Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шопинг во Солун

Дискусија во 'Мода и стил' започната од maja8, 11 јануари 2010.

1. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    2.715
    Епа таму ни кажаа дека неможат да ни ги дадат парите назад демек во продавницата да си ги повратиме иако на граничниот премин прописно ни удрија печат на белешката.Затоа и се зачудив дали сега нешто е сменето во процедурите или не зафркнаа едноставно!!

2. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    339
    Ако не си ги вратила парите на граница, можеш тоа да го направиш и тука во Ск. Незнам точно каде, некаде во трговски близу кино Милениум била канцеларијата. Се разбира доколку доби заверен документ во продавницата од каде што ја купуваше робата.

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Godde5s

Godde5s Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Јас најверојатно ке одам наредната недела Солун и се израдував кога прочитав дека ке има уште попусти,само ме интересира на граница дали се плаќа за робата што ја внесуваш од Грција во Македонија,нешто на царина.Нели се плакја за секоја роба што ја внесуваш од др. држава (тоа што ке пријавиш)?И ме интересира колку? :D

4. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Смееш да внесеш до 300 евра роба по човек.
    Така да нема пријавување, ти си влегуваш во Македонија и ќути си. Не се прави мангуп да пријавуваш :D
    Барем не облека секако, некои одат по техника ова она, тие друга приказна.
    Порано беше до 100тина евра по човек и тогаш знаеја на граница да ти проверат, сега не, сите одат на шопинг, ако земат за викенди сите да ги проверуваат тешко на цариниците.

Освен ако во една продавница не истрошиш над 120 евра. Ама зборам една пример цех во Зара 120 евра на една сметка. И самите тие ти даваат писмо за да ти го вратат данокот на излезот од грчка граница. А ќе ти вратат околу 15 евра.

5. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    На граница,на вториот шалтер ,тоа е царинска контрола.Таму ги даваш документите од продавниците,кои претходно таму треба да се пополнат,не им требаат сметки ,на тоа листите се си пишува,колку си купил и платил. Ти ставаат печат овде,а потоа на фришоп,лево од вратата ги даваш документите и ти враќаат пари на каса.
    За во Скопје дека враќаат пари,првпат слушам.
    Инаку не даваат сите во Солун таксфри,треба да си прашаш во самите продавници.

6. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Има 10 дневен попуст моментално од оваа недела ги ставиле гледам по сите продавници пишува, барем во местото кадешто јас живеам така пишува по сите продавници, има убава летна гардероба може да се најде сешто :lol:

7. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    62
    Каде поточно го има тој попуст, во кој дел?

8. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Па јас мислам дека секаде во цела Грција треба да е така, не само во некои градови, кога има попусти има секаде, а вас сигурно ве интересира за Солун така што и во Солун е истото, има моментално поуст кој трае неколку денови само...ја продаваат старата ланска гардероба и затоа ставаат попуст :)

9. Bajaderka

Bajaderka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    339
    Почнат ли е попустот од 50% или сеуште е стариот од 25%??
    Планирам да одам околу 10-ти јуни..

10. Buba-Mara

Buba-Mara Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    61
    Мисла дека почнува на 15 јули :)

11. Bajaderka

Bajaderka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    339
    За тогаш знам дека почнува попуст, ама од 75%. Јас прашуам за 50% од кога почнуваат попустите. Фала сепак

12. Elen.b

Elen.b Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    40
    Ајде ако одиш кажувај кога ке се вратиш што е како е............ :)

13. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    ДА..се исплаќа оди купи навистина е евтино,а квалитетно.. :) ;)

14. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Бев вчера, првично само колку малку да се прошетам, но сепак бев расположена и за малку шопинг.
    Моите впечатоци:
    Космос вриеше од македонски викендаши. Цените по продавниците беа токму онакви какви што очекував да бидат. Маички по од 17 до 25 евра, солидни и убави фармерки од 26 евра па нагоре, пликоата околу 40 евра, обични топ маички по 10/11 евра, сандалите....да не почнувам.
    Не купив ништо, само брат ми имаше среќа да му најдам некое парче во Pull&Bear.
    На Виа Игнатија- тиња, истите работи кои ги има и по Скопските бутици, по скоро исти цени.....

Заклучок: периодов одмор во Грција може, а за шопинг ќе ди го почекам септември ;)

На Sweety-Tweety му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501
    И јас бев Солун во саботата и си купив неколку парчиња, ете сум имала среќа да се по пристојни цени. Инаку не беше воопшто ефтино, особено не очекував толку високи цени на сандали, балетанки, папучки... сите што ги загледав беа над 60 евра :fubar: Балетанки и апостолки 17-20 па и 30 евра. Е па во Скопје ќе си најдам за помалку од 1000 денари. Обични памучни фустанчиња, баш за на плажа, провидни по 20 евра, а истите на попуст ќе бидат 5 евра. Шопинг во Солун само во Јануари и во Август признавам.

16. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.112
    Многу го сакам Солун, и кога одам Грција на шетање/шопинг, секогаш го бирам Солун пред Космос. Знам дека е ваму се` на купче, ама сакам да седам покрај море, а и шансите да се сретнам со цел ванаби џет сет дел од Скопје се значително помали. Сите 4-5 пати кога сум отишла во Космос, проста маса на куп се погодила, сешто слушам од секоја страна, ми е срам да отворам уста да видат дека сограѓани сме. :^)

Во однос на продавниците, имам неколку во кои влегувам стандард и не шетам по други. Зара, Х&М (во моментов има попуст), Бершка, Страдивариус, и тоа е тоа. Со оглед на тоа дека се, ај може не исто ниво, едно или две над Теранова пример, топ се.
    Има и една продавница, малку посериозна, а и поскапа, Massimo Dutti, препрепреубави работи има, се наоѓаат и за помлад народ доста парталчиња.

17. Monroe

Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    416
    Вака, деновив бев во будимпешта, прага, виена и си направив супер шопинг си купив се што сакав , цените беа многу пристапни и тоа дури и на новите колекции што едноставно не ми се веруваше
    многу убави маички имаше од 5 евра до 10 евра
    сукњи исто за 5 евра
    палта за 10 евра
    летни фустани од новите колекциии од 10 до 20 евра :)
    Па сакам да одам деновиве и во Солун ама како што читам од горните постови многу е поскапо, а незнам зошто, како кога и ваму беа нови колекции а сепак евтини и пристапни за секој.?
    Зборувам за бутиците од типот њу јоркер, хим, бершка, пимки, страдивариус.........

18. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    Женски,купохоличарки.
    Да ве извести тетка Орхидеја дека H&M има и во Космос.Се наоѓа спроти аптеката.
    Така јас не мора да барам Хелоу Кити в град ,има и во Космос.
    Сега се вратив,пред неколку саати од Грција :hai: .Бев и до космос,не за шопинг,туку за клуб сендвичи од Гудис,им ветив на децата.
    Шопинг не истерав,само за децата нешто ситно.
    Попусти јок.

На Elen.b му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Elen.b

Elen.b Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    40
    Отворија H&M и во Космос???Зашто таму мислам немаше........... :^)

20. Em4ii

Em4ii Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    51
    јас вчера бев во солун..има попусти ама не баш големи, си купив фармерки од D&G за 40 евра што не се баш многу скапи :D