Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шопинг во Солун

Дискусија во 'Мода и стил' започната од maja8, 11 јануари 2010.

1. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Зарем Србите тепаат толкав пат за шопинг во Солун во еден ден, а ги имаат истите продавници :D
    Претпоставувам одат на викенди, а 19ти е четврток, не е за да си го врзат за викенд. А ако одат стварно на еден ден, се дефинитивно луди, повеќе од 15 саати да патувам за парталчиња :fubar: :D

2. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Не би рекла фемина, незнам дали имаат H&M и плус разлика во цени е огромна!!!
    Имам другарка што живее и студира во Белград, се во солун оди за Шопинг, т.е често оди, бидејќи Белград е поскап значајно од Солун, т.е нема такви попусти а и дека облеката е подобра во Солун, мислам изборот.
    НЕ за џабе Грциве се дигаат толку многу, Солун е едно од најфрекфентните пристаништа и е најпознат трговски центар барем на балканов.
    Мајка ми уште у она време иделе да купуваат во Солун а до Белград било без пасош и нели нормално без визи, ама има разлика многу во избор на облека но и во цена што сепак за мене е НАЈБИТНО! :!:

3. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Незнам на кои слатки мислиш ама ако планираш да купуваш од оние малецки баклавчиња и тие парени слатки, ги има истите во Веро. Потполно исти се, проверено, тестирано само во Веро се 390 денари килограм а во Грција се 13 евра килограм. А дали ке прават проблем на граница, зависи на која нога ке станат цариниците....

4. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    не шанче не се замраат ич, само онака отвараат багаж на бус ептен да не шверца некој АПЛА она 15 кеси облека и пример исти маици во сите бои!

А за благо убаво ти кажа Шана не се малтретирај истите ги има у веро.
    Прабај си ти таму битно да не ти падната цицињата :rofl:
    ЈАс на фри шоп обавезно зимам М&M имат едни плави кај нас ги нема нормално |(
    И оние кесине со марс, сникерс, се онака исплатливи!

5. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Инаку лимитот за вредност на стоки што може да се внесат е 350 евра по лице.

6. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.369
    Јас одам на 18.Најпрвин планиравме со мајка ми на 19 на водици ама ќе има премногу голема гужва бидејќи нели не работен ден, имаме веќе едно лошо искуство и се решивме за среда, 18, така да доколку оди некоја феминка се гледаме :D

7. PufkaPuff

PufkaPuff Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    dali ima nekoj zainteresiran da odi vo solun na 17ti ili 18ti, so agencija arbo travel agencija (1200denari)...potrebni se uste 5 covecinja :worried:.....za da se ovozmozi turata... :D

8. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
    Луѓе, рано ви е 18-19-20..
    Сум била и на 17 и на 19 и на 20 и со 2-3 полупразни кеси се враќав.
    Она за што одиме, големиот попуст, во кои има блузички и кошули најскапи по 5 евра, и најефтини од 1.80 евра, штикли по 10 евра, јакни по 10 евра, мантили по 10-15, фармерки од 5-12 евра и итн.
    тој шопинг ви е од 30 јануари.
    Најубав шопинг вадам на 10ти (пр 10ти август, 10ти февруари).
    Ова е мое искуство и совет.

9. gogotea

gogotea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    13
    дали тој некој си ,,хондос центар'' е близу мега аутлет или не?и дали има сега попусти во икеа ама баш попусти од 50-70%?

10. gogotea

gogotea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    13
    преку која агенција одиш? :)

11. suze11

suze11 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4

Годинава ќе се иде порано поради кризата во грција и попустите почнуваат порано

На gogotea му/ѝ се допаѓа ова.
  12. gogotea

gogotea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    13
    сузе11 видов дека си онлајн и ја разгледуваш статијава па сакам да те прасам дали мислиш ќе има мн. гужви на 19 во солун

ПС ако може брз одговор :(

13. Daniella

Daniella Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    44
    :) Не, не мислам на баклавчиња, туку на едни мали како залакчиња, уште од мала ги памтам, знам дека беа со розева глазура и беа боженствени :) Пошто со мајка ми сме манијаци за благо, најверојатно ќе се фулираме :)

14. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Ви Икеа никогаш нема такви попусти.

15. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Леле gogotea, ке те чекаме на 20ти да видиме како си поминала, обавезно да пишеш! :lol:

Хондос се наоѓа спроти Икеа но за да дојдеш до објектот, ако си пеш треба да појдеш до автобуската па тамо на пешачки. Има бетонска ограда и банкини покрај патот па мора да се заобиколи за да се мине улицата.
    Во Хондос има брендирана, дизајнерска роба: Cavalli, Gucci, Ferre чанти по 600-700 евра, чижми по 500, фустанчиња по 200+ евра така да ако немате толку пари за трошење, не си го губете времето.

16. Vesna25

Vesna25 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    11
    Јас одам на 17-ti uyeeeee

17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Одвај чекам да видам како ќе поминат сите што ќе одат на 19-ти :$
    п.с. на отворен простор подобро се снаоѓам, па да го дополнам навигаторчето - од страната на ЛИДЛ :rock:

18. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Јас планирам на 21ви да одам,ама сега ме предомислува постот на Rubiii.Лани бев на почетокот на февруари,и не си купив ништо посебно,затоа што се што имаше останато беше или бројче XS или екстра големо,или пак се некои безвезални работи,ама затоа пак дечко ми се врати со полни кеси.Така да сега,незнам.
    Лани за 19ти се слушнаа муабети дека грците знаеле оти ни е празник па немало баш некој попуст тогаш :D што не е логично се разбира.

19. ketisk

ketisk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2010
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    148
    Лани бев на 15-ти и беа почнати попустите. Грците не ги ставаат попустите туку Индитекс(шпанска копманија) ви чија сопственост се Зара, Бершка, Страдивариус и Пул анд Беар. Оваа година на сајтот објавија дека порано почнуваат попустите секаде не само во Грција. Само лани за разлика од прелани беше поскапо, пред две години сите кошули беа по 5-6 евра, фармерки по 10, а лани кошулите беа по 10-12 евра, фармерките 17-20, ама се наоѓаше по нешто ефтино.

Иначе видов дека на 19-ти во Солун ќе врне :worried:

20. hristina.pav

hristina.pav Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Хмм.. братучетка ми ми кажа дека има многу попусти таму и интересни парчиња облека.. можеби ќе отидам таму некој ден кога има попусти :) хх