Јас утепав вчера добри 9 саати во Солун. Од Космос до One и Егнатиа. Попусти нема којзнае какви меѓутоа супер парчиња си најдов. Сестра ми во секој можен бутик ја скенираа, мене не (бидејќи сум вакцинирана во Србија, како божица се осеќав само го погледнуваат знамето на листот и терав). Единствено не ми се допадна тоа што Зара беше толкава редица, можда 15 минути чекав. Во центарот имаше протести, ништо не разбрав ама беше преголема гужва. Македонки во потрага за матурски фустани, сега му е мајката, на Егнатиа има 3 добри бутици за такви фустани, ние ја дотеравме братучетката
Lapel, се наоѓа на 5 мин од Аристотелис, покрај морето Дали може да се влезе во Грција со антиген тест или мора пцр? Како е после со нашите на граница , бараат и тие негативни тестови? Јас сум со 2 дози вакцина, но поминати се 9 месеци од 2 та доза.
Да ве известам дека сепак на 2ри мај нема да се работи. Бидејќи 1ви се паѓа недела, 2ри ќе биде неработен ден
Уште нема официјална потврда за ова. Сертификатите и тестовите се укинуваат во внатрешноста во Грција, ама за влез во земјата уште нема некоја информација. Ако нешто разберам ќе известам
Каде има продавници за бебешка опрема? Колички, транспортери итн, и дали се наоѓа по некој попуст, евентуално и веб страна некоја ако знаете.