Дечки во Солун кај да купам убави бебешки алишта? Во кругот на Џамбо сум гледала некои детски продавници, има ли таму нешто? Каде да одам?
Како што прочитав негде, нз каде, на Евзони се уште не е пуштено во употреба ова. Го има на Хрватска граница и само по неколку часа во денот, дур не се земе редот ко шо се вика. Процедурата не е долга и сега за сега е со граничар, апаратите не се во функција се уште. Е сеа, нема веќе да можеме да си чекаме у редот за еу пасоши, ќе мора да си седиме во останати пасоши
Некоја што има идено скоро во Мега Аутлетот кај Космос дали има добар избор по пониски цени од кај нас? Барам Левис, а гледам има таму.
Има да, ако одиш рано сабајле ќе си најдеш се, инаку ретко да се најде. Косово викенд се сели во Солун и купуваат по 5 пара патики од човек. Левис цените немаат некоја разлика, 90е ти се фармерки, стандард.
За 2 недели одам во Солун, ми требаат патики и ташна, од каде можам да купам? Со мало дете сум нема да имам време да шетам многу па сакав онлајн да разгледам однапред.
Еве најдов некој распоред за попусти во Грција. ⭐ Sniženja i rasprodaje u Grčkoj 2026 Sniženja u Grčkoj su u pravom smislu te reči – popusti obično počinju od 30%, a idu i do 70–80%. Tokom godine postoje četiri perioda popusta: dva zimska i dva letnja. U ovim periodima mnoge radnje rade i nedeljom. Zvanične rasprodaje (kada su dozvoljeni najveći popusti) traju kraće, dok se nakon toga prodaja nastavlja s manjim popustima. ❄️ ZIMSKI POPUSTI 2026 Glavni zimski popusti Zimski popusti u Grčkoj uvek počinju drugog ponedeljka u januaru. Drugi ponedeljak januara 2026. je 12. januar 2026. Traju do kraja februara: 12. januar – 28. februar 2026. Zvanične zimske rasprodaje 2026 (najveći popusti) Ovo je kraći, zvanični period tokom kojeg su dozvoljeni najviši popusti: Od petka 2. januara do subote 24. januara 2026. Novembarski desetodnevni popusti Ovaj period je svake godine isti: 1. – 10. novembar 2026. ☀️ LETNJI POPUSTI 2026 Kratki popusti u maju Uvek traju prvih deset dana maja: 1. – 10. maj 2026. Glavni letnji popusti Počinju drugog ponedeljka u julu i traju do kraja avgusta. Drugi ponedeljak jula 2026. je 13. jul 2026. 13. jul – 31. avgust 2026. Zvanične letnje rasprodaje 2026 (najveći popusti) Ovo je zvanični kraći period: 22. jun – 18. jul 2026. Savet Na početku popusta izbor je najbolji, a prema kraju ostaju uglavnom veći brojevi odeće i obuće – ali su popusti tada najveći. Mnoge radnje puste popuste i 1–3 dana ranije, pa vredi pratiti njihove sajtove.
За зимскиот попуст не знам, ама знам за летниот, кој е катастрофа со попуст. Тврдам, затоа што бев и ништо асално немаше да се купи. Барем за мене.
И на крај намалени останатите броеви ххѕ, хѕ итн. Мислам на некои им се погодени, за оние како мене што носат Л џабе ти е. Јануари имаат доста попусти. Како си начекал е тоа. Инаку знаат да имаат убави попусти на убави парчиња на гардероба само што лудница е за време на попустите. Пола Македонија и пола Косово се на шопинг плус грците си пазаруваат.