Шопинг во Солун

Discussion in 'Мода и стил' started by maja8, Jan 11, 2010.

1. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

За 1500 јас нема да те оставам, ќе те вратам со се шопингуваното домче :)

..скапо е 1500 ...
    ....ама па еднаш бев со каротравел за 800 денари....катастрофа. Заврна и до Солун бевме како со кабрио да сме се возеле. Поарно дождот да не измокреше него целата прљавштина штосе цедеше од инсталацијата на автобусот...преку тоа што треба да е светло, клима...од таму течеше. ++++ шверцеркине кога се качија со по 10 кеси, ги расфрлаа по цел автобус ... дури и ја набедија тетка ми дека им ја украла кесата...а она само мислеше дека е моја и ја помести :(

TeddyGrey likes this.
  2. gordeana

gordeana Истакнат член

Девојки едно прашање...дај кажете ми преку која агенција сте иделе во Солун и коку пари е? јас сакам да одам после 1 февруари, дали ке најдам нешто ?!?!?! :)

ne sum odela so bus so godini, ama gledam na facebook далас унион-тоурс odat za 800 den https://www.facebook.com/events/184765488289139/

3. Rubiii

Rubiii Популарен член

Јас знам за македонија сообракај, они имаат тури постојано ама до Солун... Не те оставаат пр. кај капетанијата до тоа време, па после те носат до Космос...Цената им е 1650...
    Најубаво е со сопствен превоз за 500 ден, газда си сам на себе, се паркираш кај Космос, и со2ка или 3ка за едно евро ке си одиш до центарот (ма да и во центарот има милион паркинзи ама да не те боли глава за гужвата грчка, мирен ке си).

А инаку, како се движат цените во аутлетите за време на попуст? Јас сум била вон попусти и се со солидни цени, незнаев дека солидни попусти имаат и они? (зборам за аутлетот на адидас што е до спрингфилд одма, таму сум била)

4. angel92

angel92 Популарен член

Ајде да се собериме феминки и да одиме заедно :)

5. suze11

suze11 Истакнат член

На страниве како што се pull and bear, bershka.... почнале попустите, ама има попусти само на некој продукти и со минимални намалувања...

6. Hipster

Hipster Форумски идол

800 колку што знам јас...ама со автобус, со комбе е поскапо :)
    Инаку не да е гужва, брзање, тоа е траги-комедија во тие 6 саати.
    Пот, размачкана шминка, модрици, понекад и крв паѓа....ако се изгребеш де, не се тепаме за облека :lol:
    Кога ќе се вратам од Солун не ми се ни јадее ни пие, и се ме боли. Мајка ми нон стоп ме зафркава како да сум била на копање. :D Ама нема време да се разлгедаат толку мн продавници, и да се купиат толку мн работи, и плус згора да тоа ако некој нешто ти нарача |(

И заборавив да ви кажам мој совет :!: , на тие што ќе одите сега, или по 15, не се залеткувајте само Космос, подобро да го прошетате центарот, т.е Цимиски, изборот таму е екстра поголем отколку во Космос. Еве на пример ќе ви дадам моја грешка, се потпрев тотално на Космос, во центарот само кафе пиев и одам со бус до Kосмос. Од тие парчиња што ми беа планирани да ги купам, најдов само 3 :( Броеви има доста, но не ги носат сите парчиња облека, значително е помало.
    H&M во Космос е само еден спрат, се во едно, машки, женски детски. НА Цимиски се 3 спрата, ако не и повеќе.Изборот е многу поразличен од броеви до облека.
    Исто и со Зара. Па и со сите други, многу поголеми им се продавниците на Цимицки. Само што се распрчкани долж улицата. :)

7. gogotea

gogotea Истакнат член

sakam da prasam dali na 15 januari 2012 ke pocnat popustite i dali moze da mi kazete nekoja agencija so prevezuva preku nedela jas i majka mi se razmisluvame na 19 januari :^) :) i kade se naogaat megan adidas i drugite autleti? ve molam odgovor :(

