Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шопинг во Солун

Дискусија во 'Мода и стил' започната од maja8, 11 јануари 2010.

1. Miss.Waldorf

Miss.Waldorf Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    16
    Беше сестра ми и беше разочарана од цените и глупите партали. Се врати дома со блузичка од Пулл енд Беар, шарени паломи, нотес и четки за шминкање =)

2. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Почитувам што барате да не прашуваме за попустите, и прочитав скоро се. Од 25та страна, ама сепак јас сакам да знам за овој период сега. Никогаш не сум била на шопинг во Космос, и ако може некоја од вас да ми пише број на агенција која оди до таму, и цена. Шопингот е од 15ти јули до 15ти август? Тие најголемите попусти како што разбрав се во Август..

3. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Вчера бев во Солун на шопинг и можам да кажам дека имаше 50% попуст ама да не се залажувате не се сите работи на пола цена има некои кои се намалени по 2-3 евра. Избор имаше многу, ама зависи што бараш и бројчиња слабо. Најубавите работи беа изнакупени. Како што би се рекло многу има, а ништо нема. :)

4. Bethany

Bethany Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Јас вчера бев Солун, направив сметка од 170 евра конкретно во продавницата Жизел која е во центарот, но никој не ми даде белешка со која на граница би го вратила данокот. Ме интересира дали само со фискалната сметка би ми го вратиле данокот на граница, или без белешка ништо од парите????

И дали со фискалната сметка би ми дале белешка ако појдам една недела подоцна во истата продавница, бидејќи сум со намера да одам пак деновиве.
    Ако знае некој ве молам нека ми одговори. Фала :*

5. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Си требало да си побараш, мада не даваат во сите продавници!

Btw, ќе може ли линк од таа продавница, ако има на нет негде ?

6. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Разочарана од попустот што се нуди, ни од далеку не е 70%, ни 50% не е, повеќето е 20 до 30.
    Кој планира да оди би рекла да почека најмалку бар уште некоја седмица.
    Избор има, има убави работи, но 70% јок ;)
    И во секоја продавница пола облека им е божем нова колекција а е се по кратки и е пак летно, ова им е во последниве години шема на рано есенски колекции па си ќаруваат добри парички.
    Стандардно најефтина Бершка и Пул& Беар. Страдивариус поскапи и од зимскиот попуст се. Зара дооооооста скапа ништо на 70% не беше. Сфера само за балетанки закон, друго скапо. Х&М попуст само за на плажа облека и на чанти и гладијаторки со квалитет бетер од кинескиве продавници што нудат ;)

7. LuisRoyo

LuisRoyo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    12
    Минатата година го фатив попустот ама на крај. Тек некаде 25-26 август и најискрено многу бев исплашена да не не си најдам ништо. Всушност, баш напротив се изнакупував ама ептен.. фармерки џемперчиња кошули 2 пара чевли маички по некое фустанче.. и тоа работи што ги изнаносев цела година без разлика на годишното време. Потоа зимата пак бев и исто начекав доообар попуст и тоа уште првиот викенд од попустот. Но, истото не можам да го кажам и за летниот период..првите 2 недели попустите им се до 50% а потоа постепено ги намалуваат на 75% и тоа некаде тек крај на прва недела од август, требаше викендов да одам, но се предомислив..пролонгиравме за 2 до 3 недели :) Сега, нормално помал е изборот во однос на првите викенди..но и помала е гужвата и редот на касите:) патем се е по едно бројче скоро па треба и среќа да имаш..мене некако ми се погоди, дај боже и оваа година истото :) да не се малтретирам по Скопјево-.-само за нг..и за некои посебни прилики купував работи и тоа со мака додека најдам асално па број па цениве лом и така :angel:

8. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    не даваат секаде да ти го вратат данокот,треба да има знакче на кое ке пиши tax free,и ако не му решиш нема да ти го вратат,треба да ти дат едно ливче и со то ливчето треба да одиш на грчка граница да ти манат печет и после ск да сои го земиш данокот,јас така си купив лани чевли и ми вратија 10 евра зависи од која земја е произведена робата шо ке ја купиш,
    Да прашам сега има 50 % попуст а кога има 75% попуст и до кога трај

9. LuisRoyo

LuisRoyo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    12
    мислам дека сеуште е оној 50% попуст..не дека е буквално се 50% смалено..ама ајде, а оној 75% за некои 10 дена ќе почне, да не те излажам, мои роднини неделава и идната идат за грција па ќе ме известат ако поминат во солун:) а оној од 75% минатата година како што спомнав го фатив и 25-26 август и мислам дека докај 31ви трае, бидејќи кога беше другарка ми за 8ми септември, немало попуст.. бар не 75% :)

На mona.s му/ѝ се допаѓа ова.
  10. slatkichKa123

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Кажете ми дали има агенција која оди само до Космос? Без попатно да застанува? ..

11. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Преку Атлантис Струмица ама мислам дека прво оди ви центарот на Солун па после во космос!

12. slatkichKa123

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Да, да знам многу ги има такви, ама ме интересираше дали има само до Космос од Скопје.
    Малку време ми е мене во Космос со туриве..

13. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    А чевливе во Бершка ги има? и која цена се?
    ако не овие, дали има нешто вака слично...се мислам дали да одам неделава, ама според коментариве овде и оние околу мене што биле, подобро да почекам уште малку

Прикачени фајлови:

14. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Нема автобус што иде право во Космос. Ама можеш да се симнеш во Солун па да си фатиш градски автобус.

15. LadyStyle

LadyStyle Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    121
    Бев во Солун претходната недела и можам да кажам дека според мене имаше попусти.Во Страдивариус,Зара(зависи која продавница),Х & М имаше некои стварно добри работи.Ме изненади Бершка на негативно-се што гледав беше чкарт и за никаде.Многу им опаднал квалитетот.

П.С-Ако сакате годинава да се подновите со некое поскапо парче,видете ги попустите во Томи Хилфигер.

Едит:Идете на Симицки подобро.

16. Em4ii

Em4ii Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    51
    дали нкој знај преку која агенција можам да одам во солун од битола

17. pinklily

pinklily Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Попусти во Солун

Здраво феминки! Ме интересира дали некоја од вас знае точно кога почнуваат најголемите попусти од 70% во Солун? И може ли да ми дадете линк од грчкиот каталог од Бершка.
    Ви благодарам однапред! :)

18. Elen.b

Elen.b Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    40

Ги има овие 100%, ги видов вчера јас бев, не видов ама колку се............има убави работи, намалени но не многу, претежно Casual облека е намалена, по 5, по 3 евра маички али онака секојдневни, сандали има во H & M за 5 евра и ташнички, убави но не се нешто сјаен квалитет, за плажа алишта доста ефтини, по 5 евра фустанчиња и слично, 5 евра сукнички убави,.........најефтино Х и М и Бершка, Пул анд Бер имаше накит намален по 1-2 и слично,......
    Инаку да, има Х и М Космос отворено, ако сте таму поминете обавезно.... :)

19. SexyPrincess

SexyPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    132
    Јас утре одам до во Солун, па ако некој може да ми објасни како да отидам до Симицки... :inlove:

20. afroditaa

afroditaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    98
    дали некој има видено вакви или слични патики на попуст и колку се

Прикачени фајлови:

• addidas.png
      addidas.png