@Ahoy убаво објасни, еве пример за петок општо за цела година, има продавници што не работат поручек варем во градов каде што сум јас, би требало така и во Солун да е. Особено ако се работи за денови пред празници, и те како сакаат да искористат да си одморат. И јас не ви препорачувам да одите пред празници освен ако не ви е за прошетка и кафе
Значи Солун нареднава недела одење не хаха (се' си мислев и дека овој викенд не работат). Да одам викендот после православен Велигден, ама и тогаш ми е страв да не одмараат после празникот и спремаат за 1ви Мај
Па зависи од каде тргнуваш. Јас би идела преку Гвг.. Ама ако тргнуваш од Струга или Охрид нема логика да одиш преку Гвг.. Ако тргаш од Берово или Виница, нема логика да одиш преку Битола на пример.. Ако тргаш од СК тогаш преку Гвг... Нема потреба да возиш 400км преку Битола кога преку Гевгелија ти се 240..
За молови океј јасно и логично да не работат викендов, ама дали недела и понеделник би имало отворени кафичи, ресторани, гира во Солун? Мајка ми вика дека пред неколку години сме биле и се било затворено ама не памтам. )
Јас бев за Ден на независноста на Грција и иако моловите ни продавниците не работеа, од тоа што видов сите кафичи/ресторани/гира беа отворени.
Девојки попусти ко шо гледам нема да има неделева, читав некаде дека околу 10ти мај пак ќе има, знаете нешто?