Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шопинг во Солун

Дискусија во 'Мода и стил' започната од maja8, 11 јануари 2010.

1. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Па ете гледаш како знаеш? Тогаш зошто прашуваш кога ги знаеш цените??? И ќе те молам без навредување, кој е за психијатар тој нека му ја мисли, во ред? Не се спуштам на толку ниско ниво па да се расправам по форумов со некој што воопшто не ми ни доликува.... :!:
    И мислам дека ова прашање треба да се затвори. The end! :x

На angel92 и Nika666 им се допаѓа ова.
  2. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    abre lugje so ste mi go izbrisale komentarot ?abe sram da vi e i na vas ;)
    [mod-kirilica:1nbwiqh1][/mod-kirilica:1nbwiqh1]

3. zenska

zenska Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    339
    Со другарките уште сега се договоривме да одиме. Солун не ни бега
    Ама идеме прв пат со големи очекувања 8)
    Прочитав дека летните попусти почнуваат од 15 јули до 15 август. Во овој период е 50% попуст а после тој од 70? Или како?
    Сакаме да го фатиме масовниот од 70%
    Дали знаете отприлика кога почнува, датум?

4. Elen.b

Elen.b Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    40

Не знам точно кога почнува, но да знаеш дека рече одиш прв пат, поубавите работи и поголемите бројчиња се креваат одма, така да ако одите при крајот на попустот потешко ке начекаш добри работи, или ке бидат XS....сега не знам во зависност кој број ви треба но сепак подобро е да одите ако не на почеток кон средината, последните денови тешко се наоѓаат работи...............

5. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Нема сега 50. Може да нема воопшто да нема ни 10%.
    Во април стига летната роба, така да сезоната е во полн ек. На 15 јули почнува попустот. И тој не е на се 70%, туку максимум е 70%. На некои парчиња е 20%, најчесто е 50%, а ако веќе ни со 50% не им се купува на крај на попустот се зголемува за 70%. Значи 70% ќе начекаш во август :)

Еве пример имаше Пул&Беар патики околу 50 евра беа во сезоната до 15ти јануари.
    Почна попустот и на 20ти јас кога бев ги земав за 25 евра.
    Другарка беше околу 1ви фебруар и ги земала за 20 истите друга боја.
    А друга другарка на 15ти фебруар имало останато 2-3 патики и биле околу 12 евра. Тоа е тоа.

Зависи од продавница, зависи од парче облека, зависи колку им се продава. Попустот во Солун е до 70%, може евентуално во јуни некаде да почне она 10% попуст на оваа пролетно-летна колекција.
    Или еве кај нас има во Њујоркер попуст секогаш, ама тоа е на некои парчиња одамна што им стојат. Пример сега има некои од есенската колекција на попуст им се. И во Солун може во дел од продавниците да најдеш делче на крај забутано со некој попуст. Ама тоа е што им останало едно бројче, некои стари модели, ако имаш среќа да ти се точни супер :)

На Elen.b му/ѝ се допаѓа ова.
  6. zenska

zenska Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    339
    Епа тогаш најдобар период се одење некаде крај на јули почеток на август
    Фала ви
    Па и да нема бројчиња ништо страшно, прошетката се важи поише

7. lolita97

lolita97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    37
    Сеа изглеа ке идам па ќе ви кажам ;) :D

8. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Бев јас оваа сабота, немаше некој голем избор. Повеќето работи се секојдневни, ако барате нешто свечено тешко :worried: Нема попусти, а особено скапи се чевлите. Јас не би ви препорачала овој период да одите

9. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    Незнам што очекувате да има?!
    И јас бев минатата недела,па најдов се што ми требаше.Секаде има нови колекции,се е убаво и ново,и не е ништо поскапо од кај нас.(Само Манго има кај нас,па така да нашето е поскапо). Има за се и секого по нешто.
    A попусти во јули,како што е пгоре напишано.

На Name му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    И јас бев пред една недела и најнормално. Цените како и секоја нова колекција, баш онакви ко што ги има по интернет. Убави работи, пролетни, шарени, во тренд. Јас сум задоволна, си купив се што имав замислено. Штикли има убави и мене не ми се чинеа скапи. Има убави за по 40тина евра, што мислам дека е сосема ок за штикли од нова колекција. Во зара се малку поскапи, околу 70тина евра, што според мене пак не е изгор. Е сега нормално има и повисоки марки каде има штикли од по 200-300 евра ама у глобала има за секого, секој може да си најде

11. mmmiii

mmmiii Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    да ве прашам некој што бил на кинескиот пазар во грција ако може да ми каже каква роба има.мене конкретно ми треба за бутик значи на големо сакам да купам.ме интересира дали има фустанчиња и модерна облека сепак да не е нешто ептен класично :D

12. pepelashka.20

pepelashka.20 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    18
    Бев лани и си изнакупив многу убави работи. Маички за 5 евра фармерки од 15 до 20 евра...си купив и мн убави ароматизирани свеќи за 2 е што најмногу ми се допаднаа од се останато :)

13. s.u.n.s.h.i.n.e

s.u.n.s.h.i.n.e Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2010
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    32
    Знае ли некој кога ќе има попусти во Солум во скоро време? :)

14. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Туристичка Агенција Атлантис-Струмица секоја сабота за само 600денари ве води на Шопинг во Солун! Поагање наутре а доаѓање навечер!

15. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Сакам да прашам и јас каде се наоѓа кинескиот пазар и какви работи има ? Сепак јас сум повеќе за Космос.

16. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Истите прашања во темава се поставуваат по 100 пати. Па ако толку ве интересира ќе ги прочитате и претходните мислења, а не секое второ прашање е кога се попустите или кои агенции возат и за колку пари! |(

17. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Прашај во тур. агенции тие ќе те однесат точно на кинескиот пазар

Јас сум била 4-5 пати, значи има секаква роба има и модерна, би ти препорачала да одиш со некоја друга сопственичка на бутик за да ви дадат повеќе попуст, колку повеќе количина толку поевтини се алиштата.

18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Или оди во Шутка и ќе ги најдеш истите работи.

19. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.916
    Во сабота ќе одам во Солун, но нема да одам во Космос, ќе шетам низ продавниците во Солун таму најубави работи видов и си викав дека во Космос ќе има поубави и се залажав. Памет за другпат :)

20. Elen.b

Elen.b Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    40

Повеќе избор има во градот, се согласувам