8. gogotea

gogotea Истакнат член

9. gogotea

gogotea Истакнат член

10. Hipster

Hipster Форумски идол

Gogotea многу си нестрплива :)
    Ако прочиташе понатака малку само неколку постови ќе прочиташе дека попустите секогаш се после 15.
    Сега има попусти и пред 15, ама не 50% туку нешто поситно.
    Можеби да има и сега попуст и 50% заради кризата но незнаме, ако некој отиде ќе ни каже.
    А за агенции имаш повеќе во Cкопјево, јас ги знам Еуро лине, Холидеј турс(во гтц1 спрат кај кино миленим), но има и многу други, скоро секоја 3 агенција во Скопје организира тури во Солун.
    Ако не си од Скопје незнам, обрати се кај друг, но сигурна сум ако не те мрзи, пролистај низ страниве поназад имаат напишано феминки многу агенции и цени и се што ти треба :)

П.С Пишувај кирилица.

11. gogotea

gogotea Истакнат член

fala a dali znaes kade se naogaat adidas megan i drugite pogolemi autleti? :)

12. gogotea

gogotea Истакнат член

ок кирилица

Hipster likes this.
  13. Hipster

Hipster Форумски идол

^ Искрено незнам. Баш тоа и јас прашав малце погоре дека сакам да одам во аутелт ми требаат тренерки. Знам дека имало негде блиску до икеа, така ми кажаа, ама мислам дека не е само тој.
    И пишува кирилица, јас толку многу се навикнав, така што веќе не читам мислења на фемина кои се напишани на латиница. Плус е спротивно од правилата.
    Ќе те поздравам со песнава
    http://www.youtube.com/watch?v=-GicVHQLZh4
    :hai:

14. Shana

Shana Истакнат член

Еве кои брендови ги има Mega outlet:

http://www.megaoutlet.gr/brands.aspx?iid=29&store=326

Лесно се наоѓа, на патот помеѓу Икеа и Џамбо. Повелете мапа :) Инаку, да ве предупредам за тие што не сте биле, вака од надвор не изгледа големо ама внатре се 4 ката со 100 продавници и мноооооооогу се губи време, освен ако не барате нешто конкретно :D

Attached Files:

Li0ness likes this.
  15. memory

memory Истакнат член

Девојки а дали во сваровски во Космос има попуст, знае некоја од вас? позз до сите што овој месец одат на шопинг во солун :dance:

16. Hipster

Hipster Форумски идол

Shana , а овие многу се одалечни нели, не се иде пешки :lol:
    Од космос до икеа има некои 15 минути.
    Вака бајаги има до мега аутлетот а, да не си влагам лажни надежи :)
    И друго, колку отприлика се движат цените во аутлетов на тренерки да не знае некој, сеедно адидас нике.
    И мислам дека слабо имаат попуст во Сваровски, а цените се тука како кај нас, барем еднаш кога влегов си го видов моето ланче со иста цена :!:

17. memory

memory Истакнат член

фала на информација, да го изоставам тој дел од шопингот :D

18. Lola-M

Lola-M Популарен член

Hipster, Икеа и Космос не се многу далеку.Јас летоска го изодев патот пешки од еднава до другава локација.Поголемо вртење имаш со кола ако одиш.Има едно скратено патче,попреку, не по главниот пат.Јас прашав во еден од кафичите во Космос и ми објаснија како да стигнам.
    А што се однесува до Мега Аутлет,јас сум била два пати и нешто не приметив дека има уаууууууууу попусти со оглед на тоа што се работи за застарени колекции.

19. Hipster

Hipster Форумски идол

^знам и јас сум идела пешки од икеа до космос, Прашањети ми беше од икеа до аулетов хххх :lol:
    на сликава ми игледа дека има бајааги и само си праам бајрам на умов :)
    А добро можам ли да најдам тренерки еве за 100 евра коплет, ќе повторам сеедно нике, адидас??

20. Hipster

Hipster Форумски идол

^знам и јас сум идела пешки од икеа до космос, Прашањети ми беше од икеа до аулетов хххх :lol:
    на сликава ми игледа дека има бајааги и само си праам бајрам на умов :)
    А добро можам ли да најдам тренерки еве за 100 евра коплет, ќе повторам сеедно нике, адидас??