Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шопинг во Солун

Дискусија во 'Мода и стил' започната од maja8, 11 јануари 2010.

1. srcence23

srcence23 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    здраво сакам да ве прашам дали после 15ти јануари има попусти во солун затоа што планирам да одам... Се надевам ке ми одговорите... поздрав !!!

2. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Колку што сум информирана завршиле попустите во Солун :?:

3. srcence23

srcence23 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0

Мислев после 15ти Април.... ако знае некој нека пише...

4. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.691
    Допаѓања:
    5.466
    Официјалниот период за попусти е од 15 јануари па до 15 февруари,и од 15 јули до 15 август,мегутоа се додека имаат парчиња останати,истите се во продажба уште месец дена најмалку,па се до наредниот попуст кога пак ке ги извадат ;) :) Ова од искуство ви го кажувам,бидејки одам долг период....Инаку овој термин важи за Солун,додека во другите градчиња моментално е -80% и во нив попусти има секогаш(иако и низ Солун ке најдеш парче од сезоната на попусти по ниска цена) :)
    зависи што ти е во план да купиш,дали е нешто од новиве колекции или нешто од зимските попусти ,па според тоа одбери си термин за одење :)

5. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    Паа незнам како да ти објаснам кај се наоѓа точно во елит....негде на крај е..ако знаеш кај ги продаваат патиките и таму некакви миризливи сапуни...епа во таа редица негде беше..
    има убави работи....таму другарка ми си купи капут од пимки :)
    а за фармерки не знам како се движат цените :^)

6. iva.kitanovska

iva.kitanovska Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    И јас колку што знам и колку што реално сум искусила од Космос, зимскиот попуст е од 15 Јануари до 15 Февруари; е сега, првпат слушам дека траел до 28ми... освен ако е по исклучок, доколку им останала зимска роба па да ја исчистат пред (про)летните колекции.
    Инаку, и јас да си се пофалам - бев на 20ти Јануари, не можев да чекам повеќе: и реално кажано, бев незадоволна и демотивирана -.- бев во петок, очекував барем да е почисто од масовните навалувања по гардеробери и каси, очекував зимската да е снижена како летната во август, очекував пролетната да ја има по бројче, боја и сл.
    Ама, најдов хаос како и секогаш... не останав покуса од некој друг пат, си земав 4 фустанчиња, 2 пара фармерки, 3-4 маички, 2 џемперчиња.. ама пак ќе речам, отидов со мисла на она што го гледав на нет...!

Ма дааај, во Бершка од нова колекција немаше балетанчиња кои беа 16 евра на нет, немаше соодветен пар исто бројче -.-
    А да не зборам во Пулл ен бер, кожната јакна што ја купив летоска од нова колекција, повторно беше ставена во нова колекција... со истата цена.
    Мислам, страшно...

Ама на крајот на краиштата, тоа апсолутно не значи дека нема да одам пак на лето ^^

7. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Сте биле ли некогаш во Солун на почетокот на април? Има ли некое мало попустче, од 10 % на пример? :)

8. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Има попусти уште, во цела Грција, не само во Солун, јас гледам уште не ги тргнале попустите пошто оваа година мн.слабо купуваат луѓето од економска гледна точка и попустите траат се додека не се продаде зимската облека.

9. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Ама мислев на пролетната колекција, кога ќе бида првиот попуст...?

10. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Е на пролетната колекција би требало да биде во Јули и август, сега не знам ако имат некои измени :worried:

11. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Бев во Солун минатата недела. Секаде е нова роба и нема попусти. Јас пазарев за децата и задоволна сум со купеното. За мене само едно фустанче од Н&М :| Инаку што сандали имаат изложено, лелеееее, се лигавев по излозите :worried:

12. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Ни сум била, ни планирам да одам. Просто од моја страна, ама не им полнам каса бе! :$
    Мајка ми е постојано на пат, така што неа и порачувам работи да ми купи од кај и да оди. А за Солун, мој совет е кога има попуст да не се оди во сабота, жива тепачка е. Во текот на работната недела најубаво, без турканици, тегнење и слично. :)

13. goga.g

goga.g Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    дали некој знае да ми казе дали пред велигден има попуст во солун.

14. hiphopgirl

hiphopgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    190
    и мене :)

иначе сакам да ве прашам
    по коолку пари носите отприлика
    сега знам некој повеке некој помалку ама да знам да си собирам до тогаш.хихих
    мислам за разлика од тука ја по скопје кога одам некаде по 5-6000
    а овдека и со попуст :)

15. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Никогаш не сум потрошила повеке од 150 евра иако сум носела и дупло повеќе. Ама кога има попуст повеке и неможеш да потрошиш затоа што неможеш да се донесеш до дома со еден куп кеси :lol:

16. hiphopgirl

hiphopgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    190
    а знаеш ли кога пак има попусти ? до мај некаде ке има ли ? отрпилика

17. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Незнам, и јас имам прашано ако знае некој да каже. :)

18. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Aбе во јули си се попустите од 15ти.

Али не се прескапи реално Бершка, Страдиварус, Пул и Беар и да се оди преку година, цените им се просечни, фирмиве се за просечниот народ.
    Јас кога бев зимово на попустот пола работи ми се од пролетната колекција.
    На попуст фармерки 10 евра, а нова колекција до кај 30 евра, 1800 не е нешто прескапо за ново. Секако поисплатливо е да се оди на попусти, секогаш сум за попуст, ама не е ова Блубери капут од 700 евра па да бараш попуст од 200 евра :D
    Јас пример купив свечен фустан од пролетна колекција за 30 евра, во Скопје нема шанса да најдеш фустан нова колекција 30 евра. Панталони 25 евра, блузи 10/15/20 евра.

Мене ептен ми се оди во Солун, ама тој зелен картон од 3000ки ми ги мати сите планови мамата, најскап картон имаме во Европа :devil:

19. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Роси па оди си со бус, ем не се замараш да возиш, ем 800 ден е карта, што не е скапо.

Иначе знам дека има 70% од 15ти јули, ама нема шанси до тогаш да нема никаков попуст. :lol:

Ај ќе видиме кога ќе има во нашиве продавници ќе има и таму :)

20. ubavicata123

ubavicata123 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    10
    а може да ми кажете каде има автобуски превоз за 800 денари и дали има секој ден превоз, зашто сакам во текот на неделата да идам?