Порано беше 100 евра, па качија на 120 или 150 пред 2-3 годни. Инаку секако дека во сите продавници се дава на истата сума мерката за враќање на данокот ја одредува владата, не продавниците.
Не е точно, секоја продавница за различна сума дава такс фри. Негде е тоа за сметка над 50 евра, негде над 100 а негде и за помалку.
Да. На пример купуваш во Зара, ги прашуваш на каса за која сума има Tax Free, и ќе ти кажат, па ако си направила толкава сума ќе си побараш Tax free документ, ти пополнуваат. После на граница на шалтер го носиш тој доКумент заедно со пасошот и ти го заверуваат, и парите можеш да си ги земеш или на FreeShop,или во Ск има во ГТЦ некоја канцеларија каде можеше да се подигнат.
Дали кога се попустите во Солун јануар има попуст и за бебешки работи? Не за облека него за колички,креветчиња тие таквите бебешки работи. И во кои продавници пазарите за бебешка опрема поточно за stokke количка?
Вреди, гужва имаш цело време. Минатата година јас бев одма вториот ден кога почнаа и тоа во неделата што ја работеа па сепак не беше не подносливо гужва.
Vcera prasav jas mi rekoa od 14. Nie sakame da odime na 12 zaradi toa I prasuvav neznam dali ke nacekame nesto popust togas. Sto mislite vredi da se odi na 12 ili da cekame da pocnat oficijalno popustite ?