми се погоди.
    И палетите во Сефора, цените не се исти со тие на сајтот. Литимитираните изданија се распродадени, големата палета со 50 сенки е 23евра таму, а на нивнот грчки сајт е 20,99евра. Малата палета со срциња на сајтот е 10евра, а таму 13евра. Разочарувачки ама тоа е.

Влегов во Зара ништо немаше, Зара најслабо беше посетена.
    Ах, го заборавив Џамбо. Во џамбо нема што нема,си најдов прекрасни работи и еден подарок за момакот. Имаше преубави работи.

Магнетите за на фрижидер се од 2 до 3 евра по трафиките покрај шеталиштето во Солун.

Last edited: Feb 6, 2016
  14. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Сум била неколку пати и баш ми се исплаќа, одам за 500 денари и се враќам, а си купувам се што ми треба и тоа многу евтино (кога има попусти)..Сакам да одам пак овој период, па дали знаете кога има попуст? :)

15. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Дали знае некој дали овој викенд границата ке биде пуштена за Грција, заш демек најавувале дека ке ја затвараат поради штрајк ?

16. Daisyx123

Daisyx123 Активен член

Od gvg sum i mozam da ti kazam deka sekoj den imaat izmeni vo satot na strajk, denes bese od 18 do 23 h a pred toa od 19h do 21h ,, i densko vreme od 12 do 14h

17. tea20

tea20 Истакнат член

Имам во план периодов да отидам до Солун, да не знае некој кога и дали перодов има попусти?

18. duffi

duffi Форумски идол

Попустите траат додека има на залиха. А сега се веќе ставени и новите колекции.
    Бројчињата и изборот е намален. :)

19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Попусти имаш веќе едвај, се е распродадено, останатото е xxs, xs ili xxxl и тоа или оштетено, валкано.... Ептен случајно ако улеташ на нешто ОК. Многу, многу партали тоа е останатиот избор.
    По сите продавници на велико се новите колекции, така да ако одиш за попуст оди април, мај на оваа колекција кога ќе има :)

joy1 likes this.
  20. Elfie

Elfie Нов член

Saloni za fustani vo Solun nekoj da ne znae da mi kazi kade ima?