Најдете на интернет пишува кои недели се работни за Космос. Имав за 2024 , сега не сум побарала. Next или George да не ги има веќе во Космос или во Солун ? Не сум била од летото. И Sfera ја нема веќе некое време , да не знае некој дали повторно е отворена во Космос?
Оваа недела дали нешто работи во Солун? Не моловите туки конкретно солун. И дали некок лидл во близма е отворем недела?
Здраво девојки, сабота планирам за Солун да одам на шопинг, па сакам да ми предложите кои молови/бутици да ги посетам? Главно одам за патики тренерки, а исто ме интересира дали знаете некој бутик за бунди?
Кој автобус оди од центар, некаде во близина на плоштадот, до Икеа и дали карти може да се купат во автобусот?
Одамна не сум била во Солун, дали работи нешто во недела за да можеш да прошеташ, кафичи нешто и молови вака?
Не. Недела ништо не работи. По некој кафич и ресторан. Молови не работат. Космос има една недњла во месецот која ја работат ама не знам која им е. Едино можеш по кеј да се прошеташи да пиеш едно кафе ако ти е убаво времето
A периодот за велигден како е дали знае некој? Пошто се православни и таму, претпоставувам не работи ништо.
Таму се и православни и католици ама ова година на ист ден паѓа Велигден. Само 20 и 21ви е неработен ден, другите се работни
Здраво женски! Планираме со другарка да отидеме до Солун наредниов месец, нормално ко и секое женско сакаме да си купиме нешто од таму, но немаме многу искуство. Па ме интересира, некоја од вас што оди почесто, да ми каже дали имаат попусти овој период и каде, да ми препорачате некој мол, бутик, било што. Конкретно ме интересираат продавници за облека, патики, ташни, (може да се брендови како replay, guess, ck итн а може и "no name" гардероба од која сте задоволни) па и парфимерии и продавници за шминка како што е на пример сефора и слично. Фала ви однапред ❤️
Јас би ви препорачала да одите во салоника молот. Тоа е како аутлет, и со постара и со нова колекција се продавниците и стално има акции и можете да си купите брендирана облека за пониски цени од нормалните. Ако одите во космо или на цимицки поскапи ќе ви се работите. Сефора имате и во салоника. Искрено јас порано одев само во космо, ама зошо кај нас немавме зара, хнм, страдивариус и тие таквите, сега веќе не. Само во салоника зошто истите работи и бутици од космос ги имате кај нас. Ова ви е мој совет за шопинг. За шетање, нормално кејот, до кулата, доколку сакате влезете во кулата (не ми текнува колку е влезот) убав музеј е и одозгора има прекрасен поглед на градот и морето. Повозете се со некој од бродчињата (влезот е бесплатен, но морате бар една пијачка внатре), јас би ви препорачала навечер или на зајдисонце да се возите. Секако цимиски по улицата да се прошетате. Кафињата секаде ви се убави, имате два старбакси во центарот ако тоа ви е нешто што сакате, едниот на аристотелос - главниот плоштад, а другиот кај кулата.
Ти благодарам многу за одговорот ❤️ Кажи ми уште само каде се наоѓа точно Салоника, бидејќи идеме преку агенција и не оставаат неколку саати во центарот, па после не носат до Космос и Икеа. Дали е тука на плоштадот во близина или? И за тој Електра Палас хотелот што е на Аристотелос, има убав поглед за сликање. Да не знаеш таму како стојат од прилика со цени на кафе и пијачки?
Салоника се наоѓа на почетокот на градот да речам, пред центарот (one salonica пиши на мапс ќе ти даде), колку што знам и агенцииве што одат оставале таму ако побараш, ама прашјте си за сигурно. За аристотелос нормаални се цените како сегде, не е нешт ексклузивно, само дали ќе најдете место