Нормално е, само два гранични премини работат. Преку Евзони патуваат скоро 70% , плус камиони, цистерни. Едно време преку Дојран пуштаа само коли,сега се , освен цистерните.
Бил некој деновиве во Солун? Завршени се попустите или? Конкретно ме интересира за чизмички,ташни? И каква е состојбата сега на граница,уште е затворен граничниот премин Евзони?
Евзони е затворен. За попустот не знам да ти кажам не сум била. Чекав прво снегот да се стопи,сега протести.
@Waka-waka јас можам за преминот да ти кажам - затворен е. Имам човек во камион, па ене го од прва рака кажува Со коли можете на Дојран, нема прекини.. За попусти, нека кажат тие што беа викендов ..моите се бајати информации
Има попусти низ дуќаните претежно за облека. Некоја облека 50, 30, 20%. Некаде останати само S и XS бројчиња. Чизми и ташни не гледав, ама по излози имаше намалени цени. Дојран е гужва невидена. Сите возила се таму пренасочени. Имаше возила до кривината после македонската граница. Имавме среќа - неколку минути откако пристигнавме отворија втора лента. Минавме возила кои имаа чекано најмалку по еден можеби и два часа и откако поминавме уште чекаа, ама тоа е, систем. Инаку ние чекавме час и половина. На враќање околу 15 мин.
Скоро исто е, дури како бројка може да е и некој км помалку од дојран до солун, него од гвг до солун Ама преку гвг патот ми е некако подобар па побрзо се вози
Не сум била, ама знам дека сеуште е затворена. Се иде преку Дојрани или Меџитлија и се многу големи гужви.
Некој да сподели искуство како беше викендов преку Дојран, чекавте ли многу на граница? Планирам викендов па да знам дали се исплати да се чека